Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
AutoCAD 2004 Mechanical 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Ахъм, разбирам. Такива работи в аутокада май неможе да се правят (или поне аз незнам как). Взема да се позаитересувам малко от тоз солид воркс. Много ми го хвалят напоследък. Чувал съм че и симулации се правят с него.

Пет Ное 11, 2005 12:17 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Да симулации, различни, има едно приложение Cosmos та то рпави всякакви, на напрежения, на допуски, термични ... мога д пусна малко screenshot
http://eldevice.net/upload/COSMOSFlo/ ето това е от термо симулация
опитах да експортна филмче за explode и colaps обаче не става ....няма таква опция.

Пет Ное 11, 2005 12:44 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Това с термосимулациите е супер интересно. Взема ли се предвид и инфрачервеното излъчване, освен конвекцията?

Пет Ное 11, 2005 2:41 pm
Профил

Мнение 
Ами да зависи какъв модел си избереш, точно с термосимулациите им само два три опита, и за съжаление не можах да проверя на практика дали симулацията отговаря на реалността, радятра който проектирах и симулирах не дойде докато работех в таи фирма, та не можах да видя до колко е ефективна програмата. Лошото е че гълта много ресурси, това на картинката май около 2 часа го прави, радиатора за който говоря може би 4-5 не помня вече но много бяха, хем той беше на Р4-3000 а тази на картинката е на лаптопа ми. Т.е. колкто повече детайли имаш тябва да задаваш по малки размери на термите, и от там доста смятане, общо взето това на едно 2 или 4 проесорно AMD ще е добре, а ако имат и 64 битова версия ще литне.
Исках да симулирам една машина но не остана време, за нея пък имах реални измервания и можеше да се провери, но не съм вземал нищо по което там съм работил и сега ги нямам, иначе се получиха доста интересни резултати, не неочаквани но някои особенности в кнструкцията си казват думата и то доста сериозно. Нямах IR камера, но окичих всички критични точки с датчици и така направих може би 50-60 отделни измервания при промяна на компановки, състояние на вентилатори и др. полезн опит :)
Също така има и доста други модули за симулация този пакет, не е лош, не всички го хвалят но на мен ми стига,не правя совалки все пак .......

Пет Ное 11, 2005 2:51 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2