Отговори на тема  [ 71 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
И пак за патентните безобразия 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: И пак за патентните безобразия
Какво значи стадото плаща като зомбирано - никой не кара хората на сила да си купуват таблети от Епъл. Човек решава да си купи таблет и почва да проучва пазара, отива в магазина и почва да ги пробва всичките - iPad, андроиди разни, а в скоро време и майкрософтски. След всичките проби вижда, че другите освен iPad-а не стават и за чеп за зеле и съответно си купува iPad. 60% от пазара при наличие на конкуренция не се взема със зомбиране, взема се с перфектен продукт. Същото става и при телефоните. Там единствено другите ги спасява за момента факта, че грижите на iPhone-а са свързани с оператора, защото се накачиха милиони маймуни на веднъж и му разказаха играта на мрежата. Ама при втория оператор (Верайзън) вече никой не се оплаква от айфона и АТ&T почна да си оправя мрежата и след време мнозинството ще е и с айфони. Нокия и Блякбери тотално глътнаха вода и вече не са никаква конкуренция, останаха само един Самсунг, Моторола и HTC да се борят за място под слънцето. При мп3 плеърите пък одавна няма никой освен Епъл и то пак заради "супер" продуктите на конкуренцията. Хората искат по-добър продукт и засега го получават само от едно място - от Епъл. Замисли се само - ако Епъл не ставаха за нищо другите нямаше да ги копират :) . Спомнете си на какво приличаха телефоните преди айфона и какво могат сега. Същото е и с персоналните компютри и с плеърите.Та не мога да си обясня къде видяхте зомбирането :? ?

Чет Юли 19, 2012 6:10 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Какво значи стадото плаща като зомбирано - никой не кара хората на сила да си купуват таблети от Епъл.
...

Е нали ти каза, че са задължителни в училище, то това им е основна част от пазара
+ привикване/зарибяване.

С какво таблетът е по-добъер от кой да е wintel лаптоп телевизор? Аз само за недостатъци
се сещам.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Чет Юли 19, 2012 6:26 pm
Профил WWW
Аватар

Да, в това училище са задължителни, ама училищата не са и една четвърт от пазара, плюс това са ти дали 3 варианта за избор и даже не е задължително да го купуваш. Бизнеса също вече масово минава на iPad-и. Ти наистина ли ме питаш с какво таблета е по-добър от лаптоп/десктоп :) ? Аз примерно повече лаптоп няма да купя - до тук бяха лаптопите :D .

Чет Юли 19, 2012 7:39 pm
Профил
Аватар

Бе наистина те питам ама сигурно от непосветеност, не съм имал такова в ръцете си :D .

Че може да го ползваш някак и "на правощоящ" ли, какво ли?

Чет Юли 19, 2012 7:57 pm
Профил WWW
Аватар

Можеш да го ползваш където искаш - правостоящ, седнал, легнал и т.н. :D . Ако помислиш реално болшинството от хората си купуват компютри за забавление (особено домашните компове). Т.е. това което човек прави на домашния си комп, може да го прави най-спокойно на таблета или телефона си. Едиствено остава нишата на домашните геймърски декстопи и на хората като нас, на които им трябва компа не само за забавление, ами да навържат към него една камара джаджи. Т.е. на едно поне 80% от хората не им трябва нито десктоп, още по-малко пък лаптоп, защото таблета е идеален за това което правят. Една платформа, едни апликейшъни, не се чупи и разваля, защото трябва да поддържа 10000 различни хардуера и драйвери. Всичко става с едно натискане по дисплея и не ти трябва да си някакъв откачен гийк, за да можеш да работиш с него и да инсталираш каквото ти дойде на ума.

Чет Юли 19, 2012 8:48 pm
Профил
Аватар

Да, това, че е "едно парче" представлява удобство ако си в движение или в леглото
примерно.
Клавиатурата на екрана, ако е достатъчно голям, навярно е достатъчно удобна
за немного писане (баси наказанието ако трябва да програмирам от такава, то
и тая на лаптопа ми - най-хубавата гуменярка, която съм пипал - ме изнервя
и без да го ползвам за програмиране...).

Та май почвам да разбирам защо стават популярни.

Чет Юли 19, 2012 9:08 pm
Профил WWW
Аватар

Ами клавиатурата е доста голяма и удобна - на мен поне не ми пречи, а като е на маса или на друга твърда повърхност където мога да пиша с двете ръце е и доста бърза. Та нямам оплаквания от клавиатурата де. Ама то и не се налага много да се пише де. Макар че веднъж в самолета седях до една мадама, която пишеше нещо като доклад-презентация на айпада, докато летяхме и няма да ти казвам за 2 часа какво чудо сътвори - ръцете и се движеха като на пианистка :D .

Чет Юли 19, 2012 9:33 pm
Профил
Ранг: Новодошъл

Първите айфони дори не поддържаха 3G мрежа до колкото си спомням. Просто бяха смешни с бруталната си цена и сакатата си комуникация. Явно по навик на самозабравили се монополисти си мислят че по света всички ядат доматите с колците. Ама жълтите от Самсунг ще им видят сметката, както са тръгнали.

Чет Юли 19, 2012 10:11 pm
Профил
Аватар

Аз съм последния човек, дето ще защитава Епъл, но ми е много любопитно как реши, че Епъл са монополисти с брутална цена. Че един Самсунг Галакси 3 или НТС One S, дето са с безплатния за тях андроид са на същата, че и даже по-висока цена. А дали Самсунг ще им видят сметката е много спорен момент, особено като се има предвид, че нямат собствена ОС, услуги и така нататък. Гугъл купи Моторола и хич няма да се учудя ако в скоро време андроида за телефони стане изведнъж платен :D . И не забравяй, че хората като си купуват айфон не си купуват само телефон, а и доста услуги. Услуги, които нито Самсунг нито НТС, нито другите телефоно запоители имат - това е много важно нещо, може би най-важното :) .

Пет Юли 20, 2012 3:22 am
Профил
Аватар

nik написа:
докато стадото плаща като зомбирано така ще е
Пушека написа:
Ама жълтите от Самсунг ще им видят сметката, както са тръгнали.

Има нещо трогателно в тази наивност, с която хората си мислят, че като
не плащат на Apple, а на Samsung/друг, то те вече не са плащащо стадо.
Някой си не бил дал 800+ лева за iPnone, а били дал 800+ лева за Galaxy.
Малката правоъгълна машинка, произведена със идеята да ти предлага
различни съпътстващи услуги и леко-леко да ти засмуква парите, ако вместо
ябълка има морковче отзад, то става голямата разлика, разбираш ли... :D
Apple били злодеите със патентните си дела, трябва да се накажат, като не им
се купуват джаджите. И как се наказват? Като се купуват джаджи на близки цени,
ама от конкуренцията, защото стремежът да се притежава новото си остава.
Или пък се върти оборот на китайските кучета, за да се избегне данък "марка".
Това наказание ми прилича като да плашиш куче със салам. Съдят се за патенти,
вдигат пушилка, ама като иде Apple при Samsung и каже "Хайде да ни избачкате
няколко десетки или стотици милиона процесори и памети", корейците трябва
да са пили нафта, за да откажат тази тлъста поръчка. И започват производството,
и оставят адвокатите да си се драпат, и юзерската маса ожесточено наказва
"лошите" и награждава "добрите", като купува и купува, и парите се въртят,
и всички са щастливи... \:D/

Пет Юли 20, 2012 3:53 am
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Няма да се косиш за патентите - оня ден дойде писмо от гимназията на сина ми, че iPad-а вече става задължителен за учебния процес и имаме три възможности
днеска у гимназията, утре навсякъде. а иначе у конституцията ви пише че не бива да сключвате насила договор с трети лица. то училището не е държавата разбира се, но не може от раз да погазиш конституцията, първо трябва да се постели на мекичко :twisted: и докато се усетиш - бам втората поправка. не че ще я отменят, не, просто ще я погазят, както направиха с медицинските застраховки. :twisted:

Пет Юли 20, 2012 7:01 am
Профил

Private написа:
Има нещо трогателно в тази наивност, с която хората си мислят, че като
не плащат на Apple, а на Samsung/друг, то те вече не са плащащо стадо.
Някой си не бил дал 800+ лева за iPnone, а били дал 800+ лева за Galaxy.

Е то парите така или иначе все някъде ще си ги дадеш. Единствения шанс на цацата е да се държи що годе образована и в крак с нещата. За да не я цакат с елементарни хватки.

Пет Юли 20, 2012 7:46 am
Профил
Аватар

все пак темата беше за патентите, а не Apple vs anybody...

за мен адвокатите и финансистите делят първото място в списъка за изтребление, като челните места се заемат от патентните адвокати.
очевидно патентната система плаче за актуализация, но се страхувам, че ще е за по-лошо. и може би затова не я пипат.
а такаеца, освен че е яко субсидиран от държавата да ражда патенти, ползва и друга масова стратегия - прости пускат патентни претенции, които остават висящи, докато не се наложи да се дои точно тази "идея".

Пет Юли 20, 2012 10:48 am
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
голем офтопик:
ДедоБоре написа:
....

за мен адвокатите и финансистите делят първото място в списъка за изтребление, като челните места се заемат от патентните адвокати.....

Дедо само да вметна , че изтреблението може би не е най-правилния подход. Би могло да се стимулира производството на павета - гледам този бизнес позападна откак премахнаха принудителния труд в кариерите, или да се инвестира в екологични презокеански кораби задвижвани от по три реда гребци :) - галерите :!:
и така ако имаш спечелени да кажем три патентни дела - 6 месеца на галерата или изчукване на 6 кубика гранитни павета. да видиш ти тогава :)
за освояването на южния полюс също трябва доста народ ;)
и те така

Пет Юли 20, 2012 11:13 am
Профил
Аватар

според мене ще си умре сама, като потрошат едни милиарди за патентни битки, и като им побелеят косите от ядове, шефчетата на мазните корпорации сами ще се откажат да ползват патентите. да се оправят, патентите са последното което ме вълнува.

Пет Юли 20, 2012 11:25 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 71 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща