Отговори на тема  [ 71 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
И пак за патентните безобразия 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: И пак за патентните безобразия
nik написа:
аз алчността не я определям от това дали един човек има интернет или къща, а в това колко души е способен да ощети за да си осигури удобствата (макар и по документи докарано да изглежда законно), които обикновено за далеч от един абонамент за интернет
което за пореден път ме убеждава някои неща колко трудни са за разбиране от стадото, бавно и постепенно някои думи им се променя истинското значение, за удобство на едни, и невежество на други

алчността е просто желание да притежаваш. най-алчни са бедните, защото това им желание е незадоволено и съответно го усещат по-силно. тебе самия не те познавам лично но има един сравнително надежден метод за преценка на непознати хора - виж какво мислят за другите. както когато човек играе шах, мисленно завърта дъската и се поставя на мястото на противника, така и в реалния живот очаква от другите това което той сам би направил. тъй че спести си ги тия глупости че не си алчен и не си безскрупулен, най-вероятно си, иначе нямаше да ми плещиш за алчните и безскрупулни корпорации. отделно че си от типа дето се мислят за "осъзнати". ей такива пък най-яко ги шибат. осъзнатия балък е по-труден за изплющяване, щото се знае че е балък и се варди. а ти си направо мечта за манипулаторите. ако редовия балък ще го минат с един два айпада, къща на кредит и лъскава кола, такива "осъзнати" като тебе често им вземат много повече - живота. да не мислиш че оня дето се взриви преди 3 дена е бил консумерче с айпад? дори е смешно като си го представям. бил е надъхан идеалист, като тебе. на "осъзнатите" им дай кауза и пушка, и после може да си пиеш кафето докато те се изколват един друг в твоя угода.

Цитат:
а това че айпадите не стигат - това си е тяхна редовна политика, това е част от зомбирането, колкто по трудно се намира едно нещо толкова повече хора и по силно го искат, в друга тема говорихме че и платките на малинките не стигат, като работещ модел започва да се прилага и от други
просто си създават дефицит, и така си поддържат високите цени, пак ще продадат същите бройки но на по високи цени, щото дефицитната стока е винаги по скъпа

е и какво? това са айпади, те са за кеф и фукане, не е инсулин или донорски бъбреци. това е част от играта да си куул, клиентите им за това ги вземат, част от самия айпад е това да е фешън и да се фукаш "аз имам а вие не". ейпъл това им го осигуряват, евала. да ама за идеалиста това е недопустимо. може и двете страни да се кефят на сделката, но не, за идеалиста има по-висши норми и взаимното съгласие не оправдава такива долни практики, за идеалиста ейпъл е мошенника, а фешън зомбито е с промит мозък и всъщност е жертва но не го осъзнава. и когато идеалиста види че системата не може да се промени легално, запасва раничката и айде в автобуса с еврейчета :twisted: :twisted: :twisted: не, ти още не си до там, още си на фаза протести. кефиш се на протестите нали? възхищаваш се на гърци, испанци и другите мангали, дето "не се оставят да ги мачат", а протестират :twisted: айде кажи моля ти се че гърците са самозабравили се нагляри, че да си посипя главата с пепел и да обявя публично как нищо не разбирам от хора :twisted: :twisted:

Съб Юли 21, 2012 8:05 am
Профил

zaphod написа:
.........най-алчни са бедните......

много хора има с изкривена реалност ама ти повеждаш класациите, за това спрях да чета до това...... ето ти една интересна история, дано успееш да си извадиш извод - имаше едно филмче по нейшънъл джеографик за едни монаси които отглеждат и живеят с тигри, децата си игрят с тях, хранят ги само с готвена храна, ако се издънят обаче, и стане нещо, ако ще само едно врабче да докопа, веднъж опитал свежа кръв, моментално го махат от манастира, защо ли?!?!?
та същото е и с парите......

димитре - криза е, всички се свиват, ама аз се свих от 22 на 18% а те все още държат печалба над 50% :D живи да ги оплачеш а? :D да не говорим че реалните цифри може и да са различни, това е серийно производство, не е няколко бройки по поръчка
а самото свиване е докато разходите се вдигат и изяждат част от печалбата, крайната цена изостава малко поради ред причини, и постепенно вдигаш и ти цените, това е само временно, скоро цените се корегират нагоре, и всеки искал да бъде куул, няма да се излага с евтин айпад, ще се фука отново със скъп айпад :D

Последна промяна nik на Съб Юли 21, 2012 10:47 am, променена общо 3 пъти

Съб Юли 21, 2012 10:25 am
Профил
Аватар

zaphod, лъжеш за гърците! :)
На картинката е Папандреу след изборите и предизборната му фраза "Пари има!".

Прикачени файлове:
Lefta Yparxoyn.png
Lefta Yparxoyn.png [ 149.86 KiB | Прегледано 1713 пъти ]
Съб Юли 21, 2012 10:27 am
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Ама аз пък какво ти се обяснявам, като та знаем, че смарт телефон още не искаш да почнеш да ползваш, какво остава пък за таблет :D .

То не е голяма кирия да се набуташ със смартфон. :D Нито е "смарт", нито като "фон" много го бива заради изкривения интерфейс. Поредната модна индулгенция.
Колкото до таблетите - хич не ми е чудно че някакъв процент ги подминава защото не вижда нищо полезно в тях. Аз съм от тях. За други пък имат някакъв смисъл като браузене/четене с два пръста. Само да не се окаже че най-големият процент са всъщност "хипстерите" дето искат да са "куул", че то не е луд този дето яде баницата ..

Съб Юли 21, 2012 11:38 am
Профил
Аватар

nik написа:
...за това спрях да чета до това......

аха, заравяме си главата в пясъка и оставяме гъза да стърчи :twisted: :twisted:

Съб Юли 21, 2012 11:46 am
Профил
Аватар

Зейфоде, в онова дългото половината го намирам вярно а половината - не.

Най-вече за алчността. Всъщност практически не зависи от това дали си богат или беден.
Основният фактор - съдейки по немалкото хора, които съм познавал - е май генетично
предразположение. Част сигурно се и придобива.
Алчност значи да искаш за себе си повече, отколкото ти е нужно.
Има хора, дето си ядат и дори не виждат какво има в чуждата чиния, има и хора,
дето не могат да видят какво има в тяхната от гледане по чуждите. Това е генетично
заложено.

woody, бе смешното е, че се замислям и аз за някакъв "смартфон", щото като бях
на разходка тия дни ми се искаше да имам mp3 плейър - а тоя дето го бях купил
от dx за $15-20 изгоря след 2 излизания. И понеже искам да може и да гледа
анализаторите през RFB (VNC) и да има що-годе екран (800 на 480), най-евтиното прилично
нещо дето видях е към 500 лева та не съм сигурен ще ги огрее ли телефонистите :D .
Л. и тя иска да "имаме" (нали излизаме един по един да не остава без човек тука),
това може да натежи в крайна сметка ама още се противя. С тоя процесор ти
дето го почна ще взема да си скалъпя накрая някакво DPS джобно нещо, дотогава
явно няма да мирясам - не се знае само дали купуването на телефон ще ми
се размине :D :D :D .

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Юли 21, 2012 12:39 pm
Профил WWW
Аватар

tgi написа:
Зейфоде, в онова дългото половината го намирам вярно а половината - не.

Най-вече за алчността. Всъщност практически не зависи от това дали си богат или беден.
Основният фактор - съдейки по немалкото хора, които съм познавал - е май генетично
предразположение. Част сигурно се и придобива.

бе че е заложена това е сигура. но когато си опитал малко от хубавото е най-силно желанието за повече, тоя пример с тигрите дето го даде ник е верен, само че е срещу него. бедните все пак не са аскети, ползват благата на цивилизацията, и искат повече но не могат да си позволят.

Съб Юли 21, 2012 1:00 pm
Профил
Аватар

"бедните" и "богатите" са неработещи обобщения в тоя контекст, и това имах предвид.

Бедността ми е варирала в широки граници - от тотална до $100к годишно - и това
ме е променяло, но не откъм алчност, завист и т.н., тия работи или ги имаш или
ги нямаш.
Като си много беден (броиш стотинките за храна, и това съм бил) ставаш по-предпазлив
в харчовете си, по-войнствен в желанието да оцелееш и т.н., но промяна на
алчността не съм наблюдавал.

Съб Юли 21, 2012 1:18 pm
Профил WWW

бедния си е беден, и си остава беден, и да иска - няма, и да има - не може, и да може не смее, ако посмее - бият яко, свикнал си е с положението, каквото и да опита е обречено на провал (имам предвид за лесни пари без работа)
богатия е друга работа - освен генетично се подсилва и с придобивки - той вече е опитал от баницата, има средства да си я осигури пак, има хъс защото знае че успеха му е в кърпа вързан без мазоли по ръцете, всеки път му се разминава безнаказано и всеки следващ път е по арогантен което го прави опасен за околните

а това че не съм съгласен с изкривена реалност означава точно че не искам и аз да съм със заровена глава и оголен задник

Съб Юли 21, 2012 2:06 pm
Профил
Аватар

Ник, и това последното ти обобщение е много далече от реалността според
моя опит.

Че известен апетит идва с яденето е вярно, но (голяма част от) хората обичат
и да дават, има удоволствие в това да зарадваш някого подарявайки нещо и т.н.
Не са много тия тук, можещи да коментират нещо от гледна точка на "богат",
та подобни теоретизирания са празна работа. Предполагам, че огромна част
от "богатите" са станали такива по начин, който много от нас не биха приели
за себе си (за какво ми е богатството ако пожизнено ще се чувствам неприятно
в кожата си, ще знам, че съм загубил битките си и съм се предал за да си
натъпча търбуха и т.н.). Но знаем, че има и от другия вид, просто в БГ
няма такива (затворническо общество) та изглежда невероятно.

Изглежда обаче емоционалните нагласи касаещи алчността и лакомията са
много дълбоко предопределени генетично и няма прост начин да се изкомуникира
коя реалност е изкривена и коя-не ако комуникиращите са от различен тип,
просто единият няма как да знае за какво говори другият или да му повярва,
че изпитвал това а не онова в дадена ситуация.

По мои наблюдения типът на масата хора тук е от тоя, дето не познава завистта;
нали все се опитваме да направим нещо, което ни е интересно и сме толкова
погълнати от гоненето на Михаля докато стане, че почваме да забелязваме
обкръжението си чак ако почне активно да ни препъва.

Съб Юли 21, 2012 3:10 pm
Профил WWW

абе кой богат подарява бе :D такива скъперници има дето посрана клечка не можеш да измъкнеш от устата му
който обича да дава и подарява рядко забогатява, несъвместимо е
а това т.нар. забогатяване не става за 1 ден, обикновено е достатъчно дълъг процес, и който не се чувства добре в кожата си се отказва или не започва изобщо, повечето са хора които се чувстват все по добре със себе си във времето

ейпъл що не вземат да подарят една серия айпади вместо с 50 с 20% печалба :D

Съб Юли 21, 2012 3:43 pm
Профил
Аватар

Цитат:
димитре - криза е, всички се свиват, ама аз се свих от 22 на 18% а те все още държат печалба над 50% живи да ги оплачеш а?

Ако тук твърдиш, че печалбата на Епъл е над 50%, значи си нямаш идея какво говориш :) . Цена на материалите в едно изделие е едно, а себестойността му, а от там и печалбата на Епъл е съвсем друго. Т.е. искам да кажа, че Епъл само могат да си мечтаят да печелят над 50% от айпада - сети се сам защо :) .
А ти си се свил, защото не правиш фешън неща, които всеки да ги иска. Ако не искаш да се свиваш, трябва да си смениш продуктите, ако пък не искаш да ги смениш тогава недей да искаш ти като си се свил и другите да се свиват. За хората, които се фокусират над това, което правят а не над гледането в паничката на другите и мрънкане по цял ден колко нечестно било няма криза - както виждаш станаха най-голямата компания в света, точно по време на най-голямата криза :D .

Съб Юли 21, 2012 5:02 pm
Профил

аз съм последния дето им гледа канчето, чешем си езиците/клавиатурите, уж за материали пишат ама после казват профит, а де? дали в тия материали не са включени и разходите по съдебни дела даже :) , в момента най малко ме интересуват печалбите, нито техните нито мойте, след 1 месец заминавам на почивка, до тогава ще държа ниски цени за да тормозя конкуренцията, така му се пада като краде дизайн, броя си дните до ваканцията и нищо друго не ме интересува :)

Съб Юли 21, 2012 5:45 pm
Профил
Аватар

BOM e Bill of Materials, не Bill of lawsuits cost и също не е Bill of operation cost :D .

Tи в тая криза ако си се настроил на почивна вълна месец преди отпуската, значи явно не ти пука много-много за кризите, така че няма какво да се оплакваш :) .

Съб Юли 21, 2012 6:05 pm
Профил

а профит какво е тогава :D

аз преди 1 месец почнах да броя дните, остава още 1 месец, и наистина не ми пука нито за кризи нито печалби, та колкото и да ме обвиняват в алчност :D

Съб Юли 21, 2012 6:35 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 71 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща