Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Избор на Лаптоп ..... 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение Избор на Лаптоп .....
Пичове помагайте да си избера такваз машинка в това море от оферти !
Значи имам около 2000 лв и трябва да взема някакъв приличен ВърхуСкутник !!!
- Най-важното е да работи стабилно и да не я хвърлям след 1 година!
-Интересува ме задължително да има Видео-изход !!
-- Задължително да има КОМ,Паралелен и инфраред!! (за Юсб-тата ясно)

Спрял съм се на една Тошиба и Един Фуджицу-сименс!Какво ще кажете за тях ??

Вто Ное 15, 2005 3:04 am
Профил ICQ
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
От една година съм със Фуджицо-Сименс и съм много доволен от него
Ползвам го непрекъснато и до сега не съм имал никакви проблеми Наистина няма сериен СОМ но си направих със FTDI и си работя без проблеми

Вто Ное 15, 2005 7:35 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Я дай линк към тоя нов лаптоп, дето има СОМ и паралелен порт и е под 2000 лв.

Вто Ное 15, 2005 8:51 am
Профил
Аватар

Мнение 
Няма ли COM на PCMCIA?

Вто Ное 15, 2005 10:49 am
Профил
Аватар

Мнение 
За съжление конвенционалния COM вече е рядкост. Стана екстра мамка му.

За съжаление USB<->COM и PCMCA<->COM (ако има такова нещо де), не са 100% решение. Имам стар софтуер под ДОС дето си сака COM. И там USB и PCMCIA са забранени думи. Под старичък линукс, вероятността за проблеми с дриверите, пак си е голема. То въобще линукса и лаптопите..... особенно по екзотичните марки, все има някой яд - я мрежова карта, я видео, я звука - все нещо му убягва на линукса.

Та така. Аз се загледах преди време, ако ми се наложи сега да купувам лаптоп - лошо. Под 1500$ нищо не ми отговори на изискванията като интерфейси. Или пък са с тия широкоекранните телевизори, дето мен хич не са ми удобни.

Вто Ное 15, 2005 11:21 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
ако основният критерии е качество и си готов да правиш малко отстъпки от други екстри (с оглед да смъкнеш цената) => IBM. По мое мнение думите лаптоп и IBM просто вървят заедно. По добра машинка просто няма! И бягай далеч от Accer, на някои серии са им нахакали едни боклуци за етернет-карти.....предполагам, че това не е единственото място където са пестили. А за COM порта - трудна работа, аз го прекарвам през USB-то, но това найстина е свързано с доста главоболия.

Вто Ное 15, 2005 12:10 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Ето едно възможно решение - USB to RS-232A Adapter на Aten:
http://www.aten.com/products/productIte ... 2316346005
Продават се в Комел софт.

Вто Ное 15, 2005 12:29 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Наистина това е решението, но аз така и не разбрах, защо 2000Бозата от време на време си променя мнението като кой ком-порт по-точно трябва да се явява това usb, еди ге тествай после един по един :evil:

Вто Ное 15, 2005 12:40 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Е то решения за USB<-> сигурно има поне 1000 на пазара. Ама а пусни го под ДОС.

А за марката - IBM са и моя фаворит (ама ебаси цената). Само добри думи за DELL (и пак ебаси цената). Тошибата също е на добра позиция.

HP и Compaq имат големи дървета и някой хубави изделия. Вероятноста да ти пробутат дървото е към 100%.

Фуджицо - незнам защо имат Сименс в името,ама определно не ме кефят. Ако бяха само Сименс сигурно нямаше да е така. А и от приятели търговци знам, че имат ядове в гаранционния пробег. Естествено това е лично мнение.

Сони не ги броим - там плащаш за скъпа играчка. Т.е само марката ти струва още 30% в цената. Реално покритие - не виждам.

Една добра марка която по странни причини не срещам не българския пазар (а и в Европа липсва) е Gateway. Имам много познати които пазаруват подобни машини от Щатите. Цената е съвсем нормална, машинките работят безпроблемно.

Accer - само лошо съм чувал за него. Ама не съм пипал та незнам.

Аз лично ползвам един вече стар ASUS. Първия път кат го видех - казах ебати дървото. Ама нали служебен, свиркам си. Пустото говедо не ме е подвело досега. Ама знам ли дали всичките са такива или аз съм попаднал на човешки.

И един съвет - плати си цената и си вземи Centrino. Бягай от Celeron. P4 по принцип също става, можеш да ползваш и компютъра да те топли в тоя случай. Аз по принцип не съм фен на AMD, особенно за мобилна машина. Но както казах съм пристрастен, така че мнението ми не тежи.

Вто Ное 15, 2005 12:47 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Аз щях да напиша същото като Цецо - едно към едно 8) . Харесал съм засега един Gateway за около 1600$ и май ще е той 8) . Първо се бях спрял на Сони, но там наистина плащаш ненужно за име :? .

Вто Ное 15, 2005 1:49 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Значи , ако гледаме лаптоп лидера е един IBM, ако гледаш основно дисплея на лаптопа - Sony.

Така - има супер IBM-чета със P-M ~1.5Ghz , ~512MB , ~40GB hdd, DVD-RW, относно самия чипсет и видеоето зависи все пак до колко ще я ползваш тази видеокарта, т.е кад ще ползва ли и то какъв и до каква степен, иначе една IEG2 ще ти свърши перфектна работа, ако не мислиш да правиш някакви голями проекти с 3д симулации и прочие.

Ето това е в твоя критерии и в мойте

Модел: IBM ThinkPad R50e UR0JABM
Инфо: с Intel® Centrino™ Mobile Technology
Процесор: Intel® Pentium®M Processor 725 1.6GHz, 2MB L2 Cache
Памет: 256MB
Диск: 40GB
Оптично устройство: DVD/CD-RW
Дисплей: 15" TFT XGA 1024x768
Видео карта: Intel Extreme Graphics 2 up to 64MB
Детайли: Wi-Fi 802.11b/g, Modem, Enet, Parallel, AC adapter, External microphone, External Display, Headphone/Line out, Microphone in, RJ-11, RJ-45, 2 USB 2.0; IBM ThinkLight
Операционна система: DOS
Размери: 332x38x269 mm
Тегло: 3.0
Гаранция: 1 year international warranty

цена: 1809.00 лв. с ДДС

---

няма сериен порт по това описание , но една карта на pcmcia или usb дори не струва повече от съответно 100 и 50 лв.
и то карта с мин. 2 RS232 :)

edit: Celeron-M е също желязен процесор ,но с ~ - 100$

друго АСУС определено , даже в мометна са евтини, защото скоро почнаха една "офанзива" на лаптоп пазара.

едит2: ввярно , че отдавна не съм следил пазара, но защо тошибити ми изглеждат толкова ефтини:

Модел: TOSHIBA Satellite M40X-184
Инфо: с Intel® Centrino™ Mobile Technology
Процесор: Intel® Pentium®M Processor 740 1.73Ghz
Памет: 512MB
Диск: 40GB
Оптично устройство: DVD/CD-RW
Дисплей: 15.4" TFT WXGA 1280x800
Видео карта: Intel 915GM 128MB
Детайли: 6-in-1 Bridge Media Adapter(SD card, SmartMedia card, Memory Stick Pro, MultiMedia card, xD-Picture card), TV-out, IEEE1394, 56K, LAN, integrated WLAN (802.11b/g), 3x USB2.0
Операционна система: Windows XP Home
Размери: 338x38x274 mm
Тегло: 3.1
Гаранция: 1 години международна гаранция
1909.00 лв. с ДДС

Вто Ное 15, 2005 7:59 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
the_real_maniac написа:
Операционна система: DOS

Майтапиш се нали :)
И ако си взимаш нещо по-добре се изръси за 512МБ памет, че май я слагаха безплатно при покупката на машинката.

Вто Ное 15, 2005 8:10 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Е инсталацията на модула сгиурно е безплатно - голямо чудо ;) така де ;) :)

относно другото, така го дава дилъра -> фирмата демек -> computer.bg

Вто Ное 15, 2005 8:38 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Стига бе Celeron-M - железен процесор?

Бе вярно е железен. Пройзводителен е колкото ръждив варел.

Това не му харесвам на моя ASUS. Предишната ми машина беше ThinkPad с некъв мобилен вариант на P3 на 533. Сега тоя ASUS е с CeleronM на 1.7. Е на моменти новия, издиша пред стария. И двата ги бях въоражил с 512RAM. Интересното беше че на стария многото РАМ помагаше осезаемо, докато на Celerona му е все тая от 256 нагоре нема голем ефект. А за издържливост на батериите и околоен шум - въобще не говорим. На старото говедо вентилатора не съм гу чул да се врътне освен при стартиране. На новия, като пусна Протела и се почва спре/тръгне. Иначе работи стабилно пръчката де, ама за да спестиш 100 долара.... земи си центрино и не мисли.

А кофтито на IBМ те е чи при по-евтините модели са много орязани. Нема TV, некой немат инфраред, за екстри като сини зъби и огнени жици.... седи чакай. А пък каква е тая тъпотия лаптоп без вграден микрофон? Направо ме удрят земята, а видях доста маркови машини с тоя недъг. Не можеш един скаип да си пуснеш.

Вто Ное 15, 2005 8:45 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Абе момче :) успокой се , Celeron-M е P-M с орязан кеш , което не че не се отразява, но въобще не го осакатява !

В голяма грешка си ! Голяма !

По консумация е малко по-малко (заради кеша), по производителност е пак по-малко пак заради кеша , но не с много и не винаги (само там където се изплолзва процесора на 100% , т.е много изчилсения/обр. информация/ за кратко време).

едит: относно паметта пак грешиш.

1-во зависи си от приложението как ползва и колко иска
2-ро а преди приложението зависи от ОС-а и тя нека познаем е Уин , а Уин ползва много повече бавната виртуална памет нахдд-то , вместо страшно по-бързата РАМ памет, т.е куца му на уиндоуса управленнието на паметта, но въпреки това си зависи и от приложението.

Вто Ное 15, 2005 9:00 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща