Отговори на тема  [ 42 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
за филма "Невинноста за мюсюлманите" 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение за филма "Невинноста за мюсюлманите"
Абе много пушек се вдигна около този филм, но понеже аз доста знам за исляма, първоначално не ми се занимаваше с него. Днес обаче Меркел обяви, че "свободата на словото си има граници", което ме стимулира да потърся този филм и да го изгледам. Потърсих го първо с български субтитри, после с немски(за да ми е по-лесно), но не го намерих. После потърсих оригинала, но и него не намерих... Прочетох в някаква "новинарска" агенция, че такъв филм може би изобщо не съществува...
Та:
1. Някой може ли да даде линк към филма
2. Някой гледал ли го е? Какво ново се казва в него?
http://www.livenews.bg/Misteriya-obgrashta-skandalniya-film--provokiral-nasilieto-v-Blizkiya-iztok-37031

Пон Сеп 17, 2012 9:36 pm
Профил

Мнение Re: за филма "Невинноста за мюсюлманите"
Сега го намерих. Не очаквах филма да започва с човек в униформа. Утре ще го гледам...

Пон Сеп 17, 2012 9:55 pm
Профил
Аватар

На мен цялата работа ми мирише на провокация! Някой упорито ръчка по мюсюлманския свят, търсейки повод за нова война. Прочети какво става около Ормузкия проток.

Вто Сеп 18, 2012 12:02 am
Профил WWW
Аватар

Какво точно става около въпросния проток - я дай един линк да прочетем и ние?

Вто Сеп 18, 2012 12:48 am
Профил

Абе в интерес на истината доста ги ръчкат мюсюлманите, твърде много генерализират, думата мюсюлманин е станала синоним на терорист. В интерес на истината заради шепа радикали света, или по скоро християнският свят се е настроил срещу мюсюлманите. Това не е в полза на никого, най-малкото на християните, мюсюлманите за разлика от нас са по вярващи, и не се знае в еидн момент дали тоя постоянне тормоз няма да доведе до някакви ответни реакции. Не съм чул мюсюлмански вестник да прави киракатури на христос, или да изкривява християнските принципи и ценносто, или да тиражират манипулиращи филми. Това че християни могат да правяткарикатури на христос,не значи е могат и на мохамед. Нещата все повече и повече загрубяват.

Вто Сеп 18, 2012 1:02 am
Профил
Аватар

Стига бе, ако са толкова малоумни та да запасват ножовете заради нещо казано
от някого да мрат, по-малко храна за малоумници тамън ще отива. Нямам симпатии
за който и да е фанатик биещ се да наложи религията си, да бие главата в земята
със или без килимче докато пукне.
Дали някой някъде гласи война и си прави медийна акция не знам, то за такава
акция въобще не е нужен масов фанатизъм, няколкостотин малоумника само стигат.
Просто публиката трябва да види нещо което масово да възприеме по един и същ
начин та да мирува като почне да се гърми, кой защо и как го решава така или
иначе няма да се разбере.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Вто Сеп 18, 2012 1:14 am
Профил WWW

Да де ама те не са тръгнали да налагат религията си, дълго време си жирукахамирно докато запада не започна да им се меси. Димитър предполагам може да потвърди каква е тамопната нагласа. Примерно мен лично много ме дразнят разбиранията им и тълкуването има на религията и обичаите. Първото нещо за което се хващат е отношението им към жените, то това май им е основен коз, само дето те идеия си нямат от културата и от отношението. Без грам разбиране твърдят как жените били малтретирани и унижавани, за ограниченото американско мозъче явно е непонятно че за жените мюсюлманки това е начин на живот. Ако не са забулени това за тях е обида и унижение. Дават примери с афганистан,да там има унижени и малтретирани, убити, но това е капка в морето, аз пъкмога да дам за пример ОАЕ или Саудитска арабия, там жените са на почит, накарай там някоя жена да се разбули, или да работи, или да прави нещо различно от това което прави ... поскоро тя отколкото съпруга би ти прерязала гърлото.
Та какво е това, изопачаване на истината, и то жестоко изопъчаване. Аз съм сигурен че в САЩ има много повече малтретирани и унижавани жени, жени които са третирани като добитък, сравнено със всички мюсолмански страни на куп.
Не забравяйте че мюсюлманите само в крайни случаи са прибягвали към налагане на собствената си религия, най-вече с цел да опитомят трудни за опитомяване народи. В общият случай мюсюлманите, и най-вече турската империя, като единствена до момента с възможност да налага каквото и да е, са били много толерантни към другите религии. Стотици години индия е управлявана от мюсюлмани, въпреки това самс са съжителствали стотици, ако не и хиляди религии.
Ако погледнем историята християнството е религията която е искала да се налага, която е била готова да убива и измъчва и не е признавала нищо друго. Християните са тези започнали почти всицки конфликти, християните са тези които се имат за по виша нация и религия.... В интерес на истината биенето на главата е точно присъщо на християните

Вто Сеп 18, 2012 1:29 am
Профил
Аватар

Е очевидно и жени и мъже могат да бъдат дресирани така или иначе.
Но да дресираш някого така, че да се чувства унизен ако не е забулен вече _е_ малтретиране.

Като си имат култура и са толкова самодостатъчни защо подскачат от някакъв филм,
малоумна работа. Истината е, че са доста диви, не са претърпели никакво развитие
близо 1000 години като общества. Получават куп пари заради това, че седят върху петрол
и така могат да си позволят да продължат да живеят без да се променят, че се и дразнят,
като им бъде напомнено къде са като общества.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Вто Сеп 18, 2012 2:24 am
Профил WWW
Аватар

ToHu написа:
Не съм чул мюсюлмански вестник да прави киракатури на христос, или да изкривява християнските принципи и ценносто, или да тиражират манипулиращи филми.

няма как и да чуеш, понеже исляма е ъпгрейд на християнството и фесовете си вярват и в христос. забавен факт който незнайно защо е слабо известен, аз го разбрах чак като студент и бях шокиран. безчет дребни реплики от филми за турското време са ми останали в главата като "нашата религия забранява самоубийството - нищо, тя и без това не е вярна" (време разделно), и много много още, особено употребата на "нашият бог" къде ли не.

Вто Сеп 18, 2012 7:59 am
Профил
Аватар

Dimitar написа:

http://www.monitor.bg/article?id=354517

Вто Сеп 18, 2012 8:35 am
Профил WWW
Аватар

Lupus написа:
Dimitar написа:

http://www.monitor.bg/article?id=354517

Че там от 50 години все е така. Пък и преди това.

Ясно е, че рано или късно конфликт с Иран ще има, въпроса е колко дълбок ще е и кога точно ще почне същината. Ако оня с дългото име се държи прилично, поне до изборите в САЩ няма да го закачат. Ама ако много се пени, евреите вече са се настроили за война, просто чакат повод.

Вто Сеп 18, 2012 10:01 am
Профил ICQ

Мале, на къде отиде пак темата...

Зейфоде, прав си че те почитат и Христос, обаче, отричат да е Божий Син, което ги прави "дегрейд" на християнството.

Тони, показваш пълно непознаване на исляма. Единици са мюсюлманските страни, където християни и мюсюлмани са третирано що-годе еднакво (Сирия например). Но в повечето страни не е така. Пример: саудистка арабия. Мога да ти разказвам с часове за третирането на жените на мюсюлманите тук, в Европа. Съвсем наскоро (около месец) един ислямистки теолог обясни по някоя немска медия (къде беше не помня), че "жените и мъжете са равнопоставени, но не са равноправни". Знаете ли какво е "обрязване" на жена? Това все още се практикува в затворените мюсюлмански общости в Европа (Особено във Франция). Истинското лице на исляма може да се види там, където той е оставен да вирее на свобода. Това значи СА, Йемен, Иран, Пакистан...

Вто Сеп 18, 2012 10:37 am
Профил

Причините за повечето (да не кажа всичките) "християнски" войни всъщност са икономически, а не религиозни. Религията всъщност се изтъква като причина и оправдание.
Като се замисля - нищо не се е променило и до днес. Просто ни облъчват и промиват мозъците ни с повече дезинформация опитвайки се да ни създадат "правилното" отношение към всеки един изкуствено провокиран конфликт.
"Следвайте парите" и ще разберете истинските причини за всяка една война.

Не ми пречат нито мюсолманите, нито арменците, евреите и др. нации и религии, стига да ме оставят на спокойствие да си живея. Е, ако аз съм заграбил и продължавам да заграбвам нещо тяхно - очевидно няма да ме оставят на спокойствие и виновните в случая няма да са те.

От друга страна - кой и защо решава дали една страна ще има или няма да има ядрена технология? Това си е тяхно решение и стига да могат да си го позволят - нека си го имат.

Хамериканците си спретнаха сами постановката с кулите и така си изфабрикуваха чудесен повод за война. Нагледен пример докъде може да стигне арогантността и наглостта на шепа хора избивайки свои съграждани за да изработят повод и да оправдаят една война.

Сега май сценария се повтаря ... Гнусна история

Вто Сеп 18, 2012 10:52 am
Профил
Аватар

емиле, като почне истинска война (а не като тия сега) за подобни приказки се разстрелва :)

Вто Сеп 18, 2012 11:18 am
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал
Аватар

Цитат:
От друга страна - кой и защо решава дали една страна ще има или няма да има ядрена технология? Това си е тяхно решение и стига да могат да си го позволят - нека си го имат.

Хубаво да си го имат, но нали се сещаш какво може да се направи с атомна бомба? Би ли дал на маймуна да си играе с калашник - ето това се получава:
http://www.youtube.com/watch?v=GhxqIITtTtU

Друг е въпросът кой дава технологиите - Русия и това, че има интерес да създава напрежение.

Вто Сеп 18, 2012 3:06 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 42 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща