Отговори на тема  [ 38 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Дигитален осцилограф 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Winning bid: US $881.23
Толкова стана цената до края на търга...
И аз хвърлих едно око на стоката, че съм купувал и продавал разни неща с eBay, но бих се замислил много преди да участвам в наддаването. Без обратна връзка на продавача, регистриран скоро, няма PayPal. Все кофти знаци. Може да е напълно честен и почтен човекът, ама кой да знае... Няма начин да се информираш. Също така имай предвид, че ако купуваш нещо по eBay, трябва да си готов да наддаваш в последните няколко минути от търга. Повечето хиени точно така правят - чакат до последно и после наддават. Така в последните 3-4 минути цената може да скочи с 30-40% върху това, което виждаш в първите няколко дена от търга.
Иначе българските Митници са си предмет на друга тема.

Чет Ное 17, 2005 6:19 pm
Профил WWW
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
А може ли да хвърлиш малко светлина върху преминаването на пратката през митницата. Има интересни неща направо ми изтичат очите като гледам .....

Чет Ное 17, 2005 6:26 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Vlado какви последни минути.... когато ми трябва нещо от ebay-a и намеря добра оферта, преценявам колко мога да дам за стоката и наддавам в последните 10 секунди :D така успяваш да прецакаш софтуера на продавача или на останалите кандидат-купувачи (ако използват такъв, а много хора използват). Трябва ти високоскоростен достъп до Интернет, часовник и малко късмет 8)

Чет Ное 17, 2005 7:03 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
По принцип наддаването в Ebay наистина е в последната минута, а често наистина е въпрос на секунди.

HCL да не би да имаш предвид че ако наддам в последните 10 сек, мога да прецакам автоматичното наддаване?
Щото ме съмнява. А и за интересните неща обикновенно има достатъчно маймуни - а едва ли интернета ще ми е по бърз от на тия говеда американците.

Чет Ное 17, 2005 8:40 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Абе спечелването на нещо от eBay наистина е въпрос най-вече на късмет. А също така и колко джуджета са хвърлили око на стоката и колко пари са готови да дадат за нея. Аз доста рядко нагласям горна граница на наддаването ми и оставям eBay да се погрижи за това. Обикновено следя до последно. Доста често се хващам, че съм си определил някаква горна граница за наддаване и после в разгара на последните секунди я прескачам. И въпреки това доста често губя. Но са рядко случаите, когато наистина съжалявам, че съм изпуснал нещо - обикновено цената е качена доста над сумата на изгодната сделка (поне от моята гледна точка). И хич не се ядосвам. Щото утре някой ще изкара същата или много подоба стока за продан. Но аз съм в Щатите и е по-лесно - почти всички доставят до тук. Ако си по света, и особено в Източна Европа, изгодните сделки не са толкова много, за жалост.
И още нещо , което забравих да кажа одеве за този осцилоскоп, Никола. Снимката в eBay изглеждаше доста професионално направена, т.е. като да е свалена от сайт. Това също е малко съмнително. Ако имаш една бройка за продан, най-добре да я снимаш ти - ще се види как точно изглежда това, което продаваш, а не какъв е моделът (това всеки от нас може да си го изрови).

Чет Ное 17, 2005 9:09 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Нищо не каза по въпроса за митниците. Каква е хавата там?

Чет Ное 17, 2005 10:19 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо това с 10-те секунди е проверено нееднократно (и в реална ситуация и на нагласено наддаване) работи безотказно... освен в случаите когато някой не е определил съдбата настоката предварително, но тогава нищо не може да ти помогне. А за щатите, не съм пробвал, но мисля, че не би трябвало да има проблеми. Вярно че връзката ми е малко пресилена (до 20Mbps е стигала), но и ebay-a не ми се струва чак толкова тежък. Може и да греша.

Чет Ное 17, 2005 10:37 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
По въпроса с митниците има 3 хави 8) :
1-ва хава - всичко си е законно и си плащаш митата и ДДС-то и обикаляш 3 дена по митници (мен главно 3-те дена ме спъват 8) ).
2-ра хава - намираш твое куче митничар и всичко се оправя с "подарък"
3-та хава - стоката дето се внася се декларира от изпращача на стойност по-малка от 45$ и че е втора употреба и т.н. и нищо не се плаща тогава.

Аз ползвам основно 3-тата хава, но за нея трябва да имаш твой човек в щатите (или другаде - зависи от къде внасяш) за да може той да я прати и да декларира по-ниската стойност. Сега - отделен е въпроса дали митничарите ако решат да отворят пратката и видят скопа (или лаптоп например) - да се съгласят, че струва 45$ 8) . За чипове номера минава. Последната ми пратка с чипове беше на стойност около 700$ и нямаше чип, който да е деклариран по-скъп от 5 цента :) . Естественно рискуваш ако нещо стане с пратката да ти платят застраховка 45$, но то това май е ясно :) .

Пет Ное 18, 2005 11:38 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 38 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3