| Автор |
Съобщение |
|
HCL
Ранг: Форумен бог
|
BrainStorm yop  напълно достоверно. Аз затова се отказах от борда на Алтера....
|
| Съб Ное 19, 2005 3:10 pm |
|
 |
|
BrainStorm
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пон Юли 04, 2005 11:51 pm Мнения: 651 Местоположение: София
|
Абре щом го пише на саита на Хилинукс значи е така ... въпроса е дали Петрекс ще могат да го поръчат и дали ще си остане същата цена .. предполагам с доставката да излезе към 135$ както казах сега ще проверя таз седмица и ще кажа как е положението ....
Ако може да се поръча това нещо на споменатата цена веднага си го зимам .... 
_________________ От наше село са види връо, ама от връо се невиди наше село ... що така и я незнам .. ?!?
|
| Съб Ное 19, 2005 6:41 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе защо не си ги поръчвате тия китове сами? Трябва само една VISA да си намерите, ако не ваша някой ваш познат все ще има, претекс иначе само ви гърбят, отделно то може да не е нарочно, но принципно са длъжни да платят ДДС ако ги внесат на името на фирмата. Аз мойте си ги поръчах директно, дойдоха за 2 дни, ама направих глупоста да ги адресирам до фирма и им платих ДДС-то.
|
| Съб Ное 19, 2005 6:52 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Това дали ще ги получиш на името на фирмата или на името на частно лице в БГ няма значение - винаги се плаща ДДС. Варианта да не платиш ДДС е само ако пратката е по-евтина от 45$.
|
| Съб Ное 19, 2005 6:54 pm |
|
 |
|
BrainStorm
|
Два ДДС направо си ни затрвива .....  ... скапана работа колкото няма левове човек и те още го товарят 
_________________ От наше село са види връо, ама от връо се невиди наше село ... що така и я незнам .. ?!?
|
| Съб Ное 19, 2005 6:58 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Хмммм абе не помня може и така да беше, в такъв случай ако се съберете хора може да ви пратя, ще се спести ДДС и транспорт щото тия китове идват с 1 кг ненужни картони по тях .. е освен ако някой не държи на кутийката 
|
| Съб Ное 19, 2005 7:19 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Ами аз съм съгласен
|
| Съб Ное 19, 2005 8:20 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами като се насумерете мераклии казваите, то не само тия китове, ако има и други неща ... транспорта на 1 кг до БГ е около 40$ с куриер, а ако е по обикновенна поща нямам представа, иначе с куриер идват за около 3 дни.
|
| Съб Ное 19, 2005 9:53 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
А там с тия митници как ще е в случая. В темата за дигиталния осцилоскоп ме наплашиха с тях
|
| Съб Ное 19, 2005 10:03 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Няма проблем, аз ще го пратя до физичдско лице, няма да минава никаква митница, няма д аобевявам реалната цена, куриера би трябвало да го донесе директно до вратата. Така съм получавал. Иначе другия вариант е да си се пусне нормално, но тогава ДДС-то не мърда, бързо се минава но е разхождане, няма смисъл, мисля че до частно лице бе фактура и др подобни няма да има проблем.
|
| Съб Ное 19, 2005 11:06 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
|
А парите как ще ти пратим?
|
| Съб Ное 19, 2005 11:09 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Не рискувайте да пращате няколко платки (повече от 3) - дори и без обявена стойност пак може да се заядат и да искат да се обмитява. Имал съм си най-различни главоболия с митничарите тъй като често получавам всякакви пратки. И пак ви казвам - няма абсолютно никакво значение за митничарите дали се пращат до фирма или до физическо лице. След като Тони се наема - най-добре е да махни излишните неща от оригиналните пратки, да ги обяви като втора употреба и да ги пише там по 10-на$ платката. Ако пратките са до 1 либра (около 0.450 кг) - цената със USPS Express Mail е около 20$ и идва за около 4 дена до БГ и може да се следи по интернет. Ако се обединявате по 3-ма, тогава доставката в щатите и до БГ ще ви вдигне с най-много 20$ платките. Тони трябва да види да не би да има и sales tax за неговия щат - то ще е 7-8-9$ - не за друго ми да няма после изненадани  .
|
| Съб Ное 19, 2005 11:18 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами като пазарувам през интернет няма .. то тука данъци няма само федерални  , иначе зависи дали ги бързате, пратката д мен може и да е безплатна, вс зависи от магазина ат който пазарувам. А за парите, ами имам БГ сметки, може направо да ги превеждате по сметката на VISA картата ми. А транспорта до БГ е много относителен, аз тук позлвам uPS, май са най-изгодните.
|
| Съб Ное 19, 2005 11:54 pm |
|
 |
|
BrainStorm
|
Ами ако се навият достатъчно хора и аз бих изявил желание да се включа .... така и така се каня от одавна да си го копувам тоя кит .. а сега като са го комплектовали и с ЦПЛД съм 100% сигурен че ще се копува ..... ако има алтернатива на Петрекс (да си ги поръчами ние) с удоволствие бих си спестил цял месец чакане .... 
|
| Нед Ное 20, 2005 8:55 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Пишете ме и мен.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Ное 20, 2005 9:01 pm |
|
|