|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 5:05 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
borisov
Ранг: Минаващ
|
 FAT32 и dosfs-1.03
Здравейте, изполвам функциите от библиотеката dosfs-1.03 на Lewin A.R.W. Edwards идеята ми е да създавам, чета и записвам файлове при файловата система FAT32 като ползвам microSD high capacity карта 8GB. Успях да си съсздам функциите за запис и четене на сектори за ниското ниво и съм сигурен, че проблемът не идва от тях, а именно той е, че не мога да отварям, чета и записвам във файлове, които предварително са били съсздадени през компютър. Ако някой се е занимавал със тази библиотека да сподели. Изполваният процесор е TMS570LS3137 с развойна платка Hercules Development Kit (HDK).
|
| Чет Окт 25, 2012 1:27 pm |
|
 |
|
tgi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
 Re: FAT32 и dosfs-1.03
Отдавна не съм го виждал да поства в comp.arch.embedded (като larwe) ама си струва да опиташ. Май му беше писнало да отговаря на питания ама отдавна и такива не съ виждал та знам ли. Спомням си, че нещо всички такива библиотеки, не само неговата, имаха проблеми с root директорията и май в крайна сметка просто ги ползваха с някаква поддиректория и нататък.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Окт 25, 2012 3:46 pm |
|
 |
|
borisov
|
Благодаря за помоща, аз ползвах преди това FatFs Generic FAT File System Module на ChaN и там имах проблем, но сега пробвах с по-малка карта само 128МБ с ФАТ16, и се получи, но трябва да се види проблема с по - голямата карта къде се объркват нещата.
|
| Чет Окт 25, 2012 4:51 pm |
|
 |
|
TheHungry
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 03, 2005 11:31 am Мнения: 766 Местоположение: Пловдив
|
А какви са ти проблемите със FatFs Generic FAT File System Module на ChaN аз го ползвам и нямам никакви нито със 4 нито със 8 GB без значение от формата на FAT. Процесорите на които съм го ползвал са разни от 8 до 32 битови . П.С Има разлика в адресирането на карти по големи от 4ГБ да не би от там да идва проблема ?
_________________ "I really do like SOLDERING as my programming language." Bob Pease
|
| Чет Окт 25, 2012 6:32 pm |
|
 |
|
tommyboy
|
Ами да в адресирането имаше проблеми, не записва информацията за файловете и съдържанието там където после компютъра да ги търси и където трябва да бъдат по принцип, ако мога така да се изкажа. С по-малката карта всичко си тръгна веднага.
|
| Чет Окт 25, 2012 8:27 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|