|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 2:38 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Проблем с ATMEGA
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Окт 25, 2012 8:11 am |
|
 |
|
marcuka68
Ранг: Ориентиран
|
В хелпа на АВР студио 4 има раздели за техните продукти. Там има инструкции за работа с JTAG, напътствия при проблеми, схеми и т.н. И без чаршафа трябва да стане.
|
| Чет Окт 25, 2012 10:49 pm |
|
 |
|
bkulev
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Яну 25, 2006 12:47 pm Мнения: 305 Местоположение: Varna
|
Цецо, ако съм на теб, ще си импортна проекта в AVR студио 5 или по - висока или пък под Еклипс с gcc компилатора. Аз така правя. Имам проекти и с двете среди. 4-та e голямо дърво, при първото ми докосване с него, веднага избягах под еклипс. Сега вече ползвам 5-та и следващите.
|
| Нед Окт 28, 2012 4:43 pm |
|
 |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Нямам за идея да им развивам проекта. Само да нанеса корекциите.
От тая гледна точка, да сменя средата ще е тъпо. А да сменя компилатора - мега глупост, утре ще ми квикне някой от другото полукълбо на света, че със стария софт работело, а с новия, забивало... нейде си. И ще се окаже, че компилаторите имат различно виждане за някоя променлива и ще си .... майката.
Хубаво, лошо, щом с тая среда са успели да го направят, с нея ще го преправям.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Окт 28, 2012 5:53 pm |
|
 |
|
bkulev
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Яну 25, 2006 12:47 pm Мнения: 305 Местоположение: Varna
|
Тази вероятност съществува дори и нищо да не бутнеш.  И под двете среди ти може да си оределиш компилатора. Не съм работил с ImageCraft, но преполагам, че и той може да се ползва. Но разбира се, решението си е твое, аз само исках да посоча две възможности и да споделя опит. Защото и на мен, често ми се случва да ми тупнат проект и да кажат: трябва да се направи това и това, но без да се бута досегашното и без да се налага да се тества(одобрява) устройството от начало та до края, а само новата функционалност.
|
| Нед Окт 28, 2012 6:11 pm |
|
|