|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:16 am
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Бебешки термометър
Ами над 37 така или иначе ако е постоянно не е нормално. Иначе аз не казвам да ползваш такъв с +/- 0.5, но пък да се втеляваш дали е 0.1 или 0.2 грешката не знам. Принципно аз като човек железар разбирам от точни цифри и не ми звучи номрлано че и 36.5 е нормлано и 36.8 е нормлано, ама някой път 36.8 не е нормално и не знам си какво .... ама се примерих че явно в докторските науки няма нищо точно. Това не можело да се диагностицира, онова не можело ... според мен ако се вкара в една база данни резултати от изследванията, диагнозите и аутопсиите на 200-300 млн човека със сигурност могат да се изведът един куп закономерности за болестта и различните симптоми/параметри не знам защо никой не го прави, не е чак толкова трудно самото вкарване, а пък за анализа си има математици.
|
| Пон Окт 08, 2012 9:08 pm |
|
 |
|
valioman
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2005 5:07 pm Мнения: 813 Местоположение: Сливен
|
Не знам за термометъра ама аз бях на ръба да тествам това http://www.youtube.com/watch?v=hfF0q4CiXlY в реални условия 
|
| Вто Окт 09, 2012 8:47 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
тука на север, ако бебето не е вдгинало 39-40градуса, че и повече те връщат от болницата с думите - "те децата са така"
при което хората от нашите географски ширини, че и централна европа и т.н. скачат - вие луди ли сте, ше повредите детето и т.н.
от 6 месеца съм бащинство, май ще съм още толкова. в момента търпим температурата и страничните ефекти от тройната ваксина за шарките (морбили и т.н.). Температурата се вдига и качва как и падне, на бебока който вече е долу горе осъзнат на 14 месеца му писна от термометъра в дупето, колкото и да е бърз. същото е с парацетамола и ипрена на свещички, защото от шише май е по-малко ефективен, а и разваля други неща. а да му пипам по ушите за 10 секунди и да е мирен, май ще ми е по-трудно...
та от мойте си наблюдения - докато човека е живак и си играе, иска да яде, лази и прави каквото му падне и главичката му на гори чак толкова много, оставете имунната система да си върши и свърши работата.
като почне да мънка, да му "плуват" и червенеят очичките, да не яде и пие, да не спи, тогава вече се почват графиците с термометри, лекарства и доктори - няма как
тия дни даже си мислих - дали не може да се лепне един термистор на вътрепната страна на бодито под мишничката му, хем ще е винаги с "истинската" температура, хем няма да се налага да го събличаш, притесняваш и т.н.
|
| Чет Ное 01, 2012 2:46 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Една моя позната от 1999г. поддържа в над 50% от времето 37.8 На какви ли не изтезания се е подлагала, така и не могат да намерят разумна причина за уж високата температура. Накрая строшила и изхвърлила всички термометри и работата се оправила. С Pt100/Pt1000 не би трябвало да е проблем 0.1 C, не знам защо не я използват, не е чак толкова скъпа.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Ное 07, 2012 6:09 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе Груби, ти шестокоптера подкара ли го та детето искаш да автоматизираш Прави ми впечетление че по нашите ширини много ги изнежваме, гледам малкото ходи босо и голо в Инди и нищо му няма, навън вътре все тая, все едно е лято, а аз умирам от студ. И да ви кажа май от както е там почти не е боледувало. Пие студена вода и сокове, ако му сипя на стайна почва да мрънка че му е топла. У нашенско бабите само завиват, обуват, топлят води сакън детето да не вземе да настине.
|
| Сря Ное 07, 2012 4:56 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
всички куади, хекси и окти коптери си стоят по торбите и кашоните  да не говорим за програматори и т.н. хубаво че отвреме на време разпарчетосвам някой стар компютър да си начеша крастата. иначе излязоха едни малки куади колкото дланта ми - стабилни, могат да се превъртат, устойчиви на вятър, но и те плачат за автопилот. малкия ги харесва и не се плаши като от по-големите да истината е че тука на север ги държат общо взето навън, независимо че са с ботуши и грейки. смърчат, кихат, кашлят - покрай тях и родителите но го считат за нормално. БГ бабите направо припадат..., скандали и т.н. А лятото възрастните не припарват до водата - 17-18-19 Целзиеви, но децата не им пука особено. Здраво каляване, да видим как ще е нашичкия - май от март ще е на förskolan - тукашните ясли и градини.
|
| Сря Ное 07, 2012 7:10 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Абе като видиш как термометъра с бесни темпове минава 40... 40.5 и продължава да хвърчи, тогава ще те питам кво праиш... Па бил той и някъв ментърджийски за 15-20 лв. Акъла ми се изкара - да се чудя кво да я правя - навсичко отгоре и не трябваше да я мокря. Е слава богу нищо и няма, ама си беше егати стреса.
Пирев, то може с pt100, ама не го правят. Че с pt1000 даже и по-лесно ше да е. Ама цената на дребно на един "чип" е към 2-3 евра (от най-ниския клас) а с висок клас на точност отиват към 15-20 Е. После трябва и да се калибрира - желателно в лаборатория - и те нещата ще отидат на 50 евро за термометър. Правил съм резолюция 0.1 градус с pt100 ама с каква точност и каква линейност е било - идея си нямам - не стигнах до там.
|
| Чет Ное 08, 2012 9:54 pm |
|
|