Отговори на тема  [ 255 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 13, 14, 15, 16, 17  Следваща
iPhone 5 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: iPhone 5
Вратата не остава заключена. Просто четеца не работи и се налага да си ползваш старомодния механичен ключ отвън. Отвътре само трябва да натиснеш дръжката на бравата надолу и вратата се отваря :idea:

Чет Ное 08, 2012 9:02 pm
Профил
Аватар

Наско написа:
Че каква е тази система дет като отпадне тока и вратата остава заключена? Нали при пожар първо се спира тока съответно ще си изгорите кат факли заедно с сградата. 8O 8O 8O 8O

Къде прочете, че вратата остава заключена при спиране на захранването?

CarBeta го е обяснил много точно как работи.
Имаш един RFID четец и насрещник управляван от четеца. Отвън влизаш или с ключ, или с таг.
От вътре излизаш само по един начин -> натискайки дръжката на бравата. :)

Чет Ное 08, 2012 10:10 pm
Профил ICQ
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

То е достатъчно това да нямаш ключ и да си отвън. В нашият блок е точно такава историята - сложиха такова устойство и ни раздадоха тагове, защото не им се занимаваше да поправят врата (да сложат нов патрон и съответно да се извадят нови ключве). Точно такъв въпрос ме озари в деня, в който за първи път пробвах новата система - какво ще стане ако спре тока?! Тогава реших, че няма как да не е сложен малък акумулатор, който да работи докато се върне тока. Ако това не е направено, то ще бъде "забавно" влизането във входа :)

Tisho написа:
На това решението е: дърпаш пердето и сутринта ще го имаш този ефект без каквито и да било смрадфони крушки с WI-FI.

Мисля, че с wifi ще стане по-лесно отколкото в 6 сутринта, през зимата да си "пусна" слънцето да ме събуди :lol:

Ако пък ставаш късно, наистина ще искаш да имаш непропускливи завеси, за да не се събудиш 3 часа по-рано от необходимото :)

Чет Ное 08, 2012 11:52 pm
Профил
Аватар

Цецо написа:
Аз като човек, дето претендирам, че мога да го изпроектирам това за един човекомесец с все механичната конструкция, също твърдя, че това е стока за балами :)

Нека са балами - също като тези, дето си копуват БМВ-та, а не като на Бонго реното :) . Хората си купуват играчките и им се кефят - хейтърите само злобеят и на нищо не се кефят. Сега да не си помислиш, че казвам, че ти си хейтър :D .

Пет Ное 09, 2012 12:02 am
Профил
Аватар

Има и втори тип електрически брави, които работят на обратният принцип - изискват захранване за да е затворена вратата. При отпадане, отварят. Но са по-скоро подобни на брава, а не на насрещник.

Пет Ное 09, 2012 2:39 am
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Нека са балами - също като тези, дето си копуват БМВ-та, а не като на Бонго реното :) . Хората си купуват играчките и им се кефят - хейтърите само злобеят и на нищо не се кефят. Сега да не си помислиш, че казвам, че ти си хейтър :D .

То като се пуснеш по тая плоскост, баш тия с ламбичките са хейтъри. Щото нямат пари за скъпи БМВ-та и манекенки, да им заемат времето, та седнали със светлинки да убиват скуката. :)

Пет Ное 09, 2012 11:05 am
Профил ICQ
Аватар

Щом казваш :) .

Пет Ное 09, 2012 3:32 pm
Профил
Аватар

Не аз, ти го каза. Аз просто доразвих тезата.... че тия ламбички са символ на стандарт на живота. Само да не си помислиш, че се бъзикам със стандарта ти на живот, ако случайно си се обзавел вече с тия хай-тек мигалки :)

Пет Ное 09, 2012 3:43 pm
Профил ICQ
Аватар

Не съм се обзавел с тях, нито мисля да го направя, но и не отричам всеки да си продава и купува каквото си иска. И примера ми беше тотално различен, от каквото ти го изкара, ама карай - темата едва ли си заслужава да се спори по нея. Който иска да си купува евтинджосите, а който иска и най-вече има възможност да си купува каквото си иска друго :) . На мен лично не ми пречи, че някой продава крушки по 60$ парчето - явно на вас с Бонго това ви пречи по някакъв начин :D .

Пет Ное 09, 2012 4:50 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Патентен трол надви Apple в съда и спечели 368 милиона долара

Пет Ное 09, 2012 6:56 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Явно на вас с Бонго това ви пречи по някакъв начин :D .

аааааа грам не ми пречи. Аз по адрес на цялата тая работа съм с ясна позиция - овцете трябва да бъдат стригани :) Аз ако мога бих продавал и четка за зъби с WIFI на баламурниците, ама не мога...

Пет Ное 09, 2012 9:08 pm
Профил ICQ
Аватар

nobodyshadow написа:
Патентен трол надви Apple в съда и спечели 368 милиона долара

Бе това малко ме съмнява, ама ако има и 10% истина, показва, колко гнила е системата....

Пет Ное 09, 2012 9:10 pm
Профил ICQ

Абе това и мен много ме съмнява, като че ли някой пак не е прочел или превел нещо като хората ама както и да е, не ме интересув аи не ми се търси в оригинал.
Иначе аз таква ламба няма да си купя, ама има хор акупуват, да са живи и здрави. Иначе хомеаутомейшъна е хубаво нещо, само да има какво да го правиш. В БГ е почти безсмислено, изобщо в европа, няма нещо кяото не е правено да се автоматизира да бъде автоматизирано. Тук в БГ -де, няма да си сложа никъде, но в САЩ си го ползвам ако ще и в най-простия му вид, щото не ми се знимава нито да чета мануали нито да си губя времето. Но примерно справя се добре с отопление, вентилация, поливане, фасадно осветление ..да ама климатичната система както и Димитър е посменавал няма нищо общо с нашенските в БГ и подлежи на автоматизация, поливането също, разпределението на токовите кръгове и то е мислено така, и всичко е вързано и с охранителната система и може да му гласиш колко да е като напуснеш и колко като се върнеш, и кви ли не глупости които не изпозлвам.
А за бравичката която дискутирахте, 99% няма акумолатор, ако има ще е цяло чудо, това на входа де. Иначе брави които да отключват при отпадане няма много. То тая тема е малко ... хасрещника откл
чва при импулс. Има магнитни клапи които отарят при отпадане на захранване, както и блокинг елементи, които тук се изпозлват и като брави, които също могат да отключват при отпадане. Магнитните клапи са удобни за жилищни сгради защото са дуракоустойчиви и няма какво да им се износи, но проблем е че да ги държиш заключени при спиране на тока иска големи акумолатори. Насрещнците са най-масово изпозлвани добрите могат да изкарат години при постоянно натоварване. Тия блокинг елементи и др.подобни на тях които с еизпозлват за брави не стават за нищо, у нас са много популярни за летящи врати, алуминиеви и стъклени врати, ама както и да ги монтираш, освне аконе са по 300-400 ЕУР, не могат и година да изкарат. Отделно вече има клас електромеханични брави. Там си е стандартна брава, но задвижването на болта или езика стават електромеханично, като при някой е доста хитро. Има едни италиянски при които в касата има мотор с ексцентрик, при отваряне той завърта и ексцентрика избутва езика. Общо взето таква счупена не съм видял, и не е много скъпо, добра алтернатива на насрещник при цилиндричен език. Иначе чистите електромеханични брави са скъпички, под 250-300 ЕУР няма нищо на което да можеш да разчиташ, т.е. да не се окажеш заключен. Има и широк набор патрони които са RFID, има и много надеждни от тях, но те са за офиси, апартмен комплексии др.подобни, монтират се на нормални брави и заменят стандартният секретен патрон... айде че се увлякох :)

Нед Ное 11, 2012 10:29 am
Профил
Аватар

http://www.guardian.co.uk/technology/20 ... t-iphone-5
http://appleinsider.com/articles/12/11/ ... al-verdict

Вто Ное 13, 2012 2:48 pm
Профил
Аватар

http://www.bbc.co.uk/news/technology-20694028

Предадоха се с картите. То борбата е била кой да получава данните за движението
на хората с айфоняви грамофони явно, и Епъл не можаха да се удържат...

Баси мултимилиардната компания, едно приложение като света не можаха да
напишат - при все че ползват същите данни като останалите.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пет Дек 14, 2012 2:26 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 255 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 13, 14, 15, 16, 17  Следваща