|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:09 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 15 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
milenjs
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
 Повредена пратка от DHL
Здравей, пристигна ми днес една пратка от две части от Германия с DHL. Едниния кашон ОК но в другия стоката (автомобилни фарове) счупена. Куриера направи снимки и каза да се свържа с зпращача от Германия понеже той бил платил транспорта. От офиса им ми казаха същото. Свързах се с Германеца, това ми написа ама нещо не вдявам от този език, някой да го преведе моля. И как да процедирам в моя случай. Сумата не е голяма но кой е виновен в случая?
|
| Пет Ное 09, 2012 1:41 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
 Re: Повредена пратка от DHL
Цитира ти някакъв текст, според който трябва ти да търсиш тукашните. Ще те разиграват до последно, но ако е застрахована пратката след някой друг месец сражения ще платят. Не знам кой е правият, той или тукашните. Важното е да не се откажеш, те на това разчитат.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Ное 09, 2012 1:51 pm |
|
 |
|
milenjs
|
Да де ама какво точно пише? Възможно ли е той да е виновен ако не я е опаковал добре?
|
| Пет Ное 09, 2012 2:00 pm |
|
 |
|
3aek
|
всичко зависи какво сте се разбрали и дали този е застраховал пратката ако е застрахована пратката той като изпращач трябва да направи claim към DHL ако не е застрахована пиеш една студена вода, освен ако не си платил през ebay/paypal там може вече да го изнудваш че ще му постнеш негативен фийдбек или да задействаш claim в paypal че не си получил това което си платил 
|
| Пет Ное 09, 2012 2:43 pm |
|
 |
|
HCL
|
В зависимост от това с каква услуга е изпратена пратката.
Paket EU (ca. 20е)- автоматична застраховка от DHL до 500е. Необходимо е като получател да декларираш щетите в българското представителство.
Päckhen (ca. 5е) - пиеш студена вода.
Изпращача пише, че има още фарове в наличност и би могъл да изпрати отново ако поемеш разходите. Не се споменава дали става въпрос само за траспортните разходи, но предполагам, че да.
|
| Пет Ное 09, 2012 3:55 pm |
|
 |
|
milenjs
|
- това е усугата. DHL от тука ми разправят че понеже изпращача е платил доставката трябвало да си търси той правата в Германия, те тук били само крайни разносвачи. Размотават ме яко. Обеща мацката че ще направят разследване и в понеделник ще се свържат с мен. Ще видим, направо ми омръзна от тези куриерски фирми - С DHL имам две - и двете с големи разправии 
|
| Пет Ное 09, 2012 6:13 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
DHL в немско са и пощата.... ползвал съм ги за там няма проблем.... не искам да казвам че винаги проблема е в БГ но по подразбиране натам е насоката.... DHL понеже е и пощата го има във всяко село ....ако може им каж и да ползват тия - там е винаги застраховано https://www.myhermes.de/wps/portal/pake ... unden/home
|
| Пет Ное 09, 2012 6:45 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Милене, в момента работата ми е в съседство с логистичния център на Еконт (там откъдето минават почти всички пратки) - с две думи са ми на 30 метра от моя офис. Е няма да ти кажа какво ЧУДО е вечерта. Два мотокара летят по плаца с 30-40 км/ч. на сутринта целия плац е черен от гума. И това е един локален куриер. Представи си кво чудо е при международните... Питал съм кво и как става с чупливите неща - ако има обявена стойност, обявено е като чупливо и е застраховано - ок, Ако не - льо суп льо дух...
|
| Пет Ное 09, 2012 6:46 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
|
| Пет Ное 09, 2012 7:42 pm |
|
 |
|
tgi
|
Е това е стандартно зле, нищо особено. По принцип опаковката трябва да издържа поне 2 метра свободно падане върху бетонна повърхност за да има шансове пратката.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Ное 09, 2012 8:20 pm |
|
 |
|
HCL
|
Не се отказвай, няма къде да мърдат. В момента в който приемеш пратката, тя е твоя собственост (това не е точно така, но за случая може да обощим) и DHL като доставчик е отговорен пред теб затова, че са повредили твоя собственост. Няма значение кой плаща за услугата и го знаят. Разбира се доставчика не пропуска да ти изъие ръцете, като вметне в договора, че не носи никаква отговорност за каквото и да е и по този начин ти пробутва застраховка на стойност 15е. Но щом си платил.
Че ще те мотаят спор няма, но накрая ще платят. В моя случай беше notebook, така че и през ум не ми е минало да оставя нещата, но и да е по-дребна сумата, винаги си струва упражнението. На следващото интервю имаш повече самочувствие щом стане дума за меките качества.
|
| Пет Ное 09, 2012 8:38 pm |
|
 |
|
741
|
Цитирал ти е какво пише на немската страница на DHL: http://www.dhl.de/de/paket/kundenservice/online-services/schadensanzeige.htmlАко ще ти свърши работа - там е описано точно как се прави в Германия. Получателят попълва формуляр, след това носи цялата пратка с всичките и части (предполагам имат предвид и опаковката) в някой от офисите, оттам я препращат в техен си център за преценка на щетие, след това я връщат на изпращача или на получателя, според както им кажеш. Накрая изпращат съобщение на изпращача (щото той е възложителя на поръчката) за обработка на рекламацията. Срокът да ги уведомиш е 7 дни и задължително писмено (това в Германия). Не разбрах таз мацка, дето ще разследва, каква е. Ако е от тамошния ви офис, не и се връзвай твърде, ами звънни на официалния номер на DHL за клиенти и виж там какво ще ти кажат.
|
| Съб Ное 10, 2012 1:39 pm |
|
 |
|
milenjs
|
Мацката е от тукашния офис в София, ще видим утре какво ще ми кажат, това обаче за 7 дневния срок е ценно инфо, явно ако не знаеш гледат да те замотат. Иначе евала на германеца, разбрахме се да ми прати друг, ще му покрия само пощенските разходи. Отново с DHL 
|
| Нед Ное 11, 2012 6:34 pm |
|
 |
|
milenjs
|
Няма оправяне с тези - същата песен на нов глас. Това било външна услуга за тях, DHL имал подписан договор с германските пощи, те само доставяли тука. Тука били DHL Express. Искане за щетата можело да направи само германеца пред германските пощи, те щели да изпратят снимките на тях, ала бала и така, аз да се свържа пак с него и така. Направо не знам какво да правя . Пратката е изпратена с тази услуга - http://www.dhl.de/en/paket/privatkunden ... paket.html, 22 евро. Ако някой е по в час с тези транспорти и услуги да посъветва нещо.
|
| Вто Ное 13, 2012 1:16 pm |
|
 |
|
tgi
|
Е или трябва да наемеш адвокат или да ги накараш да повярват, че ще наемеш. Знаят, че през съд ще им е по-скъпо и биха предпочели да платят ако повярват, че ще докараш работата дотам. Което на практика значи, че трябва да си готов да я докараш, намираш се еднократно на фронт битките на който за тях са ежедневие, едва ли някой тук има съпоставим с техния опит.
|
| Вто Ное 13, 2012 1:22 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 15 мнения ] |
|