|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:08 am
| Автор |
Съобщение |
|
bateAz
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Определят по какъв закон да се изменя потенциала като функция на ъгъла на завъртане ( ооопс, няма почти нищо общо с АКУ-то. ) Най-често се ползват логаритмични в усилвателите и линейни във Фсички други.
Хм. А освен лога-ритмични има ли линиейно-ритмични?
|
| Пон Ное 21, 2005 1:16 am |
|
 |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Значи тия въпроснитe MCPxxx са линейни, мислех си един ден, как бих могъл да ги направя логаритмични, обаче до нищо смислено не стигнах. С една дума трябва ми функция ( подпрограма ), която по логаритмичен закон да ми изменя съпротивлението на MCPxxx. Идеята е да го използвам за потенциометър за усилването на аудио краен усилвател, като ще се използва дистанционно управление от TV, праща инфра сигналите, RPM7138 приемник на Rohm + PIC16xxxx за зареждането на MCPxxx по логаритмичен закон.
Някой правил ли е неква такава функция ?
|
| Пон Ное 21, 2005 2:13 am |
|
 |
|
nickich
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 10:23 am Мнения: 704 Местоположение: Limerick, Ireland
|
Като стана въпрос за тия МСР-та ... та правя си аз един регулатор на обороти с въпросната ИС и... когато пот. на МСР-то не е свързан гледам с оммер, 4е се променя нормално съпротивлението, оба4е когато го свържа към ПВМ-то (555) нещо замира и ... йок! незнам оба4е дали МСР-то се насмита или микроконтролера дето се мъчи да го управлява (89С2051) ?
Някой има ли идея?
|
| Пон Ное 21, 2005 10:24 am |
|
|