|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:08 am
Леко хакване на нета на Vivacom?
| Автор |
Съобщение |
|
741
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Леко хакване на нета на Vivacom?
За ВВС и при мен се отваря от време на време само. Различни сървъри се виждат. Когато се отваря, www.bbc.co.uk е на 212.58.246.90, когато не може - на 212.58.244.69. Като се добави в hosts файла ред с 212.58.246.90 www.bbc.co.uk и се флъшне днс кеша, се отваря винаги.
|
| Чет Ное 15, 2012 8:15 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А на мен ми казва че липсва и ми показва списък с подобни имена (пак от неговия сайт, де). Но вече с интегриране на търсачка в лентата на адреса това е без значение. Промених търсачката на Comodo Dragon на google.bg от Yahoo!, направих ъпдейт и бутнах някои настройки и той проработи. И на няколко пъти ми отвори линка на tgi, Firefox и Opera дават 404 А!!! И другите почнаха да го отварят ако първо потърсиш нещо в гуглето, отвориш нов таб и там пуснеш линка. Тъй се лъже проста патка или... ...Изтрих DNS кеша с CCleaner и вече няма отваряне...
|
| Чет Ное 15, 2012 8:24 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
явно съм много прост и ограничен не разбирам какво правиш и защо. още по-малко разбирам какво се опитваш да постигнеш. но щом ти харесва - значи трябва да си щастлив.
|
| Чет Ное 15, 2012 10:55 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Като стигне до списъка лъжата отдавна е минала. Списъка го виждаш през http, след като вече DNS питането ти е било излъгано, че адреса който търсиш е на адреса на тоя сайт дето ти показва списъка. Което не е особен проблем ако DNS търсенето ти е с намерение да ползваш резултата от него за http вързка, в останалите случаи обаче те подвежда кофти (опитваш се да се впиеш в 110-и порт на нещо си да си търсиш пощата а то ти се timeout-ва примерно щото то не е то). Но ги ползвам и аз де, случвало се е да ми помогнат. Добре е, че ги има, все пак човек знае какво получава, не насилват никого да ходи при тях и т.н. Тоя списък дето го постна по-горе си го архивирах вече, имаше нови за мене (на времето open DNS май пак ти ми ги показа)  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Ное 15, 2012 10:58 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
http://www.google.com/search?q=4.4.4.4Може китайците да са ги настроили така.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Ное 15, 2012 11:41 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Аз от години твърдя, че свободата в БГ интернет е като в китайски Тибет или по-лошо. Ей ся окончателно се убедих. А иначе: интернет = свобода . Дедо, ако имаш мен впредид в последния си пост ще ти кажа простичко: връщам се в БГ, искам да си оправя домашния нет ама насреща ми се зъби някво древно модемче, искам да го заместя с някой от рутерите които имам но за това освен спец-настройките ми трябват и Username и Password към доставчика от които последното се оказа държавна тайна но Фитила ми го изкопа. Ох, да си поема дъх  Вече изхвърлих шибаното модемче заради което всяко пичлеме можеше да ми съсипе мрежата. После се появи проблема, че без явна причина като отворя интернет влизам в началната страница на Виваком и доста трудно излизам от нея. Не съм спец по въпроса и нито имах време да си играя затова направих няколко кръпки и нещо се промени. После от любопитство се заинатих да отварям линка на tgi и нищо повече. Тя темата отдавна удари през просото.
|
| Пет Ное 16, 2012 12:35 am |
|
 |
|
bongo_x2
|
 Vivacom???
Да не отварям нова тема, де.
Днес ми дойде сметката и жената взе да пищи - нея я зарибили с цени без ДДС и за стационарния я послъгали а дългите редове с дребен шрифт в договора са изписани до половина поради "недоглеждане". На всичко отгоре се обаждат да предлагат още по-голям пакет, че се разрових из сайта им. Мии то опаковката си влиза в цената на пакета, поотделно е с лев-два по-евтино. Освен това разбрах що трябвало да ползвам техен рутър - да го изплащам по 2 лева на месец. Май качеството на бизнеса им е на нивото от времето на пирамидите.
|
| Пон Дек 10, 2012 1:29 pm |
|
 |
|
nik
|
май се оказва че в бг не можеш да прекратиш договор независимо какво "недоглеждане" са направили независимо в какви срокове било 7 или еди колко си дни....
|
| Пон Дек 10, 2012 2:16 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Бонго, ами те договорите са затова, за да се четат, преди да се подписват - без значение какъв им е шрифта  .
|
| Пон Дек 10, 2012 5:25 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Е ако в това дето е подписал редовете са били подрязани и после имат претенции за това дето не се е отпечатало е лесно де.
Но са нагли, просто не трябва да им плащаш ако си в правото си и ги остави те да те гонят.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Дек 10, 2012 7:55 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
 |  |  |  | tgi написа: Като стигне до списъка лъжата отдавна е минала. Списъка го виждаш през http, след като вече DNS питането ти е било излъгано, че адреса който търсиш е на адреса на тоя сайт дето ти показва списъка. Което не е особен проблем ако DNS търсенето ти е с намерение да ползваш резултата от него за http вързка, в останалите случаи обаче те подвежда кофти (опитваш се да се впиеш в 110-и порт на нещо си да си търсиш пощата а то ти се timeout-ва примерно щото то не е то). Но ги ползвам и аз де, случвало се е да ми помогнат. Добре е, че ги има, все пак човек знае какво получава, не насилват никого да ходи при тях и т.н. Тоя списък дето го постна по-горе си го архивирах вече, имаше нови за мене (на времето open DNS май пак ти ми ги показа)  . |  |  |  |  |
[нед 30. дек 15:15:20 2012] DNS Hijacking Detected - Tor detected that your DNS provider is providing false responses for domains that do not exist. Some ISPs and other DNS providers, such as OpenDNS, are known to do this in order to display their own search or advertising pages. Днес пуснах добрият стар TOR...
|
| Нед Дек 30, 2012 4:24 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
 Да не отварям нова тема
Днес в работилничката си свързах втори WiFi Router който да дърпа безжично интернета от първия и да го пуща по LAN-а - СТРУВА СИ! Досега разни USB хем с антенка нищо не докарваха, че и куп недостатъци имат впредвид универсалността. Да не дрънкам алабала замерих през netspeed.net скоростите.
Обаче: как netspeed.net ми посочи ТОЧНОТО местоположение върху картата на БГ, не най-близкия град например?! В "Занзибар" все за столичанин ме имаше.
Прави сме, tgi!
|
| Вто Яну 22, 2013 8:02 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
На мен през 6 месеца от Comcast ми спират интернета. Първият път сервизьора ми каза, че трябва да си сменя кабелния модем, на което му казах, че модема си е пушка, след като е online и се вижда, след спор от 15 минути ми пусна интернета. Втория път, след точно 6 месеца ( 2-3 дни толеранс ) пак спря, пак дълъг разговор, пак проблем в кабелния ми модем, пак разправии, и пак го пуснаха без да пипам нищо по моя хардуер. Преди няколко дни пак спря, пак се обаждам, този път причината била в моят телевизор, добре ама имам 6-7 телевизора, не може всички едновременно да са се скапали, модема свети в зелено, pc activity примигва, но интернет нЕмЪ. Пак разправии 45 минути, безкрайно рестартиране на модема и накрая пак ми го пуснаха. По време на разправията сервизьора горещо ми препоръча фирма, която за дребна сума щяла да дойде и да ми направи настройките на компютъра. Чак тогава схванах, че не е случайно това пропадане на интернета през 6 месеца, просто си го спират и ако клиента не разбира поръчва си фирмичката, идва някой, чопли нещо си половин час, след което дай $50 за услугата, че ти го пуснах. Тази сутрин в 5 часа имаше интернет, но в 6 вече нямаше, модема пак си е наред. Рестартирах рутера, не ще, рестартира модема, не ще. Погледнах сървъра, Ubuntu 10.04, vino-server ( VNC сървъра ) натоварва на 100% едното ядро на процесора, но връзка с него на порт 5900 няма, рестартирах Ubuntu-то, и хоп интернета се появи. Сега се чудя това случайност ли е, или е възможно компютър свързан през кабел към рутер, да скапе по някакъв начин модема ? По log файловете ми прави ми впечатление, че за последните няколко месеца се удесеториха опитите, предимно от китайски адреси, да се логват я в FTP-то, я в VNC-то. Доскоро нямах оплаквания от vino-server, но напоследък взе поне веднъж седмично да заспива.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Яну 23, 2013 1:08 am |
|
 |
|
bongo_x2
|
Не съм спец, но рутера който ми е за входен Sagem F@st 1500WG преди беше входен и на работата - от него излизаше само една LAN жица а WiFi-то бе екранирано. Ако пуснех няколко торента (другите предимно слушаха радио) той често забиваше и му светваше червената ламба че няма интернет. Оправяше се с рестарт.
Тук носи на торенти но досега компа беше само един и нямаше друга работа. Сега комповете са няколко но по WiFi и по-сложно от ютуб не е имало. Още не е забивал.
|
| Сря Яну 23, 2013 6:39 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Тепърва ще берем ядове там.... Тия откриха, че имат пишки и могат да си играят с тях... И при мен логовете са пълни с китайски адреси.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Яну 23, 2013 7:30 pm |
|
|