Re: RQ: Android: USB към Serial - от самото начало :)
Да разкажа до къде я докарах вчера:
НЕ УСПЯХ ДА НАКАРАМ FT311 демо платката да каже, че е конектанат с китайски таблет (червеният й светодиод не светва).
Когато включвам разни други устройства към демо платката - показва, че е конектната (LED свети), или че не ги разпознава (LED мига два пъти) - зависи от устройството. С табелата показва, че няма връзка (LED не свети).
1. Значи демо проектите на FTDI за FT311 се компилират успешно, но на китайски таблет за сега не съм успял да ги стартирам без да ги променя.
Причините може би са:
а) изисква пермишъни с разпознаване на девайса и там нещо е объркано
б)
както тук едно русначе се оплаква:
"Приложението ми не вижда нито едно USB устройство, А включените флашки и мишки работят. Обаче няма достъп до тях през API ОС. Т.е. такова чувство, сякаш host на производителя програмно поддържа под нивото на API. Версия ОС Android 4.0.3. "2. Преработвам демо приложенията да не се активират по intent, а да се стартират нормално, но дори и стартирани така - платката не се конектва.
3. Направих приложение (прилагам сорса) което изброява USB девайсите и акцесоарите (UsbManager::getAccessoryList(), UsbManager::getDeviceList()) - каквото и да включа към таблета - няма нищо в списъците. МОЛЯ, ако пробвайте вашите таблети дали връщат нещо!
ЩЕ СЪМ МНОГО благодарен за всяка насока и/или идея къде да търся проблема!