Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Газова печка - как се пали фурната? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Газова печка - как се пали фурната?
Бъркаш бе, Димитре! Пиезо запалките просто дават искра за да се запали, нямат връзка с другото.
Това с реотана ще да е нещо ново щото не съм го виждал и в хамериканска техника, а най-вероятно и ти не си наясно как става :)
Иначе електроники има всякакви.

P.S: Твоят "реотан" прави ли цък-цък докато запали?

Съб Дек 08, 2012 10:28 pm
Профил
Аватар

Aз знам, че дават искра да се запали, ама нали пиезо кристала някой трябва да го натиска, за да изкара искра. Освен ако не говорите за запалки, които дават искра подобно на пиезо запалките, но не са с пиезо кристал, а с някакво високо напрежение май. На грила имам такава, дето бачка с една батерия от волт и половина и на печката котлоните са така, ама все си мисля, че това няма нищо общо с пиезо запалките. А иначе това с реотана (не прави цък-цък за да запали - не ма мисли за толкова прост, мога да различа искра от реотан :D ) съм го виждал в печка на поне 20 години, така че не е въобще ново и понеже това нещо се вижда няма как да объркам как пали газта. Представлява едно като малка подкова, дълга около 3-4 см огънато от 0.5 см планка и като му пусне печката ток и това става между жълто и бяло чак от топлината и после печката пуска газта и тя се пали. Като стигне зададената температура просто спира газта и после като трябва да я пуска пак повтаря това с реотана. Ето един такъв подобен реотан-запалка:
Изображение
А ей това е пиезо-запалка за грил, дето се натиска червеното копче, което пък натиска кристала, за да даде искра:
Изображение
А ей това пък са тия електронните запалки, дето дават искра като пиезо запалките, ама не са пиезо:
Изображение

Съб Дек 08, 2012 10:51 pm
Профил
Аватар

Ей тук се вижда по-добре тоя "реотан" запалка:
Изображение

Съб Дек 08, 2012 10:57 pm
Профил
Аватар

Бонго - дюзите са оригинални за пропан - печката си беше с комплект за подмяна, но си беше настроена за метан. Това с гасненето не е проблем - тя угасва защото спира газта, а като спре газта термодвойката веднага затваря. Единствено тоя дето готви с нея се гърчи, щото постоянно трябва да я гледа гори ли. А както казах баща ми си е газаджия - има си на идея. Та не е нито от налягане, нито от въздух - просто не моем намери тия болтчета къде на майаната си са ги завряли - там където са нарисувани в упътването просто ги няма...

Нед Дек 09, 2012 10:34 am
Профил ICQ
Аватар

Всъщност реотанът на Димитър съм го виждал все пак но изгорял и заместен с нещо искрящо.

Пон Дек 10, 2012 12:14 am
Профил

Такъв реотан и аз съм виждал, и е точно реотан за палене, ама къде и аз не помня.

Пон Дек 10, 2012 12:36 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2