|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:59 am
| Автор |
Съобщение |
|
dan
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
 Лично оръжие - дискусия
http://offnews.bg/index.php/133861/band ... ter-snimkiПосле разни мекокитковци и овцедушковци да ми обясняват как не трябва да се въоръжи населението...
_________________ Хайде де!
|
| Вто Дек 11, 2012 11:34 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
 Re: пак за банковите карти
|
| Вто Дек 11, 2012 11:40 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: По темата за оръжието
Хехе. Влизат организирано и маскирано 20 човека в мола и пребиват трима непознати. Ама се оказва, че непознатите и те с бръснати глави. Това си е бой между агитки, просто са ги приклещили в мола, имали са какво да делят, не е случайно. Ако бяха въоражени, щеше да има трупове от двете групи, а при по - лош късмет я някоя майка, я някое дете щеше да пострада. Точно подобен пример показва, че оръжие свободно не трябва да се раздава, щото в БГ има критична маса боклуци, които биха го ползвали на общо основание. Всичките от случките са келеши за, които твоя живот не струва и 100лв. и би те гръмнал в главата ей така, както пали цигара. Това са социопати. Ти искаш да ги въоражиш? Апропо, точно тия от случката, се изявяват като анти-мекокитковци и анти-овцедушковци. Една идеология ли имате?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Дек 11, 2012 12:08 pm |
|
 |
|
dan
|
Нямам нерви да пиша, но:
Аз четох съвсем различна история. Хората са си седяли в кафето и тези ги нападнали. Питали ги от кой отбор са, хората отговорили, че не се интересуват от футбол и започнал боя. Така твърдят и странични наблюдатели.
А дори и да е имало преди това провокация, то при не я не е имало удари с бутилка през лицето, нали? Дори и да е бил такъв случая, това се нарича "самоуправство" и също така е подсъдимо.
А критичната маса боклуци като започне да изпитва друга страна на ножа, може да започне да се замисля дали да прави такива зулуми.
И, Цецо, моля те, не ме приравнявай на тях. Може да не си съгласен с виждането ми, но това не е повод за обиди, нали? А моята позиция е, че всеки има право да защити живота, честта и имота си, без да чака намесата на държавата.
|
| Вто Дек 11, 2012 1:38 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
 Re: По темата за оръжието
+100 Дани, бии си чувала и тренирай "оправия" без оръжие! Със сигурност ще ти е повече от полза от един пистолет например. Аз съм бил на случай - престрелка в асансьор, забележи - БЕЗ НИТО ЕДИН ПОСТРАДАЛ. В такава ситуация оръжието е противопоказно АКО НЕ УМЕЕШ ДА ГО ИЗПОЛЗВАШ. Оръжието е просто помощно средство. Най-силното оръжие е човешкото тяло. Но както всяко оръжие, ако не умееш да го използваш няма да ти е от полза. И нещо много важно - оръжията не правят поразии, ИДИОТИТЕ с оръжие правят поразии!!! Нали не искаш всеки идиот да има оръжие??
|
| Вто Дек 11, 2012 1:41 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ми те така или иначе хората с пищови дефакто са идиоти основно. поне у нас. това не значи, че всички не-идиоти също трябва да тръгнат с пищови. аз поне нямам никакъв напън (за сега) да обгрижвам още едно желязо всекидневно.
|
| Вто Дек 11, 2012 1:45 pm |
|
 |
|
dan
|
Аман! Да си видял да твърдя някъде нещо по-различно? Но оръжието от друга страна може да свърши страхотна работа, ако е в ръцете на обучен човек. Но никой няма да тръгне да се обучава, ако знае, че няма да му позволят да се въоръжи и, дори и нещо да се объркат и да му позволят, ако използва оръжието по предназначение и то в рамките на закона, пак ще му го отнемат и ще го съдят.
Аман от робско мислене! Овце за клане!
|
| Вто Дек 11, 2012 1:49 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Никъде не съм казал, че не трябва хората да имат оръжие. Категорично против съм сульо и пульо да може да си купи оръжие, както си купува вафла. Ако искаш оръжие ок, но се научи на първо място да не се застреляш сам, на второ да можеш да го използваш по предназначение. От там насетне всеки си носи отговорност за постъпките.
|
| Вто Дек 11, 2012 1:58 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Проблема ти е, че ти мислиш, че само ти ще се запашеш. Аз обаче ти гарантирам, че точно ония боклуци от агитките, първи ще се опашат с пищови и точно те ще стрелят, защото за тях твоя живот има нулева стойност. Докато твоя мироглед не е такъв. Проблема на носенето на оръжие е, че трябва да си готов да убиваш! Ония от агитките дето ги цитираш са 100 пъти по-готови от теб, гарантирам ти го! Един примат, който размазва главата на човек с бухалка/бутилка, едва ли ще се замисли особенно преди да почне да стреля по човек. Това, че отстрещния има вероятност да отвърне, няма да го спре, както не го спира и сега като размахва бухалката. Аз го казах и по-рано, при едно хипотетично легализиране на оръжието, поради спецификата на ситуацията у нас, отначало ще се пролее много невинна кръв. После нещата ще си дойдат на мястото, ама маса народ ще хване нагоре преди това. Точно затова сравнението със страни като САЩ е неуместно, защото там има традиции в притежанието на оръжие. Това си е култура, която се гради и възпитава с векове. В момента ти искаш на стадо обезумели маймуни оръжие да им раздадеш. И се мъчиш да ме убедиш, че това ще въведе ред в стадото... аз мисля, че просто ще се изпотепат. Пък и аз не мога да разбера какъв ти е проблема - купи си пистолет, не е трудно да го направи човек легално. Сега обаче имаш превилегията ти да го имаш, а ония боклуци да нямат. Докато ти искаш и ти да имаш и те да имат, нещо не разбирам къде е далаверата от това. Ако искаш правото да стреляш по някой по твое усмотрение, това вече е друга бира.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
Последна промяна Цецо на Вто Дек 11, 2012 3:06 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Дек 11, 2012 2:59 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Специално в сбивания като това или пък историята на CarBeta в асансьора (баси, престрелка в асансьор как звучи само  ) огнестрелно оръжие не е особено полезно. То затова и бойните пушки имат щикове... Но оръжието трябва да е легално разрешено както е в щатите. Както е сега са въоръжени само криминалните типове и надзирателите на стадото. Жалко, че българите са толкова овчедушни та намират това за приемливо... но то и това не е новина де.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Дек 11, 2012 3:06 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Циклим на едно място. Вие нямате доводи защо трябва да е разрешено освен това, че така, хипотетично оня с бръсната глава би го било страх да те набие. Той няма да те набие, просто ще те застреля.
Освен всичко друго един 20 годишен келеш има много по-добри наченки да се научи да борави добре с пушкалото от теб. Така, че пак кантара е в негова полза.
|
| Вто Дек 11, 2012 3:08 pm |
|
 |
|
tgi
|
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Дек 11, 2012 3:15 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Това една невярна апроксимация. Аз познавам доста не криминални типове, които си имат законни пушкала. И не са от надзирателите. Просто обичат пушкалата и са си извадили тапии. Казвали са ми, че не е трудно. Със сигурност обаче има и много криминални типове, които в момента нямат пушкала, но не искаш да ги видиш в момента, в който придобият правото да си ги разнасят легално... Ти би ли си купил пистолет, ако го продаваха в бакалията? Въпроса е риторичен, ще ти се наложи, не само да го купиш, а и да се научиш да стреляш с него, ако искаш да оцелееш 
|
| Вто Дек 11, 2012 5:07 pm |
|
 |
|
tgi
|
"Познавам хора дето имат пистолет" е нулево като стъдържание в тоя контекст.
Въобще не е вярно, че човек ако иска може да го има и сега законно.
Ако се продават свободно - с регистрационен режим само - който не иска няма да си купи.
Тия, от които трябва да ме е страх според тебе и сега имат пистолети, точно затова трябва да е свободен режимът.
|
| Вто Дек 11, 2012 5:12 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ми незнам теб от какво те е страх, но явно е този, който повдигна темата от какво се притеснява. От най-обикновенни празноглави гамени.
Вземи и ми обясни, как тези гамени ще станат безопасни, като са запасани с пистолети?
Мен честно казано не ме притеснява много факта, че някоя дебела мутра е въоражена. Или, че полицаите и военните имат оръжие. Аз с такива много досег нямам, а и като имам внимавам. Обаче много повече ще съм притеснен, ако дебилните екземпляри, които срещам всекидневно по улицата са въоражени.
|
| Вто Дек 11, 2012 5:34 pm |
|
|