Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Боядисване на изделие от пластмаса 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран

Мнение Боядисване на изделие от пластмаса
Въпросът ми е свързан със съвсем конкретен проблем.

Имам устойство (малък e-reader), практически чисто нов, но с повредено покритие на боята. Желанието ми е да боядисам гърбът на устройството.
Освен, че гърбът е някакъв вид пластмаса, усложняващо обстоятелство е, че гърбът не може да се свали от устройството (или поне изисква подходящи умения и инструменти). Не бих искал да омажа цялото устройство с боя или пък да се получи неравномерно боядисването. Поради тези причини се отказах сам да го правя това :)

Търсих къде ли не фирма, която да се занимава с боядисване на пластмаси, но ударих на камък.

Колеги, имате ли идея за частно лице или фирма (София), която би се захванала с единична бройка и би свършила работата?

Питам тук, тъй като предполагам, че някои от вас използват бояджийски услуги за вашите устройства и може да имат подходящ контакт!

Вто Дек 11, 2012 2:03 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Боядисване на изделие от пластмаса
В Бриколаж има спрейове подходящи за всякакви повърхности включително и пластмаси. Аз си боядисвам кутиите сам и с малко тренировки се получава отличен резултат. Но при всички положения ще трябва да се свали тоя гръб.

Вто Дек 11, 2012 2:14 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Със самозалепващо фолио покритието става равномерно, заоблянето също не е проблем, не знам само как е завършека на детайла по ръба.

Вто Дек 11, 2012 3:48 pm
Профил

Абе не мисля че е голям проблем, ако няма отвори по гърба не виждам как ще се омаца. Занеси го в някой сервиз за GSM където предлагат изрисуване на капаците, там ще ти го боядисат. Първо че имат хубави бои, втори го правят при художници които си знаят работата.

Вто Дек 11, 2012 5:59 pm
Профил

При боядисването най-важна (и най-бавна) е подготовката. Там където не искаш да се маца, се покрива с найлон или хартия (грубо) и после с хартиено тиксо фино по желания контур. После се развихряш с един автоспрей.

Вто Дек 11, 2012 6:02 pm
Профил

Масово качеството на спрйовете е ниско, по скоро покритието е нетрайно и меко. Защитата е лесна, но намирането наподходяща боя трудно. За пластмаса ако искаш да стане хубаво и твърдо покритие задължитлено двукомпонентна боя, спрея не е подходящ, поне не тия тук, най-малкото защото не му се регулира струята, не знам защо тия в САЩ които купувам мога да им регулирам струята, имат въртяща дюзичка отпред, тия тук нямат. Ако нямаш достатъчно опит е трудно да постигнеш равномерно покритие без да потече някъде.
Ако все пак си решил сам, еиднсъвет, първо боядисваш ръбовете и след това почваш вътрешността. Плавни движения с постоянна скорост, от ляво на дясно и от дясно на ляво, в никакъв случай в кръг, също така не се опитвай и да "рисуваш", т.е. да стигнеш макс в ляво и да свалиш отдолу з анов пас надясно. По добре излез извън повърхността, но имай в предвид че към края е добре да намалиш струята, после почни новият пас в по удобната з атеб посока, а ако си го отработил вече в обратната с малка препокриване, като пак почваш извън площа с по ниско налягане на струята ... най-добре потренирай първо.

Вто Дек 11, 2012 6:14 pm
Профил

Колеги, точно наобратното!

Търся някой да го направи. Т.е. да стане професионално. Аз аматьорски успях да го съсипя и търся някой да го направи както трябва.

Ще ви помоля за някакви линкове, адреси, телефонни номера, ако се сещате за някой който може да го направи както трябва.

Аз продължавам да търся и да звъня но все още не намирам някой, който да го направи.

Вто Дек 11, 2012 7:46 pm
Профил

Ами не мога да се сетя, мисля имаше еидн сервиз на ... уффф как се казва тая улица, от патриарха покрай НДК, преди да започне черни връх. Те там, някъде в ляво по спомен имаше сервиз в който мисля че боядисваха, и на Витошка горе долу на това място имаше, т.е. някъде малко след НДК в посока Южен парк. Ама това са някакви откъслечни спомени, никога не съм боядисвал телефон, ав сервиз съм влизал 2-3 пъти търсейки панелчета за една дърта нокия. Но по едно време рисуваните панели бяха много модерни, повечето сервизи дори и да не го предлагат вече сигурно имат координатите на нужните ти хора.

Вто Дек 11, 2012 7:57 pm
Профил

Благодаря, това е добра насока, че иначе до сега гугъл все ми връщаше автотенекеджийски услуги :)

За сега откривам само човек в Стара Загора ( http://www.androidbg.com/forum/topic476 ... drugi.html ) все ми се ще да е от София, за да отида на място :)

Вто Дек 11, 2012 8:22 pm
Профил

Абе и в София трябва да има, същите хора рисуват мотори, коли и др.от сорта. Аз познавах навремето такъв човек, освен че рисуваше правеше и татуировки но нито го знам къде е сега, нито какво прави, беше един от най-добрите в БГ, по едно време емигрира някъде, после май се върна .... не съм го виждал от години.

Вто Дек 11, 2012 11:11 pm
Профил
Аватар

Като идея - 3М имат релефно самозалепващо фолио, имитация на карбон. Като разцветки съм виждал бяло, сиво и черно. Доста дебело е, залепва хубаво, еластично е, а и седи съвсем прилично. Някой хора дори го намират за красиво... :D

Във магазина на вносителите имаше облепена за демонстрация капачката на странично автомобилно огледало. Без срезове по фолиото, само с разтягане...

Сря Дек 12, 2012 12:46 pm
Профил
Аватар

Ицо, ей тука съм влизал http://www.easycomposites.co.uk/ и като видях на живо как изглежда, ми става смешно като видя тия лепенки :)

Вто Дек 18, 2012 9:42 am
Профил ICQ
Аватар

Е, визията на добре изработен карбонов детайл е коренно различна от тия певецета. Затова и съм написал, че фолиото е имитация на такава шарка. Въпреки това, според моят вкус и певецето седи доста прилично.
А руснаците са го казали съвсем точно - на вкус и цвет товарища нет! :D

Вто Дек 18, 2012 12:38 pm
Профил
Аватар

Прилично, прилично ... като лепенка - на тия карбоните им бяха перфектна изработка - имат дълбочина. Отгоре си е смолата, ама перфектно полирана - като стъкло. Даже си бяха направили маса в офиса от карбон. Имаше разни калници, капаци, че дори и резервоар за мотор, дето си чакаха клиента. С една дума - красота. И като погледнеш после лепенката и ...

Вто Дек 18, 2012 2:41 pm
Профил ICQ

Мен лично пък карбона хич не ми харесва, не знам защо толкова му се мятат, еле пък да го сложа накола. .. то всъщност идеята му не е за красота а за здравина и малко тегло, ама бай иван като няма пари да си тунингова колата си с една лепенка вдига 50 коня ...

Вто Дек 18, 2012 5:15 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща