Отговори на тема  [ 75 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5
Тия тук затвориха май пощата за DX, ebay и подобни 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение Re: Тия тук затвориха май пощата за DX, ebay и подобни
Аз за първи път поръчах нещо от DX , OV9655 Camera Module [ http://dx.com/p/03100084-ov9655-1-3mp-c ... een-154585 ] за около 17$ с доставката.
Поръчано и потвърдено плащането на 26-ти ноември.
На 7-ми декември отпътува от Сингапур, вчера (15.12) на обяд пристигна , т.е една седмица път реално.
А защо от поръчката 26.11 , чак на 7.12 е изпратено не разбрах.

Нед Дек 16, 2012 8:13 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Скоро четох една интересна статия за eBay, която обяснява до голяма степен бавенето по около месец.
Проблема е заради все повече измами от страна на купувачи и политиката за защита на клиента но не и на продавача.

Например някой продава нещо, купувача го купува, съответно получава го до няколко дни, и обявява, че или не е получил нищо или пък, че има несъотвествие с това което е трябвало да получи и което е получил и т.н. eBay съответно взима парите обратно от сметката на продавача и ги връща на купувача. Т.е. продавача е хем без стока, хем без пари. И защото срока за такива жалби бил един месец от датата на сделката, съответно продавачите бавят пускането на стоките за да се защитят от такива измами.

В конкретната статия случая беше за iPhone, купувача беше купил в рамките на 2 седмици няколко телефона, и си беше поискал обратно парите за абсолютно всички. Даже за единия от телефоните жалбата е била пусната няколко дни преди доставката - наглец ей. Единствения начин в случая е да се пусне жалба в полицията, че телефоните са откраднати. eBay или отказвали съдействие, или отнемало доста време и разправии докато се намесят.

Нед Дек 16, 2012 8:35 pm
Профил
Ранг: Новодошъл

tgi написа:
Ей го какво се случва на 800 грама пакетче от Фарнел за стотина афро,
мамицата им ченгесарска:

Това не е ли поръчка от EU ? Т.е. какви проверки правят ?
Надявам се ДДС или мито не се начислява, след като (вероятно) е платено чрез сайта ?

Вто Дек 18, 2012 12:32 pm
Профил
Аватар

Нищо не се начислява и човек не очаква да го бавят.

Донесоха го на другия ден, обадих се да питам какво става но не разбрах коя е тая
"правителствена агенция" която го е задържала.

Тоя път пак поне го пуснаха като се обадих, предния път преди няколко години към
седмица отиде и го докара цивилен, с частна кола....

Само с UPS ми се е случвало това; с други съм имал забавяния, куриер да не дойде дотук
а да впише, че е идвал и е нямало никого (DHL), обикновено всичко протича нормално де.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Вто Дек 18, 2012 12:39 pm
Профил WWW

Майтап - миналата седмица ми дойдоха почти всички неща поръчани през септември. Нищо че с върнатите от тях пари аз си ги поръчах и получих вече преди месец, от същите продавачи :)
Сега ще трябва да им ги плащам наново на китайците.

Пон Яну 07, 2013 8:12 am
Профил
Аватар

Поръчка, направена към средата на декември я получих точно преди Нова година. Явно е имало някакъв срив през есента.

Пон Яну 07, 2013 9:16 am
Профил WWW
Ранг: Ориентиран

Миналата седмица получих от китай дреболия за 4 USD след 3 месеца чакане. Бях пуснал лош отзив за търговеца и той ми върна парите. Сега отивам да го платя още веднъж понеже го получих , но гледам че търговеца вече не изпраща пратки до нашата мила родна страна)) . Имайте го предвид като оставяте лоши отзиви.

Сега чакам друга пратка от Китай чрез DHL обаче е осцилоскоп. Някой има ли представа как се процедира с мито и ДДС при DHL? Преди ходих на гише в пощата , плащах ДДС и си получавах стоката без проблем, но с DHL не знам как се работи.

Нед Яну 20, 2013 10:39 pm
Профил
Аватар

dtmf написа:
......
Сега чакам друга пратка от Китай чрез DHL обаче е осцилоскоп. Някой има ли представа как се процедира с мито и ДДС при DHL? Преди ходих на гише в пощата , плащах ДДС и си получавах стоката без проблем, но с DHL не знам как се работи.

Нямаш грижи! През миналата година две пратки ми дойдоха без да им видя очите. Всичко се уреди по телефона, с мейли и електронно банкиране. Включително те ми оправиха и ЕОРИ номера.

Нед Яну 20, 2013 10:59 pm
Профил WWW

Още един въпрос: Ориентировъчна цена на мито, до сега такова не съм плащал ? Осцилоскопа е е към 300 USD+ 50 USD траснпосрт с DHL. Гледам за 2 дни е стигнал от Хонк Конг в Германия и в момента е в Лайпциг, значи скоро трябва да се бъркам.
Фирма нямам.

Пон Яну 21, 2013 1:45 am
Профил
Аватар

Получих тия дни една от трите изгубени пратки от септември ли, октомври ли да беше (най-късно пратената
от трите).

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пон Яну 21, 2013 2:31 am
Профил WWW

При мен само една от Октомври месец дойде, друга с проследяващ номер си стои в Китай.

dtmf ако директно оставиш негативен feedback нормално :) При мен като е имало проблеми първо пиша и се разбираме, никога не съм оставяш негативен коментар. Като върнат парите пак оставям положителен ако искам,защото реално търговеца е коректен.

Както Lupus каза,ако дадеш нотариално заверено пълномощно + копие на личната ти карта с подпис,че е вярно с оригинала (поне това искаха от мен),DHL могат да оправят всичките документи и да си получиш пратката при теб след като им преведеш ДДС + Мито.
Вероятно ако имаш EORI номер мисля само и пълномощно върши работа.

Ако някои може да каже таксата на DHL за освобождаване от митниците би било полезно :) (има и отделна тема за митниците btw)

Пон Яну 21, 2013 9:19 am
Профил

Коментара си го смених на положителен още като ми върнаха парите в ибей.

Пратката с DHl е вече тук (само 3 дни) и вече я мисля как да я получавам , дали с DHl или да се разкарвам по митници.
Едит: Реших да я получа с DHL , а това ще отнеме повече дни отколкото е транспорта. :lol: Без тях също няколко дни.

Пон Яну 21, 2013 2:45 pm
Профил

Quadro написа:
Ако някои може да каже таксата на DHL за освобождаване от митниците би било полезно :) (има и отделна тема за митниците btw)

70лв за пратки над 150 (ама не помня евро ли, лева ли, долари ли), и 25лв за по-евтините. Това от преди около година. Ама не вярвам към момента да е кой-знае колко различно.

Ако нямаш EORI, DHL могат да ти изкарат, за което се плаща допълнително. Отделно, за да освобождават от твое име трябва да им дадеш нотариално заверено пълномощно. Техен човек може да мине да прибере документите.

Но това само първия път. Поосле само ти свънят да питат те ли ще освобождават, после ти пускат питане за съдържанието, после ти пускат митническата декларация да видиш дали всичко е ОК, и после ти носят пратката, след като я освободят. Средно 2-3 дни, рядко един ден.

Ако им звъннеш, ще ти кажат всичко в подробности.

Пон Яну 21, 2013 3:43 pm
Профил ICQ

ike написа:
За да съм сигурен, че съм направил всичко възможно от моя страна си платих за пощенска кутия.
От 27.09.2012 до днес 23.11.2012 имам поръчани 33 предмета, последната поръчка е на 17.11.2012.
От тези 33 предмета до сега са още не са пристигнали 9.

Днес пристигна и последния пакет. Платен е на Oct 26, 2012 т.е. 3 месеца. Не съм повдигал диспут, защото от този продавач czb6721960 съм паразувал многократно и знам, че няма проблеми с него.

Сря Яну 30, 2013 6:35 pm
Профил

ike написа:
ike написа:
3 месеца. Не съм повдигал диспут, защото от този продавач czb6721960 съм паразувал многократно и знам, че няма проблеми с него.

И аз пазарувам редовно от него, нямам забележки.

Сря Яну 30, 2013 6:44 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 75 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5