Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Предлагам участие и работа по 2 нови проекта ! 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Предлагам участие и работа по 2 нови проекта !
Проектите са с тясна индустриална насоченост, в сферата на автоматизацията и управлението.
Търся сътрудници за цялостно реализиране на отделните проекти или подизпълнители на отделни задания.
Прект 1: Проектиране и изработка на пилотен модел за подмяна управлението на IM машини.
Прект 2: Проектиране и изработка на пилотен модел за управление и контрол на манипулатор с 3 серво оси.

Добавена редакция:
Бях си постнол ICQ-то, където ми имаше и Е-maila, бях неприятно изненадан от реакцията ви. Затрупахте ме с купища червеци, коне и още кви ли не лаишки простотий. Та си мисля че май не се нуждаете от работа а от място за чесане на езици.
И тъй като немога а и неискам да слагам всички под общ знаменател, все пак ще оставя поста си в случеи че някой наистина е заинтересован, но ще чета само отговорите ви тук.

Вто Ное 22, 2005 3:02 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Предлагам участие и работа по 2 нови проекта !
OCI написа:
Бях си постнол ICQ-то, където ми имаше и Е-maila, бях неприятно изненадан от реакцията ви. Затрупахте ме с купища червеци, коне и още кви ли не лаишки простотий. Та си мисля че май не се нуждаете от работа а от място за чесане на езици.
И тъй като немога а и неискам да слагам всички под общ знаменател, все пак ще оставя поста си в случеи че някой наистина е заинтересован, но ще чета само отговорите ви тук.

По принцип, изобщо не е задължително аудиторията на форума да има вина. Но все пак - кога и къде е било това?

Вто Ное 22, 2005 5:01 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
То затова си има лични съобщения.
Давай си кординатите само на който се обади.
Добре би било да е регистриран и да да има повече от един пост.

Вто Ное 22, 2005 6:01 pm
Профил

Мнение 
Едва ли е някой от форума, от регитраните говоря ....

Вто Ное 22, 2005 9:21 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Поредния тежкар просто.
Попитах го за някакви подробности за първия проект,даже и не си направи труда да ми отговори на съобщението.

Сря Ное 23, 2005 6:25 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Няма значение бе Никола, ако на човека наистина му трябват такива неща, така или иначе ще опре до хора от форума. Тук има такива дето случайно се занимават със CNC-та, и правят не 3, ами 6-осни управления и G процесори, и други такива нещица 8) .

Сря Ное 23, 2005 6:39 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Е, и на мен не благоволи да ми даде някаква информация относно проектите ....

Сря Ное 23, 2005 11:54 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Няма значение бе Никола, ако на човека наистина му трябват такива неща, така или иначе ще опре до хора от форума. Тук има такива дето случайно се занимават със CNC-та, и правят не 3, ами 6-осни управления и G процесори, и други такива нещица 8) .

offtopic:

G процесора с едно изречение се грижи за ? (иначе ми преподават CNC машини точно , Центрове и стругове с ЦПУ, но това G да го свързвам ли с G-командите или )
Благодаря ти предварително.

Чет Ное 24, 2005 1:53 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Точно с G командите го свързвай. С две думи - прави програмата за CNC-то от чертежа на CAD системата.

Чет Ное 24, 2005 8:47 am
Профил

Мнение ОТ ТЕЖКАРА
Съжалявам ако на някои не съм отговорил на ICQ-то. Но фак е че веднага след побликуванета на обявата бах залят а и продължават все още да пристигат разни гадорийки по пощата. Немога да твърдя че причината е в този форум, но превантивно реших да отговарям само на заитересовалите се които ми пишат тук или на лични.
Непредполагах че ще има такъв интерес затова и обявата бе твърде семпла. И тъй като нямам време да отговарям на вси по отделно, сега ще поместя повечеко инфо по двата проекта.
Като предисловие нека спомена че и двата проекта са свързани с машини за производство на пластмасови изделия.

Проект 1:

Триосна автоматизирана система за обслужване на IMM (Injection Moulding Machin) машина. Включваща в себе си :
3- серво оси с жължина до 3м. , максимална линейна скорост до 3м/сек. и точност на позиционирането до 0,1 мм.
Грипера(хващача) трабдва да бъде с възможност за работа с вакум, ел.статика и механични хващачи.
Управлението да е с подходящ мобилен операторски пулт.
Програмното осугуряване да потдържа до 5 потребителски паралелни програми със стандартен алгоритъм на програмиране.
Като цяло завършената системата трябва да отговаря на всички Европеиски норми и стандарти за този тип роботи.
И не на последно място рентабилен и надежден.

Проек 2:

Управление за IMM. Включва в себе си управление и контрол на всички стандартни за този теп машини функций.
Управлението трябва да потдържа:
12 аналогови входа за термо сонди тип J ,0-400 градуса
12 SSR изхода 220В/16А
6 аналогови 16 битови входа за измерване линеини потинциометрични датчика 5 и 10 Ком
2 стандартни 16 битови аналогови входа 0-10В
2 стандартни 16 битови аналогови изхода 0-10В
2 ШИМ изхода за пропорционални вентили 24В/3А
24 дигитални входа
24 дигитални изхода 24В/3А

LCD буквено цифров дисплеи
Възможнос за настройка на около 100 параметъра.
ПИД регулатар
Възможнос за запамняне на 20 операторски настройки.
Като цяло завършената системата трябва да отговаря на всички Европеиски норми и стандарти за този тип машини.
И не на последно място рентабиленост и надеждност.

Ако някой има реален интерес нека ми пише на лични, може да се забавя но ще отговоря на всички.
А Метъла да кротне малко топката.

Чет Ное 24, 2005 5:31 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Видя ли че не боляло да дадеш някаква информация.
А що се отнася до гадостите откак се свързах с теб по Q-то през половин час firewall-a mi дава съобщения са DDoS атака. И направо се чудя какво да направя вече да спре това. До този прекрасен момент поне 2 месеца окак съм преинсталирал системата не ми се е случвало и веднъж да имам такъв прецедент. Така че не обвинявай хората в този форум.

Чет Ное 24, 2005 6:00 pm
Профил
Аватар

Мнение 
За направа на управление само за една машина ли става въпрос, или искате да купите проекта. Питам, защото ако ще е само една система, дето ще трябва да отговаря на европейските стандарти - работа става няколко пъти по-скъпа от готово западно управление.

Чет Ное 24, 2005 6:48 pm
Профил

Мнение Относно конкретния, а и бъдещи проекти
По проекта за управление на IMM - става въпрос за производството на серия от управления които ще се различават единствено софтуерно и ще покриват цяла гама от машини. За сега немога да конкретизирам бройката но при всички положения няма да са 1-2 бр. Всичко зависи от краиния продукт - надежност, качество и цена. Ако всичко е перфектно прогнозни над 500 бр. годишно. Що се отнася за закопуване на проекта, идеята ми когато пишех тук бе да сформираме екип от съмишленици(съдружници) с които да обединим усилия и да сътворим нещо наистина добро. Защото основнага грешка която наблюдавам в БГ е че всеки си е хванал нещо и се чопли, самовлюбено смятайки едвали не че може да се справи с всичко. Работата е там че ако трябва да се направи нещо наистина мащабно и сериозно са нужни доста главици които да мислат алтернативно една на друга. Иначе ще си стоим в калта още десетки години докато навънка хората дръпват напред.
Ако реша да копувам проект ще се обърна към специализирана фирма и едвали ще пускам обяви във форума.

Пет Ное 25, 2005 10:04 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ясно - проблема е в парите. Успех 8) .

Пет Ное 25, 2005 10:47 am
Профил
Аватар

Мнение 
Един съвет. Ако ще се хващате сериозно - равнопоставеността и партноьрството са най-голямата грешка която можете да допуснете. Моя опит сочи това. Един трябва да носи отговорността, той държи правата, той разпределя парите. Той не се занимава с железарията. Йерархията е задължителна при сериозни начинания, аз например винаги съм се стремял да избягвам върха на пирамидата, просто защото знам че не ми е работа.

Пет Ное 25, 2005 10:49 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща