Първо да почна от програматора - защо първо не порови из форума и тогава да купуваш? Това сигурно работи, ама за пикове програматора е PicKit. Всичко останало води до питанки във форума "що не става".
Сега ... вземи си 5 жички и от конектора дето са 5-те пинчета си закачи директно към съответните крачета на процесора. Искам да кажа да не ползваш цоклите - имам някакво съмнение че не съвпадат точно както са написани изводите на цоклите.
Съб Дек 29, 2012 1:18 pm
aleksey_angelov
Ранг: Минаващ
Re: Помощ за PIC16F676 ;(
Cekins написа:
Първо да почна от програматора - защо първо не порови из форума и тогава да купуваш? Това сигурно работи, ама за пикове програматора е PicKit. Всичко останало води до питанки във форума "що не става".
Сега ... вземи си 5 жички и от конектора дето са 5-те пинчета си закачи директно към съответните крачета на процесора. Искам да кажа да не ползваш цоклите - имам някакво съмнение че не съвпадат точно както са написани изводите на цоклите.
Така програматора не съм го избирал аз, а баща ми. А до колко 5-те пина само намирам Vdd, Vss, Vpp а Data иClock не ? Направих си майтапа да преинстарирам компютъра с ХР по старо и неми даде никаква грешка, много странно.
Data и Clock са ICSPDAT и ICSPCLK съответно. Ама явно не е бил проблема в цокъла. Колкото до програматора - нямам преки впечатления от него - обаче със сигурност ще стигнеш до момента в който "точно тоя чип дет на теб ти трябва" не се поддържа.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения Вие не можете да прикачвате файл