Отговори на тема  [ 91 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща
Аз не гледам BTV, а Вие? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Аз не гледам BTV, а Вие?
Кофти ако спрат bTV по nettera, гледам доста филми на запис, най-вече българските сериали, десетина лева на месец, направо си е без пари. А метереолога на bTV кърти мифки, щипалка и половина :D

Чет Яну 03, 2013 1:32 am
Профил WWW
Аватар

milenjs написа:
ДедоБоре написа:
ъъъъ?! и те кои канали останаха?

Е как кой, розовите :) :) :)
Е и други, в нас по обясними причини в 90% от времето се гледа BabyTV. Като се замисля в пъти е по добра от BTV - подобрявам си английския, настройвам се положително.
Радвам се че от днес спря сигнала на медия групата, дано вдигнат качеството на каналите за нейна сметка.

Че на мен бебешката ми е на немски??? Мнооого тъпо, щото все едно да слушаш "Зайченцето бяло" в аранжимент на нацистки марш.

Чет Яну 03, 2013 11:27 am
Профил ICQ
Аватар

Време беше да се стигне до този конфликт, даже малко закъсня. Очаквам и други подобни.
БТВ сами се докараха до това положение от глупост и лакомия - след като дълги години тормозеха и буквално унижаваха малките оператори с неизгодни договори, спомогнаха за тяхното изчезване или изкупуване от по-големите. Защото , виждаш ли, не им се занимавало с разни дребни клиенти :x Сега реват, след като сами вкараха вълка в кошарата и сами създавайки (почти) монопол срещу себе си. Подобно беше поведението и на други телевизии, например Диемите. Те не че Булсатком и Близу са цвете , ама това е друга тема.
Като цяло този модел на разпространение/плащане ми се струва напълно извратен. Хем плащаш, хем реклами. И защо трябва операторите да плащат на телевизиите, а не обратното? Че то ако ги няма кабелните и интернет оператори да ги разпространяват, 80% от т.нар. телевизии изобщо няма да съществуват, а другите 20% ще се гледат на много по-малко места и с по-лошо качество.
Гледам сега новите реклами на цифровата ТВ. Прави ми впечатление, че когато питат "Плаща ли се?" , някак много набързо, между другото се казва "Не" , та да видим. С разпространението на цифровата очаквам подобни, дори по-големи циркове.

Чет Яну 03, 2013 12:42 pm
Профил
Аватар

Тука по нашенско се излъчва тестово само един мултиплекс. От 5 канала има 3 които са TV7, един bTV и един кодиран :wink: . Толкова по въпроса с плащането :D . Явно ще има и платени канали. Което е и логично де, повечето нови ТВ-та си имат слот за четец на карти (CI модул или там както се води).

Чет Яну 03, 2013 1:17 pm
Профил
Аватар

Бе къв е тоя "мултиклекс", аз дори не му знам смисъла (което не ми пречи да му поправям
благозвучието де :D :D ) .

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Чет Яну 03, 2013 1:23 pm
Профил WWW
Аватар

Без да съм особено навътре с нещата - на мястото на един от сегашните аналогови ТВ канали се излъчват няколко цифрови, заедно, от един предавател (а.к.а. "мултиплекс").
Отделно - доста от мултиплексите ще излъчват на една и съща честота.

http://www.predavatel.com/bg/digital/

Чет Яну 03, 2013 1:42 pm
Профил
Аватар

tgi написа:
Бе къв е тоя "мултиклекс", аз дори не му знам смисъла (което не ми пречи да му поправям
благозвучието де :D :D ) .

В един цифров поток от около 19 MB/s (мегабита/сек.) са мултиплексирани по време 4 до 8 канала. Това прави 2.3 до 4.7 MB/s скорост на канал. Само да припомня, че на изхода на камерата потокът е 104 MB/s Това ако е високо качество...

Чет Яну 03, 2013 1:49 pm
Профил
Аватар

Компресия брат. На изхода на камерата е RAW. Тук ще е някакъв MPEG и после в сет-топ-бокса един MIPS/ARM ще играе ролята на негъра.

HD си върви компресирано през канал 2MB/s с много добро качество.

Чет Яну 03, 2013 2:43 pm
Профил ICQ
Аватар

Каналите са със SD резолюция (576i ако не се лъжа, ще видя как го разпознава ТВ-то) и MPEG4 компресия.
По субективно мое мнение качеството е с една идея по-добро от разните кабелни/сателитни оператори.

Естествено липсва WSS.

БНТ са едни гърди напред и пускат от време на време WSS дори на аналоговото си излъчване. Не се налага да превключвам ръчно понякога.

Чет Яну 03, 2013 3:06 pm
Профил
Аватар

Брей аз мултиплексор като чуя за 74157 все си мисля :D :D .

Та на носещата на 8 ли колко ли канала сега мултиклекс и викали, ми добре де.
Те и на силиция силикон му викат май вече :D .

Не съм опитвал на антена какво се вижда, ще взема да пробвам (ама е много келяв сигналът
тука....).

На 2.4 MbpS (поне толкова казват линковете де, за битове/сек.) футбол се гледа доста
сносно, има един bloodzeed ги пуска през sopcast като не го блокират, май 720 реда са,
бе добре се вижда. То и стадионът подлежи на компресия доста добре де. И при него
не личат мазалата личащи инак и по цифровите канали - най-добре се забелязва като
се движи камерата, структурата на тревата почва да се вижда малко след като
спре движението, мазалото остава и статично известно време.
Проблемът ми е, че и тоя сапунен сериал дето го следя (английската лига) взе да ми
омръзва, е, все още блея по няколко часа на седмица по него ама определено не внимавам
достатъчно вече а заместител не се задава :D :D :D .

Чет Яну 03, 2013 3:39 pm
Профил WWW
Аватар

Ама като се точи през нетя се компресира до дупка - за да пести трафик. А тв-то си е просто един поток. То реално мултиплексите са нещо като транспондерите на сателита(поне аз така си го обеснявам). И предполагам че едва ли сигнала ще има съществена разлика от сателитния. Спомням си преди няколко години (когато даваха Lost по AXN). Та тогава Булсатком им беше поотесняло в транспондерите дето имаха и всичко беше смачкано много кораво - на обикновен 21 инча кинескоп се виждаше гадно компресията.

Чет Яну 03, 2013 4:01 pm
Профил ICQ
Аватар

Cekins написа:
То реално мултиплексите са нещо като транспондерите на сателита(поне аз така си го обеснявам). И предполагам че едва ли сигнала ще има съществена разлика от сателитния.

e, да, ама не.
щото сигнала е на много по-ниска честота. мощностите трябва да са бая по-големи. пък и антените са много по-скапани. да не говорим за смущенията от ежедневния живот. при това трябва да го намърдат в стандартните канални отстояния с всичките им кусури. вида на модулациите също е ограничен.
просто нямам идея как от някакъв сигнал, влизащ в антенен вход на (в общия случай) глух и кьорав тунер, ще извадиш читав битстрим...
пък после да го декодираш и да го излъчиш пак в антенен изход... то и БНТ няма да става за гледане.

тая идея е била добра преди 15 години, когато сателита и кабела беше мечта. в големите градове днес ПОН (че дори и ГПОН) вече се счита за стандарт, за отдалечените места - сателит. ефирно цифрово разпръскване е като да продаваш тунингована лада...

Чет Яну 03, 2013 4:21 pm
Профил
Аватар

Ми баш така е, сега с келявата антена дето аналогово се виждаше някак - зле, но някак - К1
вижда намултиклексения сигнал колкото да опресни нещо по екрана веднъж на няколко секунди :D :D .

Но телевизорът намери и няколко аналогови канала, пак трагично шумни ама някакви.

Чет Яну 03, 2013 4:32 pm
Профил WWW
Аватар

От един праг нататък цифровото е много по-добро от аналоговото - няма сенки, няма смущения, отразени сигнали, и т.н. и то със сравнитално слаб сигнал. Аналоговото вярно се приема "някак" и при много слаб сигнал, но така или иначе такова никой няма да го гледа дълго. Освен това звука е стерео (по спомени D/K стандарта, каквото е в БГ излъчването, не допуска стерео звук).
Аз приемам цифрово на 49-ти канал със стайна антена на третия етаж в някакво гето от блокове. Е, на 26-ти нищо не се приема (а трябва!) но ... се надявам като сменят предавателя и антените с истински, както направиха вече в София (Копитото) и Белоградчик, Русе, нещата рязко да се подобрят (аз чакам сигнал от Габрово :) ).

http://www.youtube.com/watch?v=ZW00IqAHvUo
http://forum.predavatel.com/viewtopic.php?f=23&t=11514
http://novanews.bg/news/view/2012/10/08 ... %82%D0%BE/

Между другото сменят и поляризацията на антените - за цифровите предаватели е вертикална ;)

Чет Яну 03, 2013 4:55 pm
Профил
Аватар

Дедо, аз в момента в София, на 6тия етаж в панелката с парче от захранващ кабел на компютър (3 жила на късо) дълго около 50см., забучено в антения вход, ловя цифрова телевизия. Две програми (мисля, че BTV и К1) се хващаха винаги, а други 3, се хващат само вечер. Но битстрима си е ОК, в смисъл вървят си гладко. Предполагам, че с читава антена в София няма да има проблем. Виж на селото как ще се вижда не съм пробвал.

Чет Яну 03, 2013 5:06 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 91 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща