Отговори на тема  [ 91 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Аз не гледам BTV, а Вие? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Аз не гледам BTV, а Вие?
ДедоБоре написа:
аз не мога да схвана следното:
от март, най-късно от септември, всички телевизии, които ще излъчват цифрова ефирна, ще трябва да ПЛАЩАТ на мултиплекса, за да им се разпространява програмата. при това май никой няма да плаща на някого, за да ползва цифрова ефирна. може и да ги кодират, знам ли...
от другата страна на това са сателитни, кабели и интернет доставчици, на които пък телевизиите им ИСКАТ пари, за да ги разпространяват.

Нали и аз това отбелязах:
Цитат:
Като цяло този модел на разпространение/плащане ми се струва напълно извратен. Хем плащаш, хем реклами. И защо трябва операторите да плащат на телевизиите, а не обратното? Че то ако ги няма кабелните и интернет оператори да ги разпространяват, 80% от т.нар. телевизии изобщо няма да съществуват, а другите 20% ще се гледат на много по-малко места и с по-лошо качество.

Интересна е историята на това цифрово разпространение.
Трябваше да се случи през 2008, после през 2009, 2011, та чак сега. Да се чуди човек за какво е това закъснение :-k . По първоначалната идея трябваше да са два оператора , за да има конкуренция. И докато бяха два, нищо не стана. Сега вече има категорично установен монопол и работата може да започне.
Има един принципен проблем при това разпространение. Досега беше така: всяка телевизия има честоти и си поддържа собствени предаватели. Сега ще трябва много телевизии да вървят през един оператор. Как ще се решава коя телевизия да се пуска и коя с какъв битрейт ще върви - това си остава загадка. Явно ще има големи пазарлъци, по-скоро ще е изнудване , а може би - политическо елиминиране. Не че ме засяга, аз почти не гледам телевизия, но са интересни тези "пазарни" салтоморталета.

Съб Яну 05, 2013 11:22 pm
Профил
Аватар

Чудя са:
Голяма патаклама ама що само на Булсата не се хареса новата оферта на БТВ?!
Бабата и дядото дето са на Булсат вече го нямат докато при мен (на Виваком) е без промяна, на кабеларката в града също, от ефира продължава да се лови основният канал...
Работата е много дебело тънка :)

П.С.: А що плюете кабеларките?! Поне тук за в града са най-доброто: като се почне от липсата на чиния, следва цената + интернета, повечето и адекватно подредени канали и т.н.

Нед Яну 06, 2013 12:07 am
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

bongo_x2 написа:
Чудя са:
Бабата и дядото дето са на Булсат вече го нямат докато при мен (на Виваком) е без промяна, на кабеларката в града също, от ефира продължава да се лови основният канал...
Работата е много дебело тънка :)

П.С.: А що плюете кабеларките?! Поне тук за в града са най-доброто: като се почне от липсата на чиния, следва цената + интернета, повечето и адекватно подредени канали и т.н.

А защо смяташ, че офертата е обща, сиреч една и съща за всички оператори?
Относно основният канал - тя дойде на мястото на Канал 2 на БНТ, затова се води "Национална" и предполагам, че са задължени да остане безплатен.

Нед Яну 06, 2013 12:43 am
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

bongo_x2 написа:
Чудя са:
Бабата и дядото дето са на Булсат вече го нямат докато при мен (на Виваком) е без промяна, на кабеларката в града също

Ами ДедоБоре ти обясни защо Виваком ги пускат , а за кабелните ще ти кажа , че на много от тях договорите изтичат скоро (даже има до края на януари) и ще трябва да се подновяват. Та битката Много им е интересна, защото Босфор искат и от тях 3+2 лева.

ДедоБоре написа:
в случая ьТВ са и особено нагли: не само че не искат техния боклук да е в отделен пакет (примерно +2лв на месец за който иска да ги гледа)

Дедо ми нали тогава ще лъсне колко им е истински супервисокия рейтинг.

Пон Яну 07, 2013 8:04 am
Профил

ДедоБоре написа:
...но това подреждане на каналите от тях ме дразни много. на стария приемник можеше да се преподреждат или дори изтриват. на нови - нъцки. не че гледам особено много телевизия, но е някак си дразнещо.

Дедо, изоставаш от технологиите :)
Има си Favorite, поставяш си там каналите които искаш, подредбата е от 1 нагоре и кеф. Аз лично си подредих там 10-те канала които гледам че лесно се викат с копчетата на дистанционното директно. Другите не ме вълнуват и не излизат в тожи режим.

Пон Яну 07, 2013 9:31 am
Профил
Аватар

HappyMan написа:
Дедо ми нали тогава ще лъсне колко им е истински супервисокия рейтинг.

тя пипълметрията у нас е като икономиката на дянков (хората изпофалираха, той на сложи на второ място с германия)
не знам какви математически модели и шамани ползват, даже не съм сигурен дали фърлят боб, но като ти изчезнат поне милион от зрителите да твърдиш, че имаш растеж на рейтинга е бойковизъм

Пон Яну 07, 2013 11:14 am
Профил
Аватар

Един добър анализ.

http://www.capital.bg/biznes/media_i_re ... ata_voina/

Нещата са много далеч от турски сериали и т.н. Става въпрос за много пари :)

Пон Яну 07, 2013 11:33 am
Профил ICQ
Аватар

Малко свежа информация от първа ръка: ьТВ иска от всички оператори въпросната сума от 3 лв . Просто те са много малки и не могат да направят нищо. Никой друг канал не иска такива суми. За сравнение - цените на най-гледаемите западни канали не превишават 15 евро-цента. Някои са направо безплатни, а други искат символична такса - например RTL - 2 евроцента.

Пон Яну 07, 2013 3:43 pm
Профил
Аватар

Ами това си е стар БГ маниер за правене на бизнес - като ти падне оборота, вдигаш цената. :)

И за жалост в подобни случаи, често номера минава, заради "естествените" монополи. Така прави и топлофикация и енргото (във всичките му мутации), сега явно и при телевизията е така.

Кога ли ще ни задължат със закон да плащаме за БТВ и да им гледаме рекламите в стойка мирно?

Пон Яну 07, 2013 4:35 pm
Профил ICQ
Аватар

Цецо написа:
...

Кога ли ще ни задължат със закон да плащаме за БТВ и да им гледаме рекламите в стойка мирно?

Ти гледай да не ударят монопола на мигновените съобщения. Пък за останалото не бери грижа. :D

Пон Яну 07, 2013 5:20 pm
Профил

мен пък много са ми смешни булсат, реват като ущипани кукони, докато те правят каквото си искат и извиват ръце на клиентите си всичко е наред, сега на тях като им въртят номера и реват да сополи чак пуснаха
макар че още не е много сигурно кой на кого върти номера де....

ама в бг е така, бизнес се прави с нещо средно между монопол и изнудване, а не с доволни клиенти

преди малко в техния форум едни се хвалят колко много канали имали булсатком, и като написах че НВО не им работи от 2 часа и ми изтриха съобщението... явно така се решават проблемите там, няма оплакване значи всичко е наред :D

Пон Яну 07, 2013 5:30 pm
Профил
Аватар

nik написа:
преди малко в техния форум едни се хвалят колко много канали имали булсатком, и като написах че НВО не им работи от 2 часа и ми изтриха съобщението... явно така се решават проблемите там, няма оплакване значи всичко е наред :D

А тук ме набедиха в мракобесие и подтисничество на свободата, за къде по-дребни прегрешения....

Пон Яну 07, 2013 6:17 pm
Профил ICQ

тук е друго
онова е фоум на фирма, един вид като част от къстъмър съпорта, така че с подобни глупави постъпки освен че се излагат ами и реазсейват съмненията кой лъже повече в целия спор...

Пон Яну 07, 2013 6:23 pm
Профил

Абе аз почтине гледам, слушам :) ... но и аз не знам какво слушам почти никога не го чувам, понаглеждам само дискавъри и други подобни, ама и там много се извратиха.
Иначе за пипълметрията, абе тук преди пишеше човек дето можеше информация от първа ръка да даде, не знам работят ли още, но те май бяха първите в БГ.

Вто Яну 08, 2013 2:22 am
Профил
Аватар

дали да не затрием темата, докато е време?
да не ни дойдат на гости да търсят укрити електрони в полупроводници...

Сря Яну 09, 2013 7:03 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 91 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща