|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:36 am
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Единни данъчни сметки.
Абе аз нещо изтървах какво се случи с това "нововъведение". В крайна сметка това важи ли и за частни лица.
Ако да кажем, някой има някакви глоби от КАТ от преди 4 години, могат ли да му приберат парите внесени за здравна вноска например и да ги пратят за погасяване на ония стари задължение?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Яну 09, 2013 12:42 pm |
|
 |
|
741
|
 Re: Единни данъчни сметки.
И за частни лица важи, ама не е за всичко. Влизаш с електронния подпис на страницата на нап като физическо лице и търсиш един бутон "проверка на задължения" или нещо такова, от миналия месец го сложиха. Цъкваш и гледаш какво ти виси от минало време, дето може да ти вземе пари от здравни вноски.
|
| Сря Яну 09, 2013 12:54 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Уф да де, ама съм си затрил паролата за сайта, като съм подавал декларация миналата година. Трябва да ида до НАП да ги накарам да я ресетнат 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Яну 09, 2013 1:04 pm |
|
 |
|
741
|
Ти нали имаше електронен подпис, за какво ти е парола. Или подписът не е лично твой, ами фирмен?
|
| Сря Яну 09, 2013 1:08 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
те затова ли вдигнаха цената на подписите? при това световно непризнати и неизвестни... оня ден отивам да го подновя. казаха - 100лв, щото трябвало да го издадат наново. не можело да го подновят, щото вече бил подновяван. и аз им казах - мерси, ама друг път.
когато си вадих личен подпис беше 16лв, фирмения 35. какво толкова се е променило за 5 години, че цената е отскочила 3 пъти? при това, за нещо дето едно време са го давали за 15 с печалба. и каква е базата на тази неравнопоставеност - физически/юрдически лица?
а иначе за тая "единна сметка"... такива лайна забъркаха, че по-добре да не ни бяха правили тази "услуга на бизнеса". тъпЪнари!
|
| Сря Яну 09, 2013 3:42 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Личен е, ама за сайта ми иска и парола и юзернейм допълнително. Аз съм ги въвел преди 2 години (че миналата нямах декларации), ама съм забравил какво съм въвел... Дедо кои са тия с 100лв. такса??? Бахти кожодерите. То всички дигнаха цените, мамка им, ама на InfoNotary са бая по-ниски. А и хипотетичния ми въпрос седи - ако имам задължение някакво към данъчните непогасено като физическо лице - да кажем глоба някаква, това значи ли, че ако си платя данъка за колата, може да установя по-късно, че всъщност не съм платил него, а нещо старо?
|
| Сря Яну 09, 2013 6:17 pm |
|
 |
|
741
|
Нали за сайта на НАП говорим? При мен няма такова нещо. Картата в четеца, отварям станицата, вкарвам пин на подписа и съм вътре. Разпознава ме само по подписа. Освен някаква допълнителна защита да имаш активирана при тебе... И аз се зачудих. Предполагам в тия пари влизат нова карта и нов четец. За колата е местен данък, той е към общината и НАП от години не се занимава с тях. Само плащанията на данъци и осигуровки към НАП ги събраха накуп.
|
| Сря Яну 09, 2013 6:56 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ми инфото е от вчера. отивам в близкия офис на ПИБ. нося четец, карта, печат, актуално, мен. мисля си че ми трябва само химикалка, включена на кирилица. и мацката вика: нали знаете, че подписа вече е 100лв.  не знам... няма да си вадя подпис. чао! не съм разпитвал повече, аз и без това си закрих сметките там. държа една карта с неснижаем остатък за плащане по нета, но и нея ще я оптимизирам. майната им!
|
| Сря Яну 09, 2013 7:01 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Странно, ПИБ имаха договор с Инфонотари преди. А цените на Инфонотари са на сайта и са бая по-ниски. Освен да са сключили договор с някой от другите...
Аз в ПИБ вече не го ползвам подписа, минах на онова с копчето и кодовете.
@741 - а глобите къде са? Например по актове на КАТ или на НАП? Те влизат ли в тия единни данъчни сметки?
|
| Сря Яну 09, 2013 7:53 pm |
|
 |
|
741
|
Ми зависи. Глобите на КАТ са си по сметки на МВР, не ги мислиш. Глобите на НАП са в общия кюп с осигуровките (без ДЗПО, те са отделно).
Едит: да уточня все пак, че това е само каквото аз съм разбрал до момента.
Последна промяна 741 на Сря Яну 09, 2013 9:14 pm, променена общо 1 път
|
| Сря Яну 09, 2013 8:40 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
той чорбаджията и на двете е същия чукундур, дето спря лифтовете на витоша за една година. да му ходим на ж.к. банско... явно са е набанкерствал и вече не им пука за дребния потребител. или пък може девойката да не си е чела домашното и да е решила да ме набута и с карта и с устройство отново. както и да е - бях при тях на крака да им оставя пари и не им ги оставих. ако им пука, ще трябва да си прегледат сценария, че им куца хореографията. ама явно не им пука. но дори на сайта цените са 24/60 лв. (при стари 16/35) междувременно е мутирал от "електронен" в "квалифициран", каквото и да значи това. едит: това е новост от юли 2011 ъъъъхъ  тия в НС, ако правеха самолети ....
|
| Сря Яну 09, 2013 9:04 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Дааа ама по закон квалифициран електронен подпис може да е всичко, вкл. email адрес. Примерно регистрираш се в определен сайт, там има поле в което си въвеждаш мейла, съоптветно има текст с който се съгласяваш че по този начин твоят мейл се третиракато квалифициран електронен подпис, както и да речем всички операции които извършваш през така регистрираният акаунт и това е. Всичко което ти се прати на този мейл се приема че е прието от теб, примерно фактура за 1 млн .. ако не възразиш в срока закона счита че си приел задължението, разбира се след това както със всичко останало може да се оспорва, ама по-трудно.
|
| Сря Яну 09, 2013 9:38 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Баси, как ще обединят данъци с глоби в една сметка бе  ? Тия хора луди ли са или лудите сте вие, а те просто са вече супер нагли  .
|
| Чет Яну 10, 2013 12:07 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Всички са луди а те като цяло са и нагли. Такъв е живота в милата ни татковина, насила ще накарат хората да почнат да крият и данъци и да дават рушвети ....
|
| Чет Яну 10, 2013 3:47 am |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Ами сега глобите, скоро и други неща  Добре дошли в новия съветски съюз. Лошото е, че стария някак си започва да ми харесва.... Малко офф - четохте ли за другата гениална измислица - във всеки офис - контейнери за разделно събиране на отпадъци и задължителен договор с фирма за извозването им. Аз досега си мислех , че договорите са нещо доброволно, но явно съм живял в заблуда.
|
| Чет Яну 10, 2013 9:31 am |
|
|