Отговори на тема  [ 78 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6
Приличен WIFI рутер? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Приличен WIFI рутер?
Ми принципно е такa. При мен са 40 инча и се гледат от 1.5 метра. 90% от филмите не мога да направя разлика между ХД и ФуллХД. Но това е по отношение на резолюция, там е ясно, всичко си е чисто физично до големина на пиксел. То реално аз от ФуллХД виждам смисъл само като го ползвам за браузване в нета, т.е. като монитор, тогава на 720p е куцо. Ама да бравузваш в телевизора пак не е особенно умно та....

Обаче за битрейта си има значение, ако имаш бързи сцени много си личат артефактите ако битрейта е под 10мбс. Точно на разни трансформърси си личи... абе...

.... едно време на цветен телевизор се радвахме, сега кусури намираме :)

Чет Яну 17, 2013 2:51 pm
Профил ICQ
Аватар

Забава е също и това, че малкият аналогов цветен телевизор имаше по-едър пиксел
от тоя сегашния :D :D . Та бая по-голям за да му види всичко човек трябва от метър
и нещо да гледа ... ама е хубав за монитор, мога да му виждам пикселите без очила.
Току виж съм преминал да работя на такъв монитор... :D (не съм пробвал внучето
как ще се справи с 1920 на 1080, трябва да глася инициализациите - инак имам в
него и lvds изход, още не знам той може ли да се из-hdmi-чи някак).

Това за 10-те MbpS играл ли си си да го тестваш? Аз на 2400 превъртях и не личеше
докато не почнаха трансформаторите да трансформират целия екран, инак на разни
фехтовки, конници и т.н. по други филми, пак огромни, не им личеше.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Чет Яну 17, 2013 3:16 pm
Профил WWW
Аватар

Ами нали ти казвам, личи на разни такива "ефектни" филми, в които е играл много компютъра при дизайна. Аватар, трансформаторите, някаква друга космическа боза гледах наскоро, трон, въобще филми дето са си правени да те втрещят с ефекти. Там битрейта се вижда. Ако е 3Д пък съвсем, там си трябва битрейт. То реални физически обекти трудно се местят по такъв начин, даже Джеки Чан не може да скача толкоз рязко, пък и на годинки вече... Та ако човек гледа смислени филми вероятно и на Опера ще е добре, да не казвам, че ефекта даже ще е по силен :)

Едно време бай Лукас, междузвездните войни ги е правил с картонени моделчета, а всичките роботи са живи хора облечени като консерви. Ама ефекта дето е постигнал е.... сега и УлтраХД и стрим 100мб/с да пуснат - не могат да го стигнат.

Като цяло цялото това състезание за пиксели и битрейтове е безмислено, проблема е, че в торентите са предимно от породата "виде-аудиофили" и качват филмите с някакви такива спецификации. И няма кой да седне да ги прекодира, ни имам време, ни желание за глупости. И затова си натамънявам така конфигурацията, че квото да и пусна да го плейва.

То в един такъв мкв, даже аудиото е огромен трафик - DTS 6 канала, ала-бала... много важно, като аз го избутвам накрая през пикливите 2 говорителя на телевизора.

Чет Яну 17, 2013 3:56 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 78 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6