Отговори на тема  [ 80 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6
Единни данъчни сметки. 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Единни данъчни сметки.
Ами доколкото публично изнесената информация може да се има за достоверна собственици са Газпром и Ени, те са и инвеститори. Предполагам че нашето участие няма да е много съществено в бъдещото смесено предприятие, ако цената на нашата част наистина се оценява на 3.3. млрд то това са над 30% от стойността на целия проект, съответно ако имаме голямо дялово участие ще трябва и да лапаме доста, а газпром едва ли искат точно това.
Ще видим какво ще стане.

Пон Яну 21, 2013 7:03 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Ще видим какво ще стане.

някои хора ще направят дебели пачки (индивидуално). вместо да имат блокове, ще си имат заливи.

цената на газа за територията ще намалее с 30% от 950лв за 1000 м3 на 120лв за 100 м3
парното и него ще го намалят от 2000лв на сезон на 5000лв

Пон Яну 21, 2013 8:00 pm
Профил
Аватар

Баш такива сценарии се очертават за жалост, само да не се окажеш прекалено оптимистичен.

Най-гадното в цялата работа е пълното безсилие пред наглостта им, на което сме обречени.
Изградиха си къщата, сега иди ги бутай. Поколения ще трябва да се сменят да се разклатят.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пон Яну 21, 2013 9:49 pm
Профил WWW

Цитат:
По новому соглашению, «Газпром» будет поставлять в Болгарию до 2022 года 2,9 млрд кубометров газа ежегодно. В новом контракте сохранилась привязка цены газа к цене нефтепродуктов, а также принцип «бери-или-плати». Но соглашение и в этом вопросе менее жесткое: планка «бери или плати» составит 80% вместо 90%, которые были ранее.

Цитат:
До 5 години България ще задоволява напълно нуждите си от природен газ от находища на територията на страната, а това ще доведе до трайно поевтиняване на газа - с мининум 35 процента. Това прогнозира министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев.

а с "бери или плати" ко прайм а?

Очевадно са взети всички мерки цената на газа да не падне в следващите 10 години. Прочетох и за инвеститорите... не можем да си продаваме дяловете. Милер е категорично против, турците вече са се пробвали, ама човекът им казал да си гледат работата... Демек трябва да забравим за частни/чужди инвестиции. А уж герберите бяха против държавните инвестиции.
Това обяснява и цената на тръбата... ние сме фифти-фифти съдръжници с Газпром за българския участък. Демек ще делим разходите... по братски, т.е. по равно ама нека да познаем кой ще е най-скъпо и кой ще го доставя :-)
Милер е пич.... не обича да му извиват ръцете. Ще стане грешка с българска земя?
Ще изкочи тракийска гробница на трасето? Дано да не си правим такива шегички с Милер, щото не знам дали ще можем да го понесем ако той почне да се шегува с нас...

Пон Яну 21, 2013 11:40 pm
Профил

То това дето го говори министъра е ясно че са малоумщина. Каква ще е печалбата на Газпром е ясно според мен, а нашата каква ще е е съвсем друг въпрос. Дали ще е изгодно, зависи какви транзитни такси получаваме, но най-вероятно няма да ни е изгодно, и не щото са надули малко цената, за мен +50% ми звучат все още като реална цена. Да няма съмнение кой ще иска да се заеме, по интересното е дали ще му дадът. В БГ нямаме някой който към настоящия момент да се заеме с тоя проект, нямаме нито техника нито специалистите та да се разчита на бърза и качествена работа. Сега като инвеститор ясно че ще има как да натискаме за нашите си фирми, тъй де не нашите нашите, ами нашите - техните, но пак ми се струва че колкото и да краднат няма да е много, освен ако няма предивдено директно отчисление. Иначе ако BG фирми доставят тръби и оборудване цената е направо супер ниска, идея си нямате за какво кожодерстване иде на въпрос в нашата мила родина.
Лично на мен тръби с транспорта от сингапур и 1.85 мито ми идват по-изгодни от това което ми предлагат нашенските хубавци. Иначе най-вероятно доставчик за стоманата ще е турция, обират бая големи проекти, и цените им не са лоши, само да не минават през нашенска фирма.

Вто Яну 22, 2013 5:02 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 80 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6