| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: iPhone 5
Опита братче. Гугъл това го правят от бая години. Некой неща не стават само с пари, трябва си време.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Дек 14, 2012 11:47 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Е та те малко ли години имаха и малко ли пари.
А и такова приложение - да имаш данните за позицията и да имаш картите, да трябва само да ги съшиеш и покажеш - да не го докараш да работи е смешка и половина и за много по-бедна фирма от тях.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Дек 14, 2012 12:06 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ами аз доколкото разбрах, не говорим просто за навигация, а за сателитните изображения и по точно 3Д представянето. Мисля, че там се издъниха Епъл.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Дек 14, 2012 12:23 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
tgi, не са просто картите - прости карти всеки може да показва, обаче на никой не му вършат работа. Освен картите има още една камара слоеве с най-различни данни и те вече не идват с картите, ами са си отделни бази данни. Отделно те наистина трябваше да го направят от днес за утре. Сега са се върнали пак към гугъл приложението, ама съм 100% сигурен, че вече копат като луди по тяхното си приложение и в съвсем скоро време пак ще махнат гугълското. В Епъл работят хиляди кадърни девелопъри и мениджъри, така че не си мисли че не могат да направят нещо. Не могат да го направят от днес за утре, но ще го направят и то ще го направят перфектно както и другите им неща  .
|
| Пет Дек 14, 2012 6:59 pm |
|
 |
|
Цецо
|
http://www.nasdaq.com/symbol/aapl/stock ... QI1l2ckrnEСамо вчерашната сесия са над 12% надолу.... Дали няма да се окаже вярно, че без Джобс, Епъл просто не може да вирее?
|
| Пет Яну 25, 2013 10:35 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Ами виж това : http://vz.ru/economy/2012/12/11/611312.htmlС такава политика, до къде може да се докарат нещата?
|
| Пет Яну 25, 2013 11:37 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Цената на iPhone 5 не е висока. Тя е точно толкова, колкото да приберат максимални печалби. Ако беше със 100 долара по-висока цената, по-малко хора щяха да могат да си го позволят и следователно по-малко продадени апарати и по ниска печалба. Ако цената беше със 100 долара по-ниска, тогава телефона нямаше да е достатъчно "елитен" и хората щяха да почнат да търсят Нокия 3310 с злато и диаманти, и само не ми разправяйте за смартфон възможностите, на бас че повече от половината от хората го ползват само с зелената и червената слушалка.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пет Яну 25, 2013 11:56 am |
|
 |
|
Cekins
|
Ама пък е куул : "Тъч скрийн брато" а?
Както колегите казват : найс а?
|
| Пет Яну 25, 2013 12:06 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ами всъщност според някой пазарни анализатори, сегашния спад в акциите се дължи на недобрите продажби на Ипад, които пък са подкопани от пускането на по-евтиния МиниИпад. Т.е. може би ще се окаже, че опита да направят продуктите си по-евтини и достъпни, ще им изиграе лоша шега.... Интересно ми е дали това поевтиняване е заложено от Джобс (защото не е в негов стил) или е приумица на наследника му... В тоя ред на корпоративно мъдруване, една интересна статистика: http://www.darikfinance.bg/uploads/phot ... _13847.jpg
|
| Пет Яну 25, 2013 1:05 pm |
|
 |
|
tgi
|
Епъл нямат никакъв шанс на пазара с по-евтини продукти, никога не са имали и никога не са имали успех с такива.
Ако не измислят поредната модна новост която да се продава няколко години докато другите се усетят и пуснат по-добра техника за по-малко пари - както досега е ставало с всеки от успешните им продукти - са мъртъвци. Това е което правят, водят модата (не непременно само в дръкулчавия и смисъл, просто правеха това, което на много хора им се иска да го имат - джобна свирка дето да не върти дискове, грамофон с дисплей някак използваем за уебчене - по-бързо от останалите).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Яну 25, 2013 7:17 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
|
| Нед Фев 10, 2013 10:54 pm |
|
 |
|
tgi
|
Е то малко ли играчки излязоха около wintel PC-тата последните 20+ години, с тия сега се почва  . Баш това ако беше по-евтино би ми влязло в работа - като съм на разходка да ръчкам музиката без да бъркам по чанти/джобове (на слушалката имам само старт/стоп и "следващото"). Ама $250 - може и да купя, след първия си милиард...  (не казвам, че $250 му е неразумно като цена, по-скоро е, просто не бих го купил).
|
| Пон Фев 11, 2013 5:47 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
След първия милиард (а даже и доста преди това) би трябвало да имаш един шерп, дето да се занимава с това, дето идва от грамофона и да ти шепне на ушенце само най-важните неща  . А той какви тамагочита ще ползва за тая цел и колко скъпи си е лично негов проблем  .
|
| Пон Фев 11, 2013 6:22 am |
|
 |
|
tgi
|
Бе аз не си падам по човешко обслужване, предпочитам автомати да ми вършат работата  .
|
| Пон Фев 11, 2013 7:08 am |
|
 |
|
Cekins
|
Е що трябва да е за 250$ - има най-различни блутут аксесоари тип часовник на къде-къде по смислени цени.
|
| Пон Фев 11, 2013 11:02 am |
|
|