|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:08 am
Помогнете да избера NotePad
| Автор |
Съобщение |
|
Private
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
 Re: Помогнете да избера NotePad
Виж как са нещата със включена или изключена тази опция от настройките: Добавям и едно кратко ръководство на български, пише за различни модели Kindle.
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Вто Яну 29, 2013 5:29 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 |  |  |  | bkulev написа: E убу де, ама те май нямат все още iTV, и това значи ли, че имат списък с одобрени други ТВ-та и др. ползващи този интерфейс устройства и ако нямат, закъв ч*п ми е тогава блутута им, само за да се възрва към iНещата ли?!? И ако е така, да си го нарекат iBlueTooth. Знам, че мнението/въпросът ми не продуктивно, ама човек очаква от устройство ползващо стандартен интерфейс да вързва с друго ползващо същия интерфейс, а не "да ама от същия производител"  И понеже съм чувал че те са толкова стриктни спазвайки и запетайките на разните му там патенти, права и др.п. - изобщо законите, би трябвало това да е написано нейде в ръководствата им, предполагам. |  |  |  |  |
Според официалното обяснение на кораба-майка, това е направено в името на безопасността и леснотатата на използване. Демек, това дето е сертифицирано от Епъл, е сигурно и тръгва безпроблемно. Важи и за приложенията, които инсталираш. Те мислят за теб, не изпадай в еретични мисли и не поглеждай чужди изкушения. Това си е секта, казах ти. Ако си средностатистически юзер, тези неща не би трябвало да те интересуват. Много по - важно е, че предлагат като услуга да ти гравират името отзад на капака 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Яну 29, 2013 12:27 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
bkulev - изправен пред същата дилема -каквъв таблет... та четох поне 2 месеца да се ориентирам .
Мога да кажа същото каквото и Цецо ти е казал- Ябълковидните так са напраили нещата че само на тях да снасяш. Докато си в гаранция не може да джеилбреикваш (демек да отключиш ) ябълковото творение щото гаранцията заминава.....да ма след 1 г тоя таблет не струва нищо .... Иначе наи голямата им хвалба е че софта не забивал и всичко било стабилно ...ами да така е ама то е и ясно що - дет се вика не може 1 копче да натиснеш без тяхно одобрение.... Лично за мене Андроида е много по свястен.... даже и без да се рутва могат да се накачат една камара неща и сиситемата е отворена. Кажи колко кинти ти я бюджета и какво искаш да праиш с таблета за да ти дам предложение- освен за мен , купих и един Киндъл фаир ХД 7 инча за племеницата ми и си играх с него поне 1 месец, а преди да го купя пробвах поне 10 таблета.
За мен си купих АСУС Т700ТФ - за момента е един от топ таблетите - 4 кора нвидиски на 1,6Г , с телевизор 1900х1200 ,има всякакви отвори дупки,даже имам док станция с клавиатура с истинско УСБ и т.н и т.н .... при братята руснаци има софт - може да му се смени кажи речи всичко. Като цяло това нещо тука в Америката е каде 550 доларес - същия размер Ипад е леко по скъп ама е само таблета а това е със дока които отделно го продават за 100 американски кинта.
|
| Чет Яну 31, 2013 8:04 pm |
|
 |
|
bkulev
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Яну 25, 2006 12:47 pm Мнения: 305 Местоположение: Varna
|
хммм, и аз от известно време точа лиги  по този Асус, обаче цената му тук гони 700$ и 'голо', сиреч без клавиатури и др.п. глезотии  Поразрових се из вашите сайтове - ама вие там сте богопомазини бе хора, чак да ви завиди човек  Същия като тукашния за 700$ при вас е 437$, т.е. TF700T с 32GB. Гледам обаче в Амазон и за този модел на Асус има рестрикция, т.е. не могат да ми го пратят тук, но пък другия с 64GB, който е 564$, няма проблеми. Аз си мислех за около 400-500$, ама за тези пари тук мога да си купя само Самсунга Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) 16GB. Обаче, сега като знам, че за тази сума мога да имам къде-къде по - добра машина, направо място не си намирам и май ще моля пак приятеля да ми го праща от хАмерика  , дори и с всички рискове по сервиз, ако недай-си-Боже, нещо му се случи. А м/у другото, тези неща, нямат ли международна гаранция? И все пак ми е интерсно, защо е тази разлика в цената? Дали е заради по - големия пазар, по - голяма конкуренция, импортни такси, или пък е комбинация от много предпоставки? Сравнявал съм цените тук и в БГ, почти еднакви са. Е в БГ са лекичко надолу, но разликата е незначителна.
|
| Съб Фев 02, 2013 1:12 am |
|
 |
|
Цецо
|
Социализъма е бая скъпа екстра.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Фев 02, 2013 11:33 am |
|
 |
|
bkulev
|
 е ако кажеш, че в БГ има социализъм? То стана като махалото - от социализъм в най - чист вид, към див капитализъм.
|
| Съб Фев 02, 2013 4:05 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Не за БГ де, за при вас говоря. При вас са скъпи заради социализма.
При нас го мани... Ние сме частен случай.
Ти докато се наканиш да го купиш тоя таблет и той ще остарее морално. В тоя "бизнес" амортизацията е за година и после вече гледаш следващия модел. Процесорите им общо взето удвоят броя на ядрата и тактовата честота на 1 година.
И е безмислено да се гледа хай-енд сегмента според мен. Реално това все още си е една играчка, не си вадиш хляба с него...
|
| Съб Фев 02, 2013 8:55 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
 |  |  |  | bkulev написа: хммм, и аз от известно време точа лиги  по този Асус, обаче цената му тук гони 700$ и 'голо', сиреч без клавиатури и др.п. глезотии  Поразрових се из вашите сайтове - ама вие там сте богопомазини бе хора, чак да ви завиди човек  Същия като тукашния за 700$ при вас е 437$, т.е. TF700T с 32GB. Гледам обаче в Амазон и за този модел на Асус има рестрикция, т.е. не могат да ми го пратят тук, но пък другия с 64GB, който е 564$, няма проблеми. Аз си мислех за около 400-500$, ама за тези пари тук мога да си купя само Самсунга Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) 16GB. Обаче, сега като знам, че за тази сума мога да имам къде-къде по - добра машина, направо място не си намирам и май ще моля пак приятеля да ми го праща от хАмерика  , дори и с всички рискове по сервиз, ако недай-си-Боже, нещо му се случи. А м/у другото, тези неща, нямат ли международна гаранция? И все пак ми е интерсно, защо е тази разлика в цената? Дали е заради по - големия пазар, по - голяма конкуренция, импортни такси, или пък е комбинация от много предпоставки? Сравнявал съм цените тук и в БГ, почти еднакви са. Е в БГ са лекичко надолу, но разликата е незначителна. |  |  |  |  |
Едно на ръка че пазара е голям но според мене 2 неща са главни 1- Просто хората саТВ маниаци –да го нарека така ...не знам дали е точното определение......абе всичко що е нещо видео –интерес голям..на моите племеници като им пуснеш ТВ и все едно ги залепваш с магнит за ТВ то.Пускаш каквото и уредче да е –ако има екран и нещо се движи – там са. Дето се вика раждат се такива. 2-Другото е че тука на всеки метър има реклама и зарибявка на Ябълките –накадето и да се обърнеш –Ител, И пад ..незнам си какво ... и тя с андроида требе да бутнат цената иначе няма как да продават. Относно интернешънъл гаранция -нямамидея ама няма и кои да питам –тука в магазина са кухи тикви- питаи в Асус Бг или европа ...нямам идея... Впечатления – оказа се че това с клавиатурата и док е много полезно –поне за мен .... Когато се пусне нещо дето иска писане- скаип, браузване .... ми супер си е ....пишеш си като на лаптоп... мишката е малко саката работа щото може да се ползва само при браузване кажи речи но лично за мен е много гот . Отделно на дока си има истинско УСБ и набутах една мишка ...бачка си без проблем....много удобно . Закачих го на ЛЦД Тв -автоамтично ОФФ екрана... картинката не е като на таблета ама аз го отдавам на ТВ то щото е малко – 32 инча и е с куца резолюция . Закачих му една блу клавиатура и си браузваш на Тв то като си седиш на дивана, гледаш си филм и т.н..... Напълно съгласен с Цецо че това е играчка ....ама пък поне е кефеща играчка.....
|
| Вто Фев 05, 2013 8:17 pm |
|
 |
|
bkulev
|
Погледнах цените и в Европа, почти същите са. Излиза, че само в САЩ са по - ниски. Именно де, щото не е за работа, та затова не го бързам. Но, определено реших, че го вземам. Само че ще моля колегата от щатите да ми го прати, щото 250$ са си 250$, нали не ги намирам на улицата. 
|
| Сря Фев 06, 2013 9:02 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Ако ще си купувате Asus таблет имайте в предвид, че зарядните им са под оразмерени ( обратното на преоразмерени ), печат и горят за няколко седмици. Естествено Asus ги подменят и след месец-два пак изгарят. Казвам го от опит. Изхода е зарядно на 3-ти производител - купих от Amazon първото китайско за десетина пари и проблемите се решиха. Не вярвам TF700 да е изключение от правилото.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Фев 06, 2013 9:36 pm |
|
 |
|
perlsite
Ранг: Ориентиран
|
По много причини не бих препоръчал Aндроид табет извън Google/Nexus линията, но е дълго за писане и подлежи тъй или иначе на дискусии. Nexus 7 (Asus) и Nexus 10 (Samsung) са добри варианти. Nexus 10 е с доста сериозен A15 процесор и "ретина" екран. Nexus 7, макар и 4 ядрен пък е по-слабо производителен, но все пак горе-долу е ОК, особено с оглед на цената. Факт е, че няма слот за допълнителна памет, но за това и препоръчах 32GB вариант. До сега не предлагах ipad като вариант, от една страна защото е по-голям, а от друга защото до голяма степен съм съгласен с Цецо по отношение на политиката, която хич не ми харесва. Но, ако тази политика не те притеснява, а и сериозно обмисляш като вариант Nexus 10, то значи няма проблем да разгледаш Ipad - тъй или иначе като хардуер е най-сериозният таблет от всички изброени до сега  Златната среда като форм-фактор е Ipad мини, НО там има толкова много "НО", че към момента не го препоръчвам и ЕДИНСТВЕНОТО нещо което му харесвам са размерите, теглото и външният вид. Иначе екран - посредствен, производителност - средна работа. Цена висока. Политика - Apple.
|
| Чет Фев 07, 2013 10:35 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Asus май отдавна ги гони жълтеницата и то от най-тежките форми... За съжаление мога да го потвърдя от личен опит. Нексуса ми сдаде багажа за два месеца. Спийкърите се раздрънчаха, но и преди това звукът беше 5 пъти по зле от среден клас телефон.. Камерата също е с качество на нисък клас веб-камера, демек не става. Иначе таблетът като производителност и екран е ОК. За 10-ката не знам какви са отзивите, но Самсунг се надявам да са се справили по-добре, пък и по параметри разликата е огромна...
|
| Пет Фев 08, 2013 12:01 am |
|
 |
|
nixx
Ранг: Новодошъл
|
Аз лично от Nexus 7 съм много доволен. Ползвам го вече почти 4 месеца без проблеми. Като ми го доставиха при разопаковането преди дори да съм го включил за сефте го изтървах от 1 метър на пода -- нямаше и драскотина. Звука не го ползвам много-много, а камерата наистина не е нищо особено, но пък и тя не е за снимки, а за Skype най-вече. За Internet и четене е ОК, GPS-a му работи много добре (като го сравнявам с телефона). Освен това заради роднинската връзка получаваш веднага всички Android ъпдейти, в много от случаите доста преди конкуренцията и всичко е single-click ( в случая tap/touch  ). Всичко това съотнесено към цената за мен лично е удовлетворяващо. За 499 лв. (моя е с 16GB) бива. Като го купувах не бях имал никаква "смарт"-джаджа и реших, че ако не ме кефи тия 500 мога да ги прежаля, затова и избрах най-евтиното за момента (изключваме noname chineese). Та това е моето впечатление от Nexus 7. 10-ката сигурно няма да е лоша, но пък в този клас конкуренцията е доста по-голяма и избора сигурно ще е по-труден.
|
| Пет Фев 08, 2013 8:21 am |
|
 |
|
Цецо
|
Съгласен съм с Миро, асус ги гони яка жълтеница. Незнам дали сте отваряли Нексус 7, ама вътре е малко като час по труд и творчество в китайско начално училище. Има и тиксо вътре и топло лепило...
Иначе моя работи де, нямам оплаквания. Аз честно казано незнам защо някой говорят за производителност... на таблет. Ами малкия нексус без ядове търкаля HD видео. То друго какво по-производително да прави? Да играе на него човек едва ли е особенно интересно занимание, а за браузване, скаип и четене на пдф-и и половин ядро от наличните 4 е достатъчно. Та по производително от това ми се чини малко безмислено, кад продукти на таблет не се пускат.
|
| Пет Фев 08, 2013 10:56 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
ех ти си късметлия  моя явно е от първите (бая време чаках докато намеря с кого да преплува океана)... та не е лекуван. Иначе като търсих как се оправя звука точно с тиксо, даже пробвах ама не можах съвсем да го излекувам. То и без друго е толкова слаб звука, че ще го карам на слушалки...
|
| Пет Фев 08, 2013 11:50 am |
|
|