| Автор |
Съобщение |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
 Re: Платкаджийници и фирми за насищане
Хм, никой ли не прави платки, та няма никакви отзиви и впечатления за платкарниците по нашите ширини? 
|
| Сря Фев 06, 2013 4:29 pm |
|
 |
|
fan
Ранг: Почетен член
|
Ами пробвай наред, примерно Селектра - на близо ти е?! Ако ще правиш бройки в смисъл за производство се свържи с тях и си кажи изискванията иначе на онлайн поръчка за прототип.
|
| Сря Фев 06, 2013 5:11 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Пишат че могат да фрезоват. Ама не съм ги пробвал. За дебели платки - справят се, не е перфектно но за цената си е супер. На по-тънки (и с тънка мед) се справят по-добре. Малко мръсничко работят обаче - все намирам разни косъмчета тук таме. Последно беше баш на изход на един екзотичен чип - ако се беше освяткал щях да ги накарам да ми го търсят...
|
| Сря Фев 06, 2013 6:13 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Абе четох някъде за някъв японски ВУЗ, дето имало вендинг машина за платки.  Един вид, пускаш монетки, ръгаш USB-то и то ти изкарва готова платка. Толкова ли няма такова тука?
|
| Сря Фев 06, 2013 6:35 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Това е въпросът, гледам да си спестя пробите. Затова питам за лични впечатления. Негативните също ще са ми от полза - да знам къде да не ходя... Още малко ми остава да прекратя работа всякаква с български палткарници. По тоя повод, ако има впечатление за чуждестранни, също ще са от полза.
|
| Сря Фев 06, 2013 7:37 pm |
|
 |
|
fan
Ранг: Почетен член
|
Хубаво, лошо няма да правиш проучване, тези специално си преглеждат платките и си кастрят мустачките. То гаранция на 100% няма, ама за прототипи е така.
|
| Сря Фев 06, 2013 7:47 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Е какво да го дъвчем, в БГ има само една платкаджийница, на която човек може да разчита на почти 100% и тя е в Русе. Всички други са на принципа - може и да стане... според зависи... и т.н.
Естествено и цените са логично определени от това.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Фев 06, 2013 10:34 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Май имаше още някаква платкарница в Пловдив? Вирус или нещо подобно. Коя от двете би трябвало да е по-малкото зло? 
|
| Сря Фев 06, 2013 11:59 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Цецо, ако става въпрос за Русе, то по-добре да поръчам 10 в Селектра и да се надявам поне 1 да е ок. И пак ще излезе по-евтино. За прототипи говоря. Ако ще е за серийно - ясна работата.
|
| Чет Фев 07, 2013 9:48 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Абе какво не им харесвате на Селектра. Аз до сега проблеми с тях не съм имал. Те и ЛТМ са ми първенци в класацията (особено като отношение към клиентита).
_________________ Хайде де!
|
| Чет Фев 07, 2013 10:18 am |
|
 |
|
Cekins
|
Аве супер са си, като отношение цена/бързина/качество. Ама честичко има мустачета по платките. И не се виждат под солдер маската като са тънки. Няма да ме е яд ако се скапе някой стандартен елемент дето имам с шепите, ама като е някой скъпа фикня дето съм я чакал една седмица да долети от майна си райна - не е много приятно.
|
| Чет Фев 07, 2013 11:30 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Е аз нали това казвам - ако искаш всичко да е точно, поръчваш в Русе. Ако си склонен на компромиси - избора е голям - Вируси, Селектри, Микрони и барем още 10 платкаджии има в БГ, при които е гаранция Франция. И цените им са горе долу еднакви, то за полуработещ прототип дали ще платиш 90 или 120 лева е все тая.... От тях се отличават Микрон, заради технологичните си възможности, които са по-добри от на останалите, но по мърлявост май бият всички останали, та кел файда от технологии.... Една що годе прилична платкаджийница с ниски цени е на Гара Искър, банаджийската. Хората нямат кой знае каква технология, но пък проверяват съвестно партидите, при все, че нямат електронен тест. Под съвестно разбирам 2 до 3% проблемни платки стигнали до мен от няколко партиди сумарно да кажем 200 броя, което за техните цени си е ОК. Добре се справят до 10 мила тотал и 8мила по изключение и дупки 0.5, само в два слоя. Работят бързо сравнително. При селектра тоя процент ми се движи около 10. За сравнение при микрон, с все електронен тест пак съм стигал до 10% брак, което за мен е тотална мърлявщина.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Фев 07, 2013 11:34 am |
|
 |
|
Cekins
|
Ами ще видим накъде ще се насоча ако почна да правя някви серии. За сега съм само на прототипи и сигурно още дълго време ще е така. Просто трябва да свикна да гледам под лупа всяка платка преди да почна да я лепя...
|
| Чет Фев 07, 2013 11:40 am |
|
 |
|
itso.t
|
Хах, доволен клиент? Не е за вярване... Тия ги бях забравил. Имам спомен, че навремето когато ги ползвах, бях доволен.
|
| Чет Фев 07, 2013 12:03 pm |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Добре де, а ако трябва да се прави нещо с BGA, въобще има ли кой в България да направи читава платка?
|
| Чет Фев 07, 2013 1:28 pm |
|
|