| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Забрана на латиницата (маймуницата)?
Мисля, че е време да го обсъдим тоя въпрос. Аз съм твърдо ЗА да се пише само на кирилица.
|
| Чет Яну 20, 2005 10:18 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Позволих си лека корекция. 
|
| Чет Яну 20, 2005 10:24 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Мисля, че не е добра идеята ти. Повечето хора въобще не четат правилата на форумите. Когато видят, че има и двата вида постинги - автоматично ще пишат на маймуница. Немисля, че трябва да има изключения - или ще може или няма да може - щото иначе няма смисъл - то и сега ги има двата вида. А и форума ще стане доста прегледен и лесен за четене.
|
| Чет Яну 20, 2005 10:36 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Абе когато много спешно чакаш да ти пуснат някакво кратко разяснение, и когато то дойде, вместо него видиш "Мнението изтрито - пиши на кирилица", ще мислиш по друг начин.
Така или иначе скоро ще сложа веб-кирилизатора и проблема ще се реши от самосебе си.
|
| Чет Яну 20, 2005 10:52 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Твърдо зад идеята за се пише на кирилица!
Не бива да се стига до крайности - да се трие мнение, само защото е написано на шльокавица, но ако с всеки отговор на такова мнение се пише и предупреждението: "Пиши на кирилица" това помага.
В Сетком форума тази практика се наложи с участието на всички и сега и новаците след 2-3 поста влизат в час.
И е добре да има един-двама от най-редовните участници с модераторски права, които да трият такива постове като днешния за "elektronenite pushki".
|
| Чет Яну 20, 2005 11:28 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ами аз пък съм против рестрикците. Имам два случая в които не мога/не искам да пиша на кирилица:
1. Седнал съм на компютър без фонетика. Е просто предпочитам да не пиша, отколкото да седна да търся буква по буква тъпия БДС.
2. Като съм в командировка и служебния компютър е някакво NT на което ми е забранено да качвам всякакво нелицензирано творение, а да ви видя как ще пишете на кирилица.
Проблемите автоматично ще се решат с Уеб кирилизатора. Само Реконструкторе, не го прави като гадния кредор, дето се превключва с контрол. Направо му забрани клавиатурното превключване, че оня кредор ми беше супер противен.
P.S. Мнението на мнозинството в края на краищата е определящо, така че ако решите може и на есперанто да пишем.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Яну 20, 2005 2:34 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Естествено - промените ще имат смисъл ако Реконструктор сложи кирилицата във форума. А иначе за NT-то има и доста free кирилизатори.
|
| Чет Яну 20, 2005 3:37 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Съвсем категорично мога да кажа, че маймуницата е признак на неуважение към останалите. За изключенията, когато не можеш да пишеш нормално, би трябвало поне да има формално извинение от пишещия. Иначе си е просто една Найденщина.
|
| Чет Яну 20, 2005 3:50 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
И аз съм за кирилица ... примерно в един друг форум в който пиша кирилицата е забранена, т.е. ако поста няма символи които са кирилица не ти дава да го постваш, и са сложили възможност да пишеш на латиница, има таг, който след това го превежда на кирилица.
|
| Чет Яну 20, 2005 10:22 pm |
|
 |
|
Гроздан Грозев
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Сря Ное 16, 2005 5:52 am Мнения: 47 Местоположение: Houston
|
за кирилицата 
|
| Нед Ное 27, 2005 3:57 am |
|
 |
|
nickich
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 10:23 am Мнения: 704 Местоположение: Limerick, Ireland
|
Аз съм ЗА кирилицата, но понякога се налага да се превключи и на латиница (за някой термини, например, които звъча по-добре на латиница), така 4е не трябва съвсем да се забрани.
А и по някога се случва някой да пише от друг компютър, на който нямя кирилица, например....
Може би трябва да се измисли друг подход, а не просто да се забрани...
...лично мнение 
|
| Нед Ное 27, 2005 11:16 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
...
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
Последна промяна ¶ на Пет Фев 03, 2012 5:09 am, променена общо 1 път
|
| Нед Ное 27, 2005 12:05 pm |
|
 |
|
BrainStorm
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пон Юли 04, 2005 11:51 pm Мнения: 651 Местоположение: София
|
Ми в България сме ... викам да пишеме на Български ... !!!
_________________ От наше село са види връо, ама от връо се невиди наше село ... що така и я незнам .. ?!?
|
| Нед Ное 27, 2005 8:05 pm |
|
 |
|
MGBY
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Дек 22, 2004 2:56 pm Мнения: 347 Местоположение: Хасково
|
|
| Пон Ное 28, 2005 2:09 pm |
|
 |
|
Stanislav
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пон Окт 17, 2005 4:44 pm Мнения: 342 Местоположение: Стара Загора
|
аз имам друга идея-да се сложи преводач от латиница на кирилица(както в АБВ-то)и който не може да пище на кирилица да използва транслатора.а който не да си търси мнението в коша  .това май е по-удобен вариант
_________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си.
|
| Пон Ное 28, 2005 3:53 pm |
|
|