|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:08 am
| Автор |
Съобщение |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
 Re: Бойко - оставка
Ама тоя път медиите ни са направо за Пулицър...
|
| Пет Фев 22, 2013 5:05 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Тук в Илиной вече четвърти поред губернатор на щата влиза в затвора за злоупотреби и корупция. Даже в момента двама от последните губернатори са заедно в затвора. Сигурно сте чули за последния (Благоевич), дето искаше да продаде сенатското място на Обама за 100к долара  . Отделно го гепиха за още една камара далавери и сега е на топло. Не казвам, че сме цъфнали и вързали, защото специално тук в Чикаго 95% от политиците са за затвора и това че сме вкарали няколко не е кой знае какъв келепир, ама все пак е нещо  . Даже Благо не беше бивш като го гепиха, а си беше баш настоящ  .
|
| Пет Фев 22, 2013 5:18 pm |
|
 |
|
nik
|
много бели държави се провалиха заради омърсени правителства и чиновници, но някак ми се струва че като са значително по многобройни по население, по голямата част от населението не е от тази върхушка, докато в бг 30% в момента са в играта, 30% са били и сега чакат отново да бъдат, и още 30 които не са били щото не са имали възможност но ако могат не е сигурно до колко може да им се има доверие Димитър това което казваш също ми е странно, в много държави ги вкарват в затвора за 100к че и за по малко, изтипосват ги по вестниците единия откраднал огромната сума от 20к примерно... и следващия пак за 20к рискува а нашите няма затвор, няма съд дори, краде много милиони и се чудим що пак отново и отново... явно човешката лакомия е безкрайна... Айнщайн ли беше казал: само вселената и човешката глупост са безкрайни, аз бих добавил и лакомията... между другото алексей петров нали сега е в затвора? ако се измъкне може да си го върне на боко 
|
| Пет Фев 22, 2013 5:26 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
По големия проблем е, че като знам БГ действителността, току виж си имаме трактор за министър председател, а шеф на чалга клуб - финансов министър 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Фев 22, 2013 6:53 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Ми имахме преди години един май финансов министър беше дето видимо таванът му беше да продава сладолед на плажа (не помня името му, само физиономията/манталитета) та какво *може* да стане, което да ни изненада  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Фев 22, 2013 6:58 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Te ги вкарват в затвора, защото в определен момент почват да се мислят за много велики, а не защото са крали. Благо специално се помисли за по-велик и от Обама и реши, че безнаказно може да прави каквото си иска и да изнудва който си иска. Съответно тъста му (много влиятелен политик от стар американски род) му го вкара сто ката и му показа кой командва парада дори и с цената на това, дъщеря му да се подмята по затворите на свиждане  . Та тия дето крадат милионите (а тук милиардите - като бившия чикагски кмет Дейли, дето и баща му е бил кмет на Чикаго - въобще като царство им е тука) си гледат кефа и никой не ги закача  .
|
| Пет Фев 22, 2013 11:21 pm |
|
 |
|
HappyMan
Ранг: Новодошъл
|
На близо - в Украйна. Лелката с геврека на главата, Юлия Тимошенко.
|
| Нед Фев 24, 2013 9:02 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Айде пък познай защо е в затвора ... нали не мислиш че е заради стотинките за които са я вкарали.
|
| Нед Фев 24, 2013 9:42 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Точно пък Украйна е изключително лош пример. Там се шири такъв феодализъм и мафия, че италианския октопод го хапват като супичка на закуска. Тия неща дето вървят по медиите са само за заблуда на противника. Имам приятел който от 5-6 години живее и работи в Украйна - такива неща ми е разправял, че нашите ВИС и СИК изглеждат като някакви махленски келешари. Разликата е че техните феодали си защитават крепостниците.
|
| Нед Фев 24, 2013 11:15 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Бял свят казах 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Фев 24, 2013 6:48 pm |
|
 |
|
bkulev
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Яну 25, 2006 12:47 pm Мнения: 305 Местоположение: Varna
|
Случи се да гледам по новините изказване на СтаниШев точно вечерта преди бат'Гойко да подаде оставка и същата вечер след като беше подал. Предполагам, че и други са забелязали, но първото му изказване беше в духа "...защо упорства да си изкара мандата, когато за всички е ясно, че трябва да подаде оставка..." а второто беше "...страхливец, бяга от отговорност..." Незнам каква липса на самоуважение трябва да имаш, колко безпринципен трябва да си, за да застъпваш взаимноизключващи се тези в рамките на 24 часа. А в Панорама, чух Пирински нещо в духа: "...не може така да ни хвърля оставката си ...".
|
| Нед Фев 24, 2013 8:02 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Това колко нагли и безочлливи са го знаем отдавна, те да не мислиш, че не разбират колко жалки са тия приказки. Сега явно има някакво нареждане да се говори за "нова конституция", преди няколко дни сума ти "политици" синхронно почнаха да плямпат празни приказки в тая посока (нито един не каза какво точно иска да промени спрямо сегашната). Песента се поде и от папагалите на улицата, естествено. Тях пък да ги пита човек защо го искат е още по-безпредметно. А това, че Бойко подаде оставка часове след като Путин го беше привикал да подписва и да се разбират е първото проследяемо действие с реален резултат различен от руските искания, който аз виждам. Което не е малко, може би за първи път виждам някой БГ политик ако не да обърка плановете на то поне да се опита да печели време срещу Москва. Не че с толкова ще ме убеди, че не е техен, повече ми трябва, но успя да ме накара да гледам с вдигнати вежди  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Нед Фев 24, 2013 8:16 pm |
|
 |
|
bkulev
|
Да и аз смятам, че това явление всъщност е адаптация. Всъщност болшинството от хората, немогат да са "кристално" чисти, те са просто хора с всичките им слабости и поставени в мръсни условия се изцапват, някои неохотно, други по - охотно ... и такаааа... Напълно съгласен, само за пример Данъчните декларации ( а и не само тях) подписа под текст "Декларирам верноста на данните и съм запознат за неверни данни ...ала-бала" и освен това всичко дето си го декларирал трябва да бъде доказано с други документи, т.е. априори се приема, че ти си лъжец и не само това ами трябва да свършиш всичката работа на лемурите. Законноста е именно това, което най - много липсва на страната. Отдавна е известно, че закона е "врата у поле, през която минуват само говедата". Именно липсата на/отказа от правораздаване е най - яркия знак за срастването на държавата с престъпноста, т.е. партиите и цялата политическа система в БГ е еманация на престъпноста, справка ТИМ, а и не само тях. 
|
| Нед Фев 24, 2013 8:20 pm |
|
 |
|
bkulev
|
Хърватия, ако не се лъжа. Дето бат'Гойко преди година май, при посещението си там им викаше, че ги подкрепяме ама имало да ни стигат. 
|
| Нед Фев 24, 2013 8:45 pm |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Има смисъл, и още как! Няма начин да има независима съдебна система, ако не получава властта си от източника - т.е. народа, на преки избори. протестиращите реват, че нямали представителство във властта. А как да имат, когато представителите, които избират са управляващи държавата! Справка, чл.1 отконституцията - република с парламентарно управление. Други наивно очакват, законите да бъдели справедливи. Е, също няма как - целта на закона не е справедливост: Пак заради чл.1. закона служи за да бъде управлявана раята. не важали/не се спазвали законите от всички! Ами естествено - те не са за всички! Те са, както беше казано по-горе, за управляваните. И е така, съгласно конституцията. Искат промяна! Няма начин! Съгласно конституцията, такава може да се направи само от политиците. На останалите им е забранено. Справка: чл.12. 
|
| Пон Фев 25, 2013 1:25 am |
|
|