| Автор |
Съобщение |
|
fan
Ранг: Почетен член
|
 Re: новини от производителите на МЦУ-та...
Да, на W7200 съм хвърлил око...
|
| Вто Фев 26, 2013 10:16 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
Ранг: Форумен бог
|
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Сря Фев 27, 2013 2:12 am |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Е то с тези размери нямаше ли от няколко години вече LPC1100. Този май има един ред пинове по-малко т.е по-малък е наистина, но едва ли това ще го направи по-лесен за гълтане. 
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Сря Фев 27, 2013 7:36 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Съб Мар 02, 2013 1:03 pm |
|
 |
|
fan
Ранг: Почетен член
|
FTDI announces EVE, Embedded Video Engine chip http://www.ftdichip.com/EVE.htm
|
| Пон Мар 04, 2013 6:38 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Това ако го имаше преди 5-6 години, как щеше да ми влезне в употреба.... сега си мисля, че вече не е много актуално.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Мар 04, 2013 10:33 am |
|
 |
|
Цецо
|
http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2013/0 ... oditel_na/Преди време така интел се навряха в десктопите на Епъл. Явно пробват същия номер с телефоните... Не мога да си спомня, първия път под ръководството на Джобс ли бяха?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Мар 07, 2013 7:16 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Да, Джобс ги закопа от power -> x86 (прекалено мощни ставаха за продаване току така, и сега не може човек да купи PC с процесор като 970 ли беше).
Предстои да видим Интел ли ще правят ARM или епъл x86.... нито единият вариант не вещае успех.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Мар 07, 2013 7:27 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ами то по принцип кашата е сериозна, защото края на миналата година се говореше горе долу обратното - че Епъл ще изхвърлят Интелските процесори в ПЦ-тата и ще минат на собствени (вероятно 64 битови армове).
Може би се стреснаха да не стане като с картите - изхвърлиха гугълските и се насраха. Да пуснеш собствена печатница за процесори хич не е проста работа и може да са им уврели главите. Та това с ПЦ-тата замлъкна, а сега щяли и в телефоните да слагат интелски...
Освен интел да е решил пак да сече 64 битови АРМ-ове, другаг няма как да стане.
|
| Чет Мар 07, 2013 8:15 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Е тя ARM64 идеята звучи добре ама не е повече от идея дотук и няма как да стане по-нискоконсумираща от отдавна наличната power, нито нещо друго и е по- , а и не видях никакво сериозно принципно ограничение което да налага (както 32-то им с толкова малко регистри в load/store машина примерно) та нещо не ми е ясен смисълът от развитието на такова нещо (в смисъл ще повтарят нещо налично с излишен зор за малки разлики). Най-вероятно ще заложат на x86 и ще си заминат бавно и полека, няма накъде да я подобряват а емулиращият свястна архитектура етаж струва площ в чипа, оттам консумация и цена, така че няма да го бъде в мобилен вариант.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Мар 07, 2013 9:55 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Е трябва да ти е ясно, че не е важно какво правиш, а кой го продава.  Баш за ифона това важи с пълна сила. Та ако се намери следващия Джобс, може да пуснат и Ифон с ядро на ПИК, печатано от Интел и пак да го продават като топъл хляб.
|
| Пет Мар 08, 2013 9:58 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
За мен интересното е, че АРМ разпродадоха лицензите за v8 (64 битовата архитектура) като топъл хляб... И куцо и сакато си плати, на практика всички големи играчи плюс фирми като AMD, сега чета че и Broadcom се хванали на хорото. В смисъл интересното е, че Broadcom досега не са дялкали ARM, накуп са платили за V7 и V8... и сега чакаме "brahma15"  Съдейки по името на мен ми звучи като да си създават работа на отдела в Индия....
|
| Пет Мар 08, 2013 10:44 am |
|
 |
|
Цецо
|
А бродком не бяха ли досега на Мипс? Значи ли това, че и комуникациите ще ги качат върху АРМ в бъдеще? И ако верно сдъвчат x86 на фронта на десктопите, то конкуренцията на практика е изтрита. Бахти, а ние се тюхкаме за монопола на енергоразпределите.
|
| Пет Мар 08, 2013 10:49 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Broadcom бяха MIPS ама ги доработваха, нали едно време mips сета беше отворен за къстъм инструкции (то това им изяди главата де).... Иначе това че ще пуснат някакви АРМ-чета нищо не значи... MIPS също от както са с нови собственици имат нови мераци. Предполагам обаче, че Broadcom както и всички останали повече няма да инвестират в "собствени" усъвършенствения. Ще си ползват готови ARM/MIPS и там каквото ползват... едит: май не съм дочел края на статията:
|
| Пет Мар 08, 2013 11:02 am |
|
 |
|
Цецо
|
Ми ясна е тенденцията, да видим дали АРМ ще се самозадавят с големите залъци...
Питам се не е ли време, човек да инвестира в техни акции. Компании като Епъл се надуха като пуяци, а тия дето държат половината технологичен свят за топките къде са? Но кво разбирам аз от капиталов пазар, щом съм седнал логика в него да търся.
|
| Пет Мар 08, 2013 11:29 am |
|
|