Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Духалки за SMD 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Духалки за SMD
http://anyway.dyndns.org:8080/

Не за тия конкретно, но някой ползвал ли е такова нещо, от "по-евтин" пройзводител. Струва ли човек да взима евтино такова за прототипна работа.

Или то и това духане, като онова духане, си иска специалист.

Сря Ное 30, 2005 12:07 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Нормалната цена на една духалка в България е 200++ лева. Над 500 е безумие. Разликите в духането на две такива ( за 200 и за 450 лева ) за мен си остана тайна, въпреки, че съм поработил малко и с двете. Сигурно има, ама ти трябва някакво ниво, за да я усетиш. 8O

Сря Ное 30, 2005 12:11 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Аз покраи разкодирането и дигиталните телевизори понатрупах доста опит в свалянето и монтажа на SMD. За дребните става с всичко но за големите чипове е капризно с какво ще работиш.
Наи добрия вариант за тая работа е духалка за топъл въздух с електронен регулатор на температурата.
Досега не съм харесал нито една станция а съм работил с 7-8 различни вида. Особенно що се отнася за големи чипове духалката пистолет е много по добра от станцията. От гледна точка на цена моето Metabo HE2300 го купвах за 270 лева,за тая цена ще си вземеш наи много по голям модел на китаиска станция. А Metabo правят много добра и надежна техника,несравнимо е с китаиските боклуци. Вече 5-6 година яка експлоатация и не е мръднало. Един колега дето се занимава с GSM си я взема малко преди моята. При него всеки ден през поне половината време работи. Толкова години безотказно. Преди няколко месеца взела да му шуми много турбинката и си поръча за 35 лева нова и машината пак си работи като нова.
Единствен недостатък му е че вдига повече шум от станциите.

Сря Ное 30, 2005 2:51 am
Профил
Аватар

Мнение 
Добре де ама пистолета духалка (такова животно и аз имам), не регулира температурата. Не е ли по-опасно за животеца на чиповете.

Сря Ное 30, 2005 11:07 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Има модели като този за които ти говоря с регулиране на температурата. Имат си малко LCD дисплейче и поддържат температурата по стабилно от която и да е китаиска станция. За марковите не знам не съм ползвал такава досега.

Сря Ное 30, 2005 11:50 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
И аз препотъчвам сешоар за тъщи.
На бош има модел дето му се регулира темературата и дебита на въздуха.
Около 300 лв. Любимия ми инструмент за повърхностен демонтаж и монтаж.

Сря Ное 30, 2005 1:49 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Определено китайските са големи дървете. Шефа даде сумати и пари за една такава станцийка. Поялника с тази човка е практически почти неизполваем. Просто къса нерви, като запояваш нещо. А духалката, хмм добре има регулатор, ама като искам да отлепя нещо, регулатора винаги го давам на мах, щото нещо не му вярвам в показанията. 200-300 градуса въздух би трябвало да е нетърпим от близко върху кожата ( поне така си мисля). Ех, защоли шефа нема навика да се консултира като купува инструменти, с тези които ще ги ползват. :(

Сря Ное 30, 2005 2:32 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Вярно и Bosh има такъв пистолет но си струва ако си вземеш професионалната версия а тя е по скъпа от metaboto. Bosh взеха да се оливат с хоби моделите си напоследък. Имаи пред вид че е доста капризна работата с регулиране на температурата. Има едни касетофони Delko s TMS370 процесор вътре. Доста голям корпус. При темпеатура на въздуха под 300 градуса задължително се скапва,много дълго се грее явно. Също и при температура над 340 също се скапва предполагам от прегряване. Това е просто капризен процесор но показва че е доста важно да имаш вярна стабилизация на температурата.

Сря Ное 30, 2005 5:36 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 8 мнения ]