|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:22 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 royalty-free - що е то?
Какво ще рече "royalty-free". Конкретно става въпрос за BT стек, който TI дава за техен чип като royalty-free . Не съм го изтеглил още, предполагам, че са компилирани библиотеки (едва ли ще дадат сорса). Ама значи ли това, че мога да го ползвам комесиално и да не плащам?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Мар 01, 2013 5:16 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: royalty-free - що е то?
Да, това би трябвало да значи, т.е. няма да ти искат примерно по 5$ на произведено от теб изделие, в което го ползваш  . Ама за всеки случай прочети внимателно "terms and conditions" страничката с малките букви  .
|
| Пет Мар 01, 2013 5:41 pm |
|
 |
|
perlsite
Ранг: Ориентиран
|
Да, попадал съм на това твърдение на TI. Обяснението им е, че тъй като си закупил от тях БТ чипа, то ти предоставят БТ стек за комерсиални цели, без да изискват лицензна такса.
|
| Пет Мар 01, 2013 10:42 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Royalty free е малко на жаргон и произлиза от привилегиите, които английските крале са давали на някои феодали да не плащат определени данъци. В случая ти си феодала, а TI е краля 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Мар 05, 2013 6:02 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами BT както и доста други неща си имат по принцип такива фита, примерно като купуваш MS боза, тя ти включва еидн куп фита които ако правиш изделие на линукс поне документално е редно да си ги плащаш.
|
| Вто Мар 05, 2013 9:20 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
значи. обаче не чух много ласкави неща за тоя стек. поне докато ми говореха за стека, аз си пиех бирата и много малко думички не бяха 'мамата' и може да съм пропуснал нещо. като се видя пак с човека, ще му отделя 5 минути, дано му е минал афекта и каже нещо смислено.
това е плащане на всяка бройка произведено изделие. понеже се следи трудно, обикновено се плаща накуп наведнъж. или пък се изцежда клиента да плаща и двете - накуп и после на бройка.
в твоя случай кучето е заровено другаде. вероятно е безплатно, ако ползваш техни чипове. това го имат много производители.
|
| Сря Мар 06, 2013 10:56 am |
|
 |
|
Цецо
|
мда, позна за кучето.
А относно стека, то аз BT стек, който да не отнася псувни редовно не съм срещал... Там срането е още на ниво спецификация, та нормално е развитието да върви в същата посока.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Мар 06, 2013 10:59 am |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
@Цецо, тоя стек с кой чеп ще го ползваш? LE ли ще да е?
|
| Сря Мар 06, 2013 12:45 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ми няма да го ползвам вероятно. Проекта е с СТМ32, няма да нахакам отделно MSP430, само да им направя кефа на стекаджиите. Краварите ми писаха, че ще пуснат и стек за луминари, ама вероятно, ще е така прекомпилиран, че да не може да се качи на друг АРМ освен техния. Та с две думи... не става.
Иначе за LE става въпрос да, ама ми трябва да е базирано на CC2564, защото е дуал мод. А модулите за него са два вида - едните са само чипа и RF-a и го търкаляш с техния стек и техните процесори (краварските). Другия вариант е модул който има и МСП-то върху него с все стека. Май на там отиват нещата, ама цената е дабъл.
|
| Сря Мар 06, 2013 1:43 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|