|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:02 am
Някой да има ходене до NY скоро?
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Някой да има ходене до NY скоро?
Бяха общинска полиция някаква, а най-големия майтап беше като му давам книжката и на нея не пише USA, а Illinois и оня малоумик вика тая пък книжка от къде е, ми то си пише викам - от Илинойс. И оня - къде било това  . Макар, че то не е задължително човек да знае отделните щати, ама поне Илинойс бе - в Чикаго само има поне 100к българи и всеки в БГ има поне по един познат, дето е тук  .
|
| Пет Мар 08, 2013 5:27 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Което подозирам, че е незаконно. Е, хубавото е че някой интелигентен човек е измислил поп-нитовете, болтовете с глава различна от "плюсовата" и гайките осигурени против саморазвиване. 
|
| Пет Мар 08, 2013 10:05 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Мии като (ако) сте будали ще ви ги свалят ами! Обаче това е старо, поне аз не съм чувал за такова.
Номерът в гръцко е, че ако си платиш до 10 дни си плащаш наполовина.
Edit: не че се минават византийците: първо удвоиха глобите и тогава приеха това с 10-те дни. Просто ама ефикасно. Щото аз като идвах в БГ и ми шляпнаха 50лв ще я влача до последно: едно че не бяха прави и друго защото мога...
Последна промяна bongo_x2 на Нед Мар 10, 2013 4:25 pm, променена общо 2 пъти
|
| Пет Мар 08, 2013 10:55 pm |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Да бе, ще те спасят нитовете. Има клипче в нета, на българин, свалиха му го с козе краченче византийците 
|
| Пет Мар 08, 2013 11:57 pm |
|
 |
|
WDW
Ранг: Популярен
|
Аз ли нещо съм пропуснал по правилника за движение ? Или това само Ганьо го прави ? Като те спрат в нарушение, трябва да дадеш 10 или 20 лв / $/ Е на Полицая ? Живее из цял свят, но си идва тука и си знае да си извади когато е в нарушение ! Да не би да става въпрос за фишовете? Просветлете ме моля!? До сега не съм давал и вероятно за това ме гледат странно, но ако незнам Закона (писан или неписан) ?!? 
_________________ Сичкото що е транзистор за илядо и пестотин волта се е BU ...
|
| Вто Мар 12, 2013 4:14 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Няма неписан закон, всички правила са написани в съответния закон. Ако не ги знаеш това не ти дава право да нарушаваш закона и си носиш съответната отговорност.
Като си в нарушение ти проверяват документите и ако са наред ти съставят акт за съответното нарушение. Понеже Димитър кара с чуждо свидетелство, което у нас върви задължително със задграничен паспорт, като му съставят акт трябва да го закарат до най-близкото управление на КАТ, където на момента му се издава и наказателно постановление. За него остава привилегията да плати преди да напусне страната. Това е по закон. Всички останали споразумения и плащания са незаконни корупционни схеми, за които отговорност носят и двамата участници в пазарлъка. Кой как те гледа като те спре не е твоя грижа. Ако не си направил нарушение няма и да те спрат, освен ако точно в тоя момент не се издирва автомобил като твоя или отговаряш на някакво описание. А ако си направил нарушение и те спрат - си носиш отговорност и никой не ти е крив.
|
| Вто Мар 12, 2013 6:54 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Демек по БГ законите всеки чужденец превишил скоростта подлежи на *задължителен* арест? Баси майсторите, такива дебили са, ей. Не мога да се сетя за мотивация в чиято и да е полза от такъв закон та си оставам само с дебилието на тия, дето са го писали/гласували като обяснение... Обикновено намирам друго обяснение де ама тоя път се затруднявам и аз 
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Мар 12, 2013 6:59 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Вероятно всички сте чували лафа - "В Рим се прави като римляните"  . Аз поне нямам скрупули на тая тема да си мисля, че като живея в щатите, където ако предложа пари на полицая и точно 10 сек след като съм го направил ще съм на предния капак с белезници на ръцете то ще се правя на толкова примерен и в БГ. Особено пък за такава малоумност да говоря по телефона, докато съм спрял на светофар. Реакцията на всеки зависи от конкретната обстановка - постави примерните западняци в БГ обстановка и още на другия ден ще знаят на кой точно и какъв рушвет трябва да се даде. Мога да давам примери колкото искате - най-известните са примерно рушветите на Сименс и Мерцедес по целия свят, както и какво стана след урагана Катрина, когато Ню Орлеанс остана за няколко дни без полиция. Та не е до това дали си Бай Ганьо или не си  .
|
| Вто Мар 12, 2013 7:19 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами аз пък да се оплача от полицията в САЩ .. карам си аз най-спокойно без да нарушавам и хоп едно моторче ми святка .. е то е святкало няколко пресечки ама аз от де да го видя, както и да е, спира ме щото стикера на номера бил изтекъл, е хубаво ... аз и нов нямам в мен, добре. Иска застраховка, е да де ама аз и такова нямам, не че нямам, нямам го принтнато, последния принт до кря на 2012, и това добре вика ми тия документи трябва да ги носиш. Какво да нося, сертификат ... никъде не пише, отделно аз една кола не видях с валиден стикер ... 30 мин чаках ... рови рови в едно PDA . накрая ми отпечата призовка, много натоварена била системата не можел да провери номера и застраховката. Е мен кво ме боли колко е натоварена системата, дали са му терминал, да се рови докато му излезе, какво значи натоварена системата. И друг път са ни спирали, проверяват, виждат че номера е подновен и че има застраховка и си ни пускат, тоя реши да навакса с норматива. Питам аз как да се явя като на 15-ти ще съм на 10 хил км .. ами да съм прател адвокат ... щото него не му се занимава ... иначе много любезен.
|
| Сря Мар 13, 2013 2:01 pm |
|
|