|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 12:40 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
То според мен това е малкия проблем и резистентността не идва от там. А от животновъдството.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Мар 15, 2013 3:03 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Или от еволюцията. 
|
| Пет Мар 15, 2013 7:14 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Можеш ли да кажеш нещо в смисъл колко антибиотици гълта човек защото ги ползват в животновъдството? Колкото и очевидно да е, че баш оттам идва проблемът не бях се сетил за това, нали не ми го казват по радиото или поне не всеки ден. Ти покрай занаята нещо повече може и да си дочул, предполагам.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Мар 16, 2013 4:29 am |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2767 Местоположение: София
|
Тва парацетамола е много вредно за черния дроб и бъбреците, справка с гугъл има много писано по въпроса. Тая реклама дето върви по ТВ-то на всякви лекарсва с парацетамол е само за пари и нови проблеми Само малко от вредата
|
| Съб Мар 16, 2013 4:36 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3717 Местоположение: Високо в планината
|
Абе повечето лекарства са някакви абсолютни лигавщини. Аз като се разболея си купувам доволно количество силна храна + вино или бира, затварям се вкъщи и за няколко дена съм като нов. Любимото ми лекарство е печено пиле с лютеница (колкото и елементарно да звучи). За повечето болести всъщност Господ ни е дал подходящи билки, трябва само да ги познаваме и да не се страхуваме от няколко дена дискомфорт. Преди личната ми лекарка ми изписваше антибиотици за щяло и нещяло и ме беше докарала до състояние да сменям по 3-4 антибиотика, щото никой не действаша... Сега, ако отида изобщо при нея, гоправя за да ми даде болничен  (за по-малко от три дена предпочитам да си взема отпуска)
_________________ Хайде де!
|
| Съб Мар 16, 2013 9:15 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4597 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Усетя ли, че започвам да се разболявам гледам да сутрин да остана в леглото до към 9-10, не да излезна в 7 или 8 докато още навън е кучешки студ (говоря за студените месеци) - някак си организма сам се преборва там с вируси, бактерии много по лесно като не го насилвам в друга посока - мързел му е майката. А по темата - те не са само лекарствата, в храната що отрови се слага - например почти не може да се купи колбас или месо без Е250 или Е251 - доказано канцерогенни, но запазват търговския вид за по дълго, а като страничен ефект дават червен цвят на (не-толкова) прясното месо.
Рек: Що не престиш тия няколко поста в отделна тема за здраве и т.н.?
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Съб Мар 16, 2013 9:27 am |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
Не всички антибиотици да са вредни.  Важно е да се направи правилния избор - ползвайте гроздомицин, сливомицин и прочее от същата група.  Може да се съчетават с антибиотици от сродни групи - вино, бира... Правилната употреба е по време на ядене или след това, но в умерени количества. Предозирането има само временен неприятен ефект. 
|
| Съб Мар 16, 2013 10:34 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12900 Местоположение: София
|
А блондоцетамол и брюнетомицин? 
|
| Съб Мар 16, 2013 10:50 am |
|
 |
|
Desert Leo
|
Може. Може и рижоцетамин (рядко се среща в Бг), но това са твърде силни лекарства. Едно, че не могат да се прилагат при всички възрастови групи и второ - при неправилна употреба, след около 9 месеца могат да се появят странични ефекти. 
|
| Съб Мар 16, 2013 12:35 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3753 Местоположение: София
|
Да де, ама Здравната каса не е*ава да ги плаща. 
|
| Съб Мар 16, 2013 1:23 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4939 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
А аз какво да права, като тука 99% са рижомицин(рижомуцун по-точно) 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Съб Мар 16, 2013 10:31 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4939 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Ами сигурно , ама има животновъдство и животновъдство.. Един колега родителите му имат ферма за крави, и казва, че най-голям проблем е ако се разболее някоя крава, защото млякото се проверява постоянно, и ако кравата получи антибиотици , дълго време след това изхвърлят млякото, че ако хванат следи от антибиотици, повече нямат да им купуват млякото или поне ще ги скъсват от какви ли не проветрки и т.н....  това в други страни го няма, т.е. има го на хартия, но на практика не се следи въобще:!: не ме разбирайте погрешно - аз съм последния човек който ще каже колко хубаво е в ирландията, но поне за храната се следи жестоко.
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Съб Мар 16, 2013 10:36 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Щом си придобил резистентност към рижомуцун, започвай на ракия Jameson и после на бира Guinness. След това лесно ще преглътнеш и рижомуцун, а цвета ще забележиш следващата сутрин. 
|
| Нед Мар 17, 2013 8:20 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
 |  |  |  | MYXATA написа: Ами сигурно , ама има животновъдство и животновъдство.. Един колега родителите му имат ферма за крави, и казва, че най-голям проблем е ако се разболее някоя крава, защото млякото се проверява постоянно, и ако кравата получи антибиотици , дълго време след това изхвърлят млякото, че ако хванат следи от антибиотици, повече нямат да им купуват млякото или поне ще ги скъсват от какви ли не проветрки и т.н....  това в други страни го няма, т.е. има го на хартия, но на практика не се следи въобще:!: не ме разбирайте погрешно - аз съм последния човек който ще каже колко хубаво е в ирландията, но поне за храната се следи жестоко. |  |  |  |  |
Ами проверяват го млякото щото се прави много кисело мляко в БГ. На другите продукти не им пречи много, обаче киселото мялко, ако има антибиотик в мялкото, просто не става. А е достатъчно една крава да е на антибиотик и всичкото мляко с което е смесено отива в канала. Нали се сещатш че мандра дето заради тебе изхърли тонове мляко, после ще те гледа накриво всеки път. На практика на мандражиите въобще не им пука какво ще ти дадат да зобаш, ама много ги боли като хвърлят 2-3 х.лв. в канала. И неприятното е че ако не го изследват предварително, го виждат когато цялата партида просто не иска да втаса.
|
| Нед Мар 17, 2013 11:23 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
затова ли саламите не искат да втасват? или хляба не иска да мухляса перфектната евро-система за контрол работи толкова добре, че не са разбрали от години за десетките хиляди коне в каймата. преди 2 години беше същото с краставиците. все едно гледам БГ екшън по югоизточен сценарии. язък за милиардите, пръснати по консултанти за сертификации на какво ли не
|
| Нед Мар 17, 2013 12:34 pm |
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения Вие не можете да прикачвате файл
|
|