|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:23 am
Някой колега да се подвизава из Дюселдорф?
| Автор |
Съобщение |
|
tgi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
 Re: Някой колега да се подвизава из Дюселдорф?
Само в Кьолн има поне десет малки пивоварни със собствена кръчма/градина, не са толкова малко. Тия, дето продават масово бутилирана по магазините наистина не са много де, ако тях имаш предвид. А как се организира тая лудост с хилядите чучурки една до друга и на мене не ми е ясно, то си е зашеметяващо  . И това всеки ден кой знае как се промива и т.н., не могат да си позволят да сгафят пред FDA... Но явно успяват да са печеливши, щом се и чака за да се вреди човек (с това мене биха ме загубили мигом като клиент, ако има нещо да не понасям то е да чакам, времето ми на тоя свят е ограничено).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Мар 21, 2013 9:57 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Точно това имам предвид - тия малките пивоварни като цяло не можеш да си ги купиш другаде освен в въпросната пивоварна. Докато като влезнеш в някоя кръчма в голям град - има 10 вида и те са почти идентични като вкус с леки нюанси. Има и по една две френски, чешки или белгийски колкото за отсрамване и това е. Те и тия в малките пивоварни са с подобен вкус (изключае това, че нямат консервантите). И като цяло в немция пиеш немска бира и това е. Докато в САЩ като влезнеш и навсякъде има всякаква бира. Тоя бар си е вече лудост, но и в супермаркета им има бира от целия свят. Щото се харчи, има си пиячи от цял свят събрани там... За европееца е малко странно, щото аз си харесвам немско/чешкия вкус бира и другите ми е даже кощунство да им викам бира. Ама мексиканците си пият тяхната пикня и се кефят, ние нашата и те така...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Мар 21, 2013 10:47 am |
|
 |
|
tgi
|
Е те нашите не са толкова далече от немския и чешкия чешит де, а при късмет с партдидата могат да се мерят и с добрите им. Освен гуменица, баси, половин литър от нея като изпия и трябва да регенерирам 2 дни. Отдаавна не съм опитвал какво става след две по половин литър ама то е щото помня, че не беше никак добро  . Странното е, че те правят и старопрамен а от него няма такъв ефект (е много леки наченки може и да има, но са толкова леки, че може и в мене да е грешката от измерване  ).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Мар 21, 2013 11:01 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ми в БГ нищо не е ясно. Загорка прави и Ариана, ама от първата ме боли главата и ми се сгъват коленете все едно се наливам с парцуца. А втората ми влиза като вода. Последния път с Дедо обърнахме по 3 наливни бири, даже не помня какви - баси на сутринта все едно ме беше блъснал влак. Какво имаше в тая бира незнам, а и излезнах на ход от кръчмата, каква е тая химия ба ли го.
Старопрамена в БГ пък е типично побългарен и няма нищо общо с чешкия... Туборга и той няма общо с холандския.
В последно време от БГ наблягам на Пиринско. Докато не го засерат и него.
Не мога да разбера, толкова ли е сложно 1 година да произвеждаш 1 вид бира без да и смениш вкуса, баси...Затова и се преориентирам трайно на чешка бутилирана, там поне като си харесам нещо - не се мени.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Мар 21, 2013 11:07 am |
|
 |
|
tgi
|
Е това е феноменът на БГ хранително-вкусовата индустия, моята формулировка за него е "всеки път - различен резултат"  . Това да видя, че се е променило няма да повярвам.
|
| Чет Мар 21, 2013 11:37 am |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Онова в горния ми пост не се прави тук. Точно затова като си купя такова, знам какво ще пия. Старопрамен и аз пиех, като го пуснаха в началото. Krombacher-а е подобен, пак си е горчивичък, но с много по-балансиран вкус от Старопрамен. Туборг и Хайнекен пия само кято няма друго. Пиринското май и то е до партида, но и аз го предпочитам пред другите български. Каменицата например в момента е тотална гадост.
|
| Чет Мар 21, 2013 12:26 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ресторантския бизнес тук е супер стресов - 95% от новите ресторанти не успяват да устискат и 1 година, защото първо че конкуренцията е жестока и второ в тоя бизнес нямаш право на никакви грешки. Та който устиска след първата година обикновено е ресторант/бар/кръчма, дето си заслужава и съответно във всички заслужаващи се заведения става навалица. Отделно лицензите за продажба на алкохол в дадено населено място са ограничени. Селото казва даваме 20 лиценза за алкохол и посмъртно няма как да се отвори 21-та кръчма. Т.е. има как, но тогава на вратата виси табела, че в тоя ресторант трябва да си донесете алкохол от къщи, а вътре ви дават само чашите и храната  . Та това допълнително ограничава броя на местата, където човек си заслужава да отиде. Друг фактор е, че обикновено тук се ходи на кръчма в петък вечерта и през уикенда, т.е. цяла седмица всички са на тръстиката и като дойде уикенда всеки тръгва по кръчмите и те съответно се пълнят. Не забравяй все пак и, че тук на едно място сме събрани близо 9 млн. маймуни  . Та мисълта ми е, че ако искаш да отидеш на добра кръчма обикновено се чака  . Най-много съм чакал за ресторант като ходя във Финикс, Аризона. Там има един мексикански ресторант "Carlos O'Brien" ( http://www.carlosobriens.com - явно някакъв мексикано-ирландец го държи  ) който е огромен и според моите наблюдения е с поне 300-350 места и абсолютно всеки път като съм ходил (около 5-6 пъти) първо чакам около 40-50 минути да ме настанят, т.е. чакаме някой да стане, за да можем ние да седнем и след това пък чакаме по около час да ни донесат основните ястия, дето сме си поръчали. Просто ресторанта предлага супер качествена и добра храна и е пълен нон-стоп. Това е и една от причините тук (другата е, че сервитьорите са на бакшиш, а не на заплата) да не можеш да стоиш по 5 часа на масата както в БГ. Чакаш, влизаш, ядеш и те гонят да си ходиш, защото други чакат, а и сервитьора не може да си позволи една маса да му е заета толкова дълго и да му дадат само един бакшиш та постоянно се върти около теб да те пита как си и дали искаш още нещо и ако не искаш нищо дали да ти носи сметката  . Като им кажа, че в БГ се седи по цяла вечер на ресторант и ме гледат умно и мигат на парцали  .
|
| Чет Мар 21, 2013 4:45 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Еййй чуствам се привилегирован да ходя на ресторанти основно във Вегас, трудно ще се намери ресторант дето толкова да ме е впечатлил та да го чакам, но то и тук има много и не се чака обикновенно, най-много 4-5 мин, което не е чакане изобщо, по скоро чакаш да те види някой и да те настани.
|
| Чет Мар 21, 2013 5:16 pm |
|
|