|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 5:31 pm
Платкаджийници и фирми за насищане
| Автор |
Съобщение |
|
dan
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
 Re: Платкаджийници и фирми за насищане
Да, Димитър (tgi ) 
_________________ Хайде де!
|
| Чет Фев 07, 2013 1:29 pm |
|
 |
|
fan
Ранг: Почетен член
|
Този ли, та той един осцилоскоп не може да направи... 
|
| Чет Фев 07, 2013 1:35 pm |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
В смисъл, платкаджийница?
|
| Чет Фев 07, 2013 1:36 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
От BGA до BGA има разлика, уточни питча.
За едрото Русе, за дребните - Китай.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Фев 07, 2013 3:28 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
1 милиметър е питча. Като на 256 изводния Spartan 6 на Xilinx. За по-голямо от това има още хлебец да изям. То не за друго, ами повече от 144 кракови на QFP корпус не предлагат, иначе хич нямаше и да се терзая за BGA-то.
|
| Чет Фев 07, 2013 3:46 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Русе ще се справят, но за прототип и Микрон стават.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Фев 07, 2013 3:51 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Точно за прототипи иде реч. Другото и да се случи някога ще е наситено от Китай.
|
| Чет Фев 07, 2013 4:20 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Останал съм с впечатление, че си правеше платките някъде в странство. Ама се спотайва и не споделя информация... 
|
| Чет Фев 07, 2013 7:20 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Някой случайно да е пробвал тия?: http://www.eurocircuits.com/index.php/p ... h-servicesВ европа са, шипинга е 20 кинта, цените ми се видят прилични, възможностите - също.
|
| Пет Фев 08, 2013 12:41 am |
|
 |
|
sparkybg
|
За цената си са супер, особено за прототипи. Ама съм имал поръчка от 2 платки и двете с късо. Последно от 10 платки една с късо, и то такова, дето трябва да го гледаш с лупа за да го видиш. Общо взето около с 10-ина процента брак са ми поръчките до тук. Не говоря за насищане. Ама си изпълняват поръчките навреме и май по-евтини няма.
|
| Пет Фев 08, 2013 3:36 am |
|
 |
|
icpart
Ранг: Минаващ
|
Тази платкаджийница я ползват Електор магазин списанието и в сайта им дето има публикувани разни схеми платките които могат да се поръчат към тях именно там ги правят. Като цяло се славят с много добро качество.
|
| Чет Мар 21, 2013 7:04 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Чак много добро не е. Просто такива са им технологичните възможности явно. Писти до 8 милса, разстояние пак толкова, до 2 слоя, и без твърде ситни дупки. Дупките обикновено са леко разместени, солдер маската и тя. Но за парите си и за срока от 3-4 работни дни са супер. Общо взето се стремят да са коректни - имах случай златното покритие нещо да са го оцапали (стоеше лъскаво и се люпеше), и без въобще да правят каквито и да са проблеми ми пратиха допълнителни бройки платки, щом им се обадих, с включително и транспорт за тяхна сметка. Друг чест проблем е окъсявания заради косъмчета при експонирането. В последната поръчка имах такова окъсяване и падна голяма битка+един чип в коша (мислех че чипа е дефектен), докато се усетя. ПП: Впрочем. Електор ползват eurocircuits, до колкото мога да видя. Даже препращат към техния калкулатор за цени.
|
| Чет Мар 21, 2013 8:41 pm |
|
 |
|
icpart
Ранг: Минаващ
|
Уф спарки малко в горния си коментар обърках цитата си. Имах на предвид че точно Elektor Magazine ползват eurocities за техните платки и проекти които публикуват в списанието от доста време насам. Между другото да попитам ориентировъчно колко излиза например в Селектра например двуслойна платка с размери 50х50 например за 5-10 бр. Че гледам там пишат в калкулатора едни мининални размери от 1.1 квадратен dm и малко не са ми ясни нещата, това означава ли че дадена платка трябва да е с такива минимални размери и ако реално е с по-малки трябва да се палетизират няколко по-малки платчици събрани в една по-голяма? И се чудя дали за прототипи те по си струват от евтините китайски платкаджийници, верно че при тях чакането е по-дълго ама при прототипите всяка грешка в дизайна излиза от джоба, пък поръчка на една платка винаги излиза златна цената за единия експеримент.
|
| Чет Мар 21, 2013 10:21 pm |
|
 |
|
741
|
Сега видях питанката. Аз съм ги ползвал за малки бройки, досега никакви ядове. На многослойките правят задължително електрически тест, та екшъни с окъсявания при тях са малко вероятни.
|
| Пет Мар 22, 2013 1:08 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Спотайва се щото спеше, сега ставам (12 през нощта - това слага часовата ми зона в момента къде, някъде из Тихия океан, предполагам, баси мъката е това моето 25 часа денонощие). Платките напоследък ги давам на pcbcart, Китай. Не съм видял някой да им бие цените, 6 слоя 4 мила 0.2 дупки правят като за мене. Тия юросъркитс ги погледнах сега, изглеждат добре - но са по-скъпи, китайците в долари ми взимат по-малко отколкото тия искат в афро (но не много по-малко). Преди години ми правиха едни и в pcbpool, погледнах ги сега пак и вече са се ояли/оляли, искат двойно повече пари и от eurocircuits дори.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Мар 22, 2013 1:22 am |
|
|