|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:47 pm
Платкаджийници и фирми за насищане
| Автор |
Съобщение |
|
sparkybg
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
 Re: Платкаджийници и фирми за насищане
Минимума заготовка е 1.1 квадратни дециметра. Тоест ако правиш малки платки, правят се няколко бройки на един шаблон докато запълнят това, и това ти е минималната поръчка. За цените - на сайта им има калкулатор. Първия път е по-скъпо, заради шаблоните. От втория път нататък, особено за срокове над 5 работни дни, си е направо ефтинджос. Препоръчвам ти ENIG (Никел-злато), защото другата им технология е с калай под солдермаската и при запояване се раздува. Китайските платкаджийници са евтини, ама само в сайта им. Докато дойде до тук има едни транспортни разходи, после мито и ДДС + загубеното време и таксичките покрай това. И ги чакаш средно месец. В селектра поръчваш в понеделник, и в петък е при теб. От Китай това няма как да се случи, освен с много бърза поръчка и пращане с куриер, ама цената вече ще отиде на майната си и от eurocircuits може да излезе по-евтино. На eurocircuits това им е хубавото - правят четирислойни на все пак вменяеми цени, и поне се хвалят че могат да ги направят бързо. А и ще ти дойдат до вратата без никакви разправии с митници и тем подобни. При все това, първата ми 4-слойна платка май ще се поръча в iteadstudio, нищо че ще дойде за месец. Освен ако не ме хванат дяволите да искам днес да я поръчам и утре да дойде, което не мога да кажа че е твърде невъзможно. В селектра поръчвам обикновено за 3 работни дни (реално - 4), хем не съм имал спешности. Ама то като те засърби главата отвътре, по-добре да намериш начин да я почешеш. 
|
| Пет Мар 22, 2013 1:26 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Добре де, аз не разбрах ти поръчвал ли си при тия белгийците? Ако да - дай някаква примерна цена, че много сложно ми се видя ценообразуването - пулове, класове за примитиви и отвори и няма как да си го представя просто. Интересно е да се сравни с русенците например.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Мар 22, 2013 10:38 am |
|
 |
|
sparkybg
|
Ако към мен - не съм поръчвал от eurocircuits. Ама и изисквания и цени се смятат в сайта им. Най-доброто им е 0.1мм писта и 0.15мм отвор, май. Ама там и цените са по-други.
|
| Пет Мар 22, 2013 11:03 am |
|
 |
|
741
|
Гледам си фактура от белгийците от есента. За 1 кв. дм прототипи, два броя, четирислойки, пет работни дни - около 180 евро без ддс общо. Срока го броят от деня на заявката (може да си я пуснал и в 11 вечерта, брои се за същия ден) до деня, в който куриерът ти звъни на вратата. За по-големи бройки и по-дълги срокове излиза по-евтино.
|
| Пет Мар 22, 2013 11:13 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Тия дни чакам да видя как ще се справят в pcbcart. Надявам се да не се налага да говоря на сръбски... 
|
| Пет Мар 22, 2013 11:45 am |
|
 |
|
Цецо
|
А това какъв сорт платка е? В смисъл колко на колко мила и какви дупки? Че те имат различни цени според клиренса и дупките. А доставката вътре ли е?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Мар 22, 2013 12:32 pm |
|
 |
|
741
|
Да, транспортът е вътре, той е десетина евра. Цената е за четири слоя по мисля най-непретенциозната технология, пътечки и клирънс по 0.15 мм, дупките не помня колко беше минимума. Ама цените варират много според изискванията, бройките и сроковете, та човек трябва да си поиграе с калкулатора, ако реши да сравнява.
|
| Пет Мар 22, 2013 1:07 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Е то 0.15мм (6 мила) за нашото географско петно си е направо... върха на технологиите 
|
| Пет Мар 22, 2013 1:57 pm |
|
 |
|
icpart
Ранг: Минаващ
|
Мда като за прототипи в България като цена/качество май най-добре са Селектрата. Ако някой му е интересно из чуждестранните съообщества за прототипи и любителски изпълнения гледам много често използват тея платкаджийници http://www.seeedstudio.com/depot/fusion ... ?cPath=185http://imall.iteadstudio.com/open-pcb/p ... yping.htmlhttp://www.oshpark.com/Първите две са китайчета, ама цените им нямат много конкуренция за обикновен финиш и 10 бр двустранни платки с размери до 5х5см са 10 долара. Доставката я има няма 3-4 и шанса за митница е почти нулев. То даже за по големи платки малко се съмнявам пак да ги спрат на митница но има такъв шанс наистина. На seedstudioto има един сайт с електронни новини и разни такива за проекти протипни всякакви дето могат да се видят техни платки червени правени там, тъй като използват най много техните услуги. За това става дума: http://dangerousprototypes.com/Просто хвърлете поглед на някоя платка и се вижда какво е горе долу качеството. Последния сървиз е най добър откъм качество, цените са им много приемливи но се чака за поръчка на опашка тъй като палетизират различни платки в една по голяма поръчка. Доколкото знам се намират в САЩ. Ето и сравнително ревю между трите сървиса: http://www.youritronics.com/seeed-studi ... -osh-park/
|
| Съб Мар 23, 2013 10:03 am |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
НЯКОЙ да е имал досег с бащата на платкаджиите,великите http://www.elna.co.jp/en/index.htmlимам набор видео телефункен печатано там/виктор-ж.в.ц/  
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Сря Юли 10, 2013 2:16 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Мисля че тукинка е мястото за малко допълнение към темата :
Я кажете къде читаво бързичко и евтинко могат да направят гъвкав лицев панел с вградени бутончета и т.н. благинки. Какви са условията за проектите - с каква програма мога да си направя проекта за вида на изгледа на панелчето. Условия, срокове и всякакви други подробности.
|
| Съб Юли 27, 2013 9:38 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
ЛТМ знам че правят, относно качество нямам предтсава, никога май не съмправил при тях, или съм правил май но е било много отдавна в малка серия, клавиатури за едни рулетки не знам дали не пускахме там.
|
| Съб Юли 27, 2013 10:17 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Аве нещо мноо апокрифни сайтовете на 4-5-те фирми дето намерих из нета - ама съвсем нищичко не са написали - само по една кьорава снимчица и горе-долу какви възможности имат и толкова. Ни цени, ни с какви дизайнерски програми се работи. Мен баш тва ме кефи в Селектра - като оставим настрана качеството - няма нужда даже да си говоря с тях - имат си ясни и точни описания кво могат, с кви софтуери се работи, цената от калкулатора обикновенно е с не повече от 5% по ниска (естествено) от реалната. Сроковете поне досега не е имало случай да не са спазени...
|
| Съб Юли 27, 2013 10:27 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Пусни им никел-злато за 3 раб.дни, и няма да го спазят.  Иначе за другото си прав. Като цена нямат алтернатива.
|
| Съб Юли 27, 2013 10:58 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Е не съм чак такъв мазохист  Последните никел-злато дето правих бяха за 10 дни, сравнително финни (до 0.2мм писти) и са добре, с около 5-6 лв по скъпо отколкото ги сметна калкулатора. Сега обаче съм на зор за едни 100-тина панелчета и цената естествено ме интересува в случая. Срокове чак не гоня, не държа на някакви фантастични качества размера е малък (40х80мм някъде). Даже за момента повече ме интересува цената, щото ако не влезе в бюджета ше се правят разни измекярски работи дето за бутикови неща е ок, ама за серия вече не става. А досега не съм правил и всички визитки дето съм събирал по панаирите са в неизвестно за мен укритие.
|
| Съб Юли 27, 2013 11:09 pm |
|
|