Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
търся IAR arm 
Автор Съобщение
Ранг: Напреднал

Мнение търся IAR arm
Изтеглих един 6.30.1 с хапче от rutracker, уж инсталирах както трябва, но не компилира. Някой ако знае от къде с хапче ще съм много благодарен, за да не се лутам. Може и на лично, все пак да е конфиденциално. да не ни подгонят :)

едит: не държа да е най нов: 2010, 2011 става

апропо, преди седмица качих Keil и ми стана интересно защо не мога да намеря файловете с разписаните функции за перифериите - SPI, I2C, таймери .... Намерих само, примерно както е за моя случай lpc1343.h и хедъри за ядрото CM3. Винаги съм си мислил, че драйверите на периферията вървят към CMSIS и то всеки чип си има отделен CMSIS. Добре си спомням, че в IAR имаше библиотеки с периферията...

Чет Апр 25, 2013 9:41 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: търся IAR arm
Не ти трябва по-нов от 6.30, че много трудно се кракват (най-новия между другото е 6.50.5). А една от възможните причини да не компилира е, че може да не си пуснал кий генератора с администраторски права. С обикновен юзер генерира грешни ключове. Атачнатото хапче е пробвано с въпросната 6.30.1 версия и работи.

Прикачени файлове:
hapche.rar [324.63 KiB]
178 пъти
Пет Апр 26, 2013 12:35 am
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Руснаците поддържат архив с всички версии на сахара.ru (пише се както се вижда, но с латински букви). Търси в раздела "Средства и методи разработки". Там са и лекарствата.
Но последната версия 6.50.5 нещо ми крашва и засега съм на 6.50.3. Тя пък си има други бъгове. Напоследък ИАР бясно генерират нови версии през 2 - 3 месеца за оправяне на бъгове и още не са стабилизирали 6-та версия.
Но там няма да намериш драйвери, каквито търсиш.
По-скоро на сайта на производителя може да има нещо, но едва ли ще е нещо готово за ползване. Например, ST имат една огромна библиотека с гръмкото име Firmware Library, която е доста тегава и просто заменя писането по регистрите с писане по структури.
Виж, Freescale предлагат MQX, която освен че е RTOS, TCP-IP стек и т.н., има и драйвери за базовата периферия. Но е само за техните чипове, естествено.

Пет Апр 26, 2013 10:07 am
Профил

Мерси Димитър. Стана с този крак. Интересното е, че поне така като го гледам е същия който ползвах вчера, но явно този път генерира правилен код. Благодаря на всички отзовали се

Пет Апр 26, 2013 10:17 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 4 мнения ]