| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Въпрос към живеещите в USA
ми щото ники василев откри (разбирай - глътна комисионните) най-големия сортировъчен център на балканите. и каквото влезе в този сортировъчен център, все едно в бермудския триъгълник е влязло. няма четене на баркодове, няма проследяване, дори телефон за връзка няма. нищо не може да се разбере, дори да си много упорит.
|
| Нед Май 05, 2013 10:59 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Добре де, ама те в двете посоки би трябвало все през едни и същи места да минават, та затова ми е чудно как в едната посока става за 7-8 дена, а в другата посока майка ми като ни прати картичка за коледа и я получваме за първа пролет  .
|
| Нед Май 05, 2013 4:27 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Е това да не е пътечка в парка?????? Пътища много, куриери много, цени различни. Майка ти дали праща писма с обикновена поща или плаща допълнително за специална, препоръчана и т.н.?? Хайде да слезем малко на земята  Обикновена поща: цена 1.40 лв./доставка от БГ до САЩ - няма информация(по данни на служителката - 2~3 месеца) UPS Express Plus®: цена 92.53 EURO/доставка от БГ до САЩ - 2 дена
|
| Нед Май 05, 2013 5:22 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Да де, само дето от щатите дотук това дето стига през UPS/Fedex и т.н. за 2 дни ще струва 1/5-а от това което струва оттук натам.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Нед Май 05, 2013 5:50 pm |
|
 |
|
3aek
|
и аз нямам обяснение, писмо/колет от англия пристига тук в БГ за 3-4 дни, писмо/пакет от тук за англия стига за 5-6 дни писмо/колет от сащ за тук пристига за седмица, обратното пътува поне 2 месеца
|
| Нед Май 05, 2013 7:21 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ами аз отивам тук в пощата и винаги казвам "Искам да пратя ей това нещо до България по възможно най-евтиния начин". Майка ми предполагам прави същото - не съм я питал. Та след като аз не ползвам специални куриери и по възможно най-евтиния начин нещата стигат за 7-8 дена очаквам същото да се случва и в обратната посока. Айде двойно да е ама чак пък 2-3 месеца нещо ми идва прекалено  .
|
| Нед Май 05, 2013 10:34 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Е 2-3 месеца е очевидно много отвъд прекалено, маршрутът им да не минава през Марс. На кораб ако е пак ще мине океана за седмица.
Кой знае каква идиотия е, чакаш на някаква опашка някое ченге да го прочете и одобри - от тая или оная страна, по-вероятно при тебе ако писмото е на български (малък брой преводачи). Трябва да опиташ, накарай я да пусне нещо само с текстове на английски из него - ако ги сортират предварително по език за обработка ще трябва да дойде по-скоро.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Май 06, 2013 1:11 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Най-вероятно ги слагат на склад в щатите и чакат да се изхабят батериите на писмата.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
Последна промяна ike на Пон Май 06, 2013 2:18 am, променена общо 1 път
|
| Пон Май 06, 2013 1:19 am |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Най-вероятно е да ги събират и като се напълни контейнера тогава ги пращат. Сигурно ползват отстъпка за количество, те наще пощи са върха, пращал съм от София за София пристигат за три дена от един квартал в съседния.
|
| Пон Май 06, 2013 1:43 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Винаги когато отварят писмата и/или колетите тук после слагат бележка вътре, че е отварян. Знам, че в БГ правят същото, защото и там ни се е случвало два пъти да отварят колет. Пък и аз говоря за картичка - нея нито има какво да и превеждат, нито да я отварят. От БГ друго освен картички не са ми пращали - нито колети ми пращат (тук има всичко - и луканки и лютеници  ), нито писма щото си говорим по телефона два пъти седмично  .
|
| Пон Май 06, 2013 2:42 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Май 08, 2013 11:39 pm |
|
|