Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Електромагнитни кранчета 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение Електромагнитни кранчета
Абе тази година няма да е ама за другата зима съм решил да си автоматизирам парното отопление в къщи.
Тъй като камината ми е с водна риза и в системата са включени два бойлера и три радиатора идеята ми е да ги включвам и
изключвам автоматично в зависимост от температурата в бойлерите и температурата в системата, ще има няколко режима на работа ( ще го правя с накакъв микроконтролер),та мисълта ми е някой който се е занимавал с подобни проблеми да ми каже от къде могат да се закупят кранчета, които се отварят и затварят електрически, и които при липса на подадено напрежение да са отворени т.е. да пропускат топлата вода. Кранчетата трябва да издържат по-висока температура около 130 - 140 C. Направо ми омръзна постоянно да гледам температурата на водата в системата, да гледам кой бойлер до каква степен се е нагрял и да въртя кранчетата като луд парнаджия :lol: :lol:

Пет Дек 02, 2005 5:56 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Никой ли не се е занимавал? :roll:

Пон Дек 05, 2005 10:02 am
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Това ще да са някви промишлени клапани.

Пон Дек 05, 2005 11:16 am
Профил
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Имаше някакви в един от старите каталози на КОНРАД. Това което си спомням е че бяха със стъпкови мотори и доста големи като размер.

Пон Дек 05, 2005 11:55 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
... абе не съм много на ясно, ама не става ли клапан от пералня :?: ...нали някой имат и вход за топла вода ... :)

Пон Дек 05, 2005 12:14 pm
Профил
Аватар

Мнение 
От перална не става - първо са с малък дебит и второ - не са за дъговременна работа, особенно пък тези за топлата вода.

Пон Дек 05, 2005 12:36 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ето какво ми каза един приятел:

Цитат:
DJ Tymbi (04:24 PM) :
mi wednaga ti kazwam.............otiwa w FESTO i si kupuwa kranowete, te triabva da sa.................mmmm.........MPF41 ili 51.....rabotqt na 220 V .........ako iska s po malko U -togaz MCF41 obache sa na 24 V........wyprosnite klapani izdyrvzat do 300gr. C i sa 3/4 cola..............

Reconstructor (04:25 PM) :
супер, мерси бате :-)

Reconstructor (04:25 PM) :
а къде е тази фирма?

DJ Tymbi (04:25 PM) :
no towa e po pamet , ako iska tochno , kato otide w FESTO tam shte vidiat katalozite i shte mu dadat

DJ Tymbi (04:25 PM) :
towa koeto triabva.....

DJ Tymbi (04:27 PM) :
imashe v Dyrwenica ,tam kade e Dejzi 69 ..............benzinostanciata s/u KAT ......po nawytre, ima edni vylti sgradi..........e tam, drugoto e v Druzba I..............

DJ Tymbi (04:27 PM) :
zad parichnia dwor..............na goliamoto krystowishte.........

Пон Дек 05, 2005 5:30 pm
Профил

Мнение 
Поинтересувах се и ми казаха, че такива вентили имало в магазин за радиатори и други парнаджииски работи срещу хотел Славия.

Пон Дек 05, 2005 6:36 pm
Профил

Мнение 
Абе това ще го купуваш веднъж, фесто си е класика,въпреки че повечето им неща са предназначени за пневматика Ако не ги знаеш къде са ......от цариградско като слизаш към люлин от 7-ми км, са от лявата страна, т.е. трябва да се качваш от люлин към цариградско, на гърба на монетния двор някъде ....
Друго магазинче има на .... Цар Борис .... обаче къде беше точно ... съвсем до него има еидн склад за матраци, тка го намирам, това е .... абе ше те излъжа ... аз тръгвам от руски и почвам да гледам ...:)
p.s. забравих, като карас по цар борис в посока излизане от софия е от дясно .....там също съм виждал качествени клапани и кранове .. успех ...

Пон Дек 05, 2005 9:43 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Thanks за отговорите :) Ще проверя,но първо трябва да измисля автоматиката и как да се управлява :wink:
За сега ми стига, че съществува такова животно и .... Нова Година - ново парно :lol: :lol: :lol:

Вто Дек 06, 2005 3:42 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 10 мнения ]