|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 5:17 pm
Софийска антирадарна мрежа
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
По незаконно няма на къде, това ще влез еточно в граф специлни средства, и могат да и скъсат гъза не само от бой, отделно на тов ане се зане дали не е забранено, в много страни по света е забранено, и се глобява.
|
| Чет Дек 01, 2005 8:49 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Ами предполага се, че мрежата ще е изградена изключително на доброволчески начала, т.е. по покривите на къщите на разни хора.
Комуникацията по ГСМ ще бъде бая скъпа.  Мислех нещо за радиомодеми в свободните честоти - все пак трафикът ще е незначителен. Другия вариант е пак на доброволчески начала през разни интернет потребители.
Самия пеленгатор (предполагам), е проста насочена антена и приемник настроен на съответна честота. Също така предполагам, че ако се направи въртяща се параболична антена, обхватът по азимут и далечина ще се разшири значително.
|
| Пет Дек 02, 2005 5:27 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Както вече казах, в България радар-детекторите са абсолютно разрешени. Можеш да си накачиш 15 хил. в колата и никой няма да ти каже копче. Другото което е, е че не знам как може анетнка с приемник да се определи точно като детектор за полицейски радари.  Наистина, при съвременото абстрактно-субективно правосъдие могат да те осъдят за всяка глупост, която им хрумне, но технически е пълен абсурд.
|
| Пет Дек 02, 2005 5:30 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ако не си разбрал, има голяма разлика между закон и фактическо състояние. има адски много неща, които са законни, но са "цинични". дори бат'бойко го каза за общината
като те видят с антирадар, верно няма да те гонят за него, но ще ти напишат акт, че не ти свети някоя лампа, или че ти е чукната някъде, или че нямаш някой тас, или че джантата ти е крива, или в краен случай, че колата ти е мръсна. т.е. ще се заядат за нещо, за което могат
|
| Пет Дек 02, 2005 6:09 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Аз обаче ще ти флудна пак темата:
http://news.bg/article.php?cid=10&pid=0&aid=168506
Втори случай за една седмица.
Ако искаш ме трии. Ама като прочета подобно нещо и ми иде да хвана батата и да тръгна да раздавам правосъдие по кръстовищата. Не съм зъл човек, но някой неща направо ме изкарват от нерви.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Дек 02, 2005 6:51 pm |
|
 |
|
Nekoj drug
Ранг: Минаващ
|
Искам да ви дам един пример: Две BMW-та тръгват едновременно от Мюнхен към Берлин. Задачата на едното е да кара с общия поток коли, а на другото- колкото може по-бързо. Резултата е : по бавното BMW стига САМО с 15 минути по-късно, а другото попада в 18-20 МНОГО ОПАСНИ ситуации, натиска 1500 пъти повече спирачките, изгаря 25 литра повече гориво...
Мисля, че примера доказва една стара максима:"Който бърза, далеч не стига!". А този, на когото му се иска да натисне газта(или да пусне по инерция), нека се замисли, дали би искал 5-минути разлика(в София разликата би била толкова) да костват нечий живот.
_________________ Най-лошото, което може да се случи на две точки, е да не лежат на една права.
|
| Пон Дек 05, 2005 10:41 pm |
|
 |
|
Nekoj drug
Ранг: Минаващ
|
Искам да ви дам един пример: Две BMW-та тръгват едновременно от Мюнхен към Берлин. Задачата на едното е да кара с общия поток коли, а на другото- колкото може по-бързо. Резултата е : по бавното BMW стига САМО с 15 минути по-късно, а другото попада в 18-20 МНОГО ОПАСНИ ситуации, натиска 1500 пъти повече спирачките, изгаря 25 литра повече гориво...
Мисля, че примера доказва една стара максима:"Който бърза, далеч не стига!". А този, на когото му се иска да натисне газта(или да пусне по инерция), нека се замисли, дали би искал 5-минути разлика(в София разликата би била толкова) да костват нечий живот.
_________________ Най-лошото, което може да се случи на две точки, е да не лежат на една права.
|
| Пон Дек 05, 2005 10:45 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Хммм зависи от пътя и от това коко шьофьора е карал по бързо, има ситуации в които да с екара сиковано няма смисъл заото самия трафи не позволява по фисока средна скорост, само си играеш на изпреварвания и рискуваш, и това може да е какро при скорост 20 км/ч така и при 120 .... нза градът пък изобщо дане говорим, там си е безсмислено, ще стигнеш звместо за 5 за 7 мин .....не че аз не карам над лимита де ама .....таке в реалността. Иначе примерно софия пловдив ами има сериозна разлика, едно е да караш със средна 180, друго да спазваш ограниченията и средната да ти доиде 110-120 .... ссофия -варна .. същата рбота, там ако спазваш ограниченията средна над 100 трудно ще докараш ....... ако не се спазват 160 без да съм карал опасно според мен, но при ненатоварено движеие рабира се. и тук ралзиката не е малка. А за US няма да говорим, но тук е много непрепоръчително да се ара с превишена скорост защото е мн солено а чувам че и затвор може да има ......иначе на тия пътища нормално е да с екара поне със поне 100 mil/h а ограниченията са до 75, а пътищата са като магистралата софия -пловдив, като качество, не като ленти разбира се, въпреки че има и доста по големи, но high way им е горе долу такъв, а другите пътища са с по 3 ленти май, поне повечето по които см минал ....по една за двете посоки и една средна ... и аварийна разбира се но там не е удобно за каране, явно нарочно но на мого места съм забелязал че е с по ниско качесто, по едър асфалт или набраздена. Но основните ленти са без дупки, сравнително прави тия 75 дето ги слагат ... но .. ткаова е положението, който му стиска да кара с повече .....аз и в града си спазвам вече щото .......
|
| Вто Дек 06, 2005 12:25 am |
|
 |
|
vlado
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
Не знам какви са правилата в Невада, ама в Ню Йорк правилникът гласи, че ако те хванат да караш с повече от 40 мили в час над ограничението, директно ти взимат книжката за 6 месеца. То както на повечето магистрали около градовете ограничението е 55 мили в час, за 100 като нищо взимат книжка за 6 месеца. Чувал съм и слухове, че ако полицай те хване да превишаваш с над 50 мили, директно те арестува и отиваш да лежиш малко... Така хич не е препоръчително да се превишава скоростта в USA. Че поне около нас има поне по един полицай с радар на локалната магистрала всеки ден.
|
| Вто Дек 06, 2005 12:56 am |
|
 |
|
ToHu
|
Не не, не е добре, никъде в US не е добре ... за 40 отгоре не знам ......... знам че и за по малко може да те съдят .....
|
| Вто Дек 06, 2005 2:01 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Хе 160 средна скорост е просто невъзможна където и да е. Освен ако не я засичаш на 10км магистрала рано сутрин от летящ старт. За да караш със средна 160 - през селцата трябва да прелиташ с 120, или да караш с 240 по магистралата и 190 по първокласния.
Возил съм се София - морето при 110 средна по компютър. Конфликтните ситуации бяха повече от всичките ми пръсти (вкл. и тия на краката), източих поне 5 кила в пот. От тогава с тоя човек избягвам да се возя.
Абе да караш с 10-20 км отгоре - може да се каже, че ..... Но да перкаш с 160 на първокласен път или с 190 по магистрала или с 80-100 по Софийските улички си е чиста олигофрения. Ако пътя е твоя собственост нищо против. Тепай се. Но за жалост обикновенно си го отнася най-невинния.
Освен това всички майстори на волана приемат като даденост, че останали "балъци" са им много под нивото, т.е. те са аматьори които са длъжни да се движат по правилата. Т.е. "майсторите" изхождат от максимата, че само те се движат бързо. А ако насрещния също е подобен майстор на спорта? Нали се сещате какво е времето за реакция при два насрещно движещи се с 160км/ч автомобила.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Дек 06, 2005 5:55 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
прав си. и онова за бмв-тата към берлин е вярно - няма голяма полза в много бързото каране (120км/ч) мога да споделя как е в япония - ограниченето по магистралите е 80км/ч. и са толкова много натоварени, че на практика се постига трудно такава средна скорост. 400км се минават за поне 6 часа. затова всички пътуват с влак - същата дестинация е за 1:40. и можеш да си свършиш някаква работа във влака.
това което дразни у нас е, че ченгетата никога не дебнат с радар пред някое училище или пред пазар. винаги се завират на място, където няма голяма полза ОТ тях, но има голяма полза ЗА тях. има една купчина кръстовища в софия, на които точно лампите на кръстовището не светят. или се палят към 20:30, когато вече няма толкова много народ.
|
| Вто Дек 06, 2005 6:28 pm |
|
 |
|
HCL
|
Че това са около 90м за секунда  Каква ли ще е силата на подобен челен удар. Обръщал съм се със 120км/ч и оживяхме всички тогава, но при подобен сблъсък няма да могат да те отлепят от метала сигурно. А за реакция и дума не може да става, вярно че всичко се вижда забавено, но това са моменти когато можеш само да мислиш, не и да действаш. Не зман как е при шофъора, дано никой не разбира.
|
| Вто Дек 06, 2005 7:10 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Хммм много крайно изказване, напълно възможно е, по магистралата скороста ми е от порядъка на 200, под 120 да е падала на едно две места, това беше с мойта алфа, повече не съм я натискал защото става леко нестабилна над 200 и все пак искам да стигна жив, примерно с мерцедес мога да ти кажа че софия - пловдив се кара точно с 240, а до бургас се стига за около 3 часа .....не съм карал аз, то там вече не е само до каране а и до полицаи .... а тези 160 са София-Шумен, при движение може би е около 120, единия път го направих за около 4 часа другия за около 3.20, това със спирането за папо .... мерено от изхода на София, а да във времто влизт и няколко минути разправяне с полицай .. за превишение на скоростта  , обикновенно с таква скорост карам само по магистрали, но тогава тъкмо бях взел колата .. трябваше да се пробва  А извън БГ средна скорост 160 е ного повече от възможна, да не кажа къде 180 даже ..... стига да ти стиска, ото пътищата където съм карал са прекрасни, просто полицаи лоши дебнат ...
п.с. по въпроса за удара съм съгласен ... трябва много да се внимава, това ми каране за 3.2 си беше рисковано малко, най вече малко преди и малко след търговище ..... просто казвам че има разлика но не препоръчвам на никого да кара с таква скорост ......аз тогава си бях сам, инае тази скорост с други хор само ако е магистрала, то реакциите мен не ме плашат толкова, по лошо става ако се спука гума или влезеш в гадно скрита дупка .....
|
| Сря Дек 07, 2005 12:48 am |
|
 |
|
HCL
|
Сега ме подсети със спуканата гума. Пътя Бургас-Сливен , който е някакъв кошмар при натоварено движение, пред нас на една жигула ей така и се откачи задната гума и влезе в насрещното. Как се случи така, че точно в този момент нямаше кола на платното, късмет, гумата отиде в полето... ама на и такива неща стават 
|
| Сря Дек 07, 2005 1:23 am |
|
|