| Автор |
Съобщение |
|
luiji1990
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пон Апр 29, 2013 12:44 am Мнения: 68 Местоположение: гр.Перник
|
 Какво е продуктово позициониране
От известно време насам забелязвам, че на повечето български предаваня преди да започнат пише "в предаването има продуктово позуциониране".Та някои може ли да ми разясни какво ще рече това? 
|
| Пон Май 13, 2013 3:47 pm |
|
 |
|
ike
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
 Re: Какво е продуктово позициониране
Когато лошкото е с айфон, а добрия човек е с нокия с фенерче. Така хората, ако подсъзнателно се асоциират с добрия чичико си купуват нокия с фенерче, а ако се чустват лошко си купуваш айфон. Ето ти и нагледен пример: http://www.youtube.com/watch?v=F4hQ4J4BFOM - ако си педал, цъкаш на айпад. Както и ако цъкаш на айпад значи си педал. edit: Изхвърли си телевизора, ще се почустваш нов човек.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Май 13, 2013 3:53 pm |
|
 |
|
3aek
|
продуктово позициониране т.е. скрита реклама в "под прикритие" всички баровци карат Audi, пушат King и говорят с HTC, нали знаеш че и за това се плаща само дето не е отделено в рекламното време а си тече по време на предаването
|
| Пон Май 13, 2013 4:05 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
И ако не са си плати много упорито не може да се види емблемата на Ауди, когато камерата преминава отпред на автомобила. Виж, ако са си платили дори поспира за секунда-две  И съм съгласен с ike, изхвърли го тоя телевизор, това е абсолютно ненужна вещ.
|
| Пон Май 13, 2013 4:10 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Оф и да изхвърли оня телевизор нали ще остане тоя, от който чете/пише тука, той хаби много повече от времето му навярно. Като ми спре интернета и остана само на местна мрежа зад рутера производителността ми се вдига значително (поне в дните, когато не съм напънат от притеснения/срокове и си позволявам да преместя поглед от DPS екрана към тоя на wintel телевизора). А и dps екранът и той не е цвете, току чета пощи и т.н. та май трябва един шалтер за интернета дето да е в двора на съседите да си сложа  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Май 13, 2013 4:30 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Айде сега крайности, дръжте си телевизорите, къде ще гледате другото предизборно/изборно студио ... па като започне, тогава може да се разтоварите....
|
| Пон Май 13, 2013 7:14 pm |
|
 |
|
luiji1990
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пон Апр 29, 2013 12:44 am Мнения: 68 Местоположение: гр.Перник
|
Мерс заек кратко ясно и точно. Колкото до ike......СЛУШАИ СИ ПЕДАЛА ВЪВ ВАС НЕ ГО ПОСТВАИ ПОВЕЧЕ ВЪВ МОЙ ТЕМИ
|
| Вто Май 14, 2013 1:39 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
на мен пък ми хареса описанието на ike. при тоя с брадичката обаче думичката 'позициониране' има друг резонанс.
|
| Вто Май 14, 2013 7:52 am |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Проблемът е, че по принцип има закони против скритата реклама. Освен това има и ограничения относно рекламите - те трябва да са само в определените за целта рекламни блокове. Които пък, не могат да се излъчват произволно, а до определен брой пъти за един час, и с определен минимален интервал между тях. "Продуктовото позициониране" е елементарен начин за заобикаляне на всички тези , а вероятно и други законови ограничения, но кой знае защо, аз подозирам, че е допустимо само за избрани.
|
| Вто Май 14, 2013 8:51 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
абе докога ще ни развалят рекламите с тези тъпи филми, дето трябва да им усилваш звука и цвета рекламните блокове трябва да са не повече от 4 на час. между тях трябва да има не по-малко от една минута, и да продължават не по-малко от 14 минути, та хората със запек или проблем с простата да могат да гледат нещо от филма.
|
| Вто Май 14, 2013 9:32 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Темите ти, твоите теми, личните ти теми и т.н. може да има у вас или в твоят форум! Тук не може! Тук може да има теми започнати от теб! Не можеш да се разпореждаш кой и какво какво да се пише в тях! Също така - не сме глухи! Не викай! Така ясно ли е ?!? 
|
| Вто Май 14, 2013 10:49 am |
|
 |
|
ike
|
Аз го разбирам човека, гадно си е да цъкнеш на някой линк и да ти изскочи мазния гнусен педал.
|
| Вто Май 14, 2013 11:20 am |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Особено, ако го цъкне от айпад-а 
|
| Вто Май 14, 2013 11:50 am |
|
 |
|
nik
|
то стана като оня виц: -шефе, имаш ли запалка -не -значи си педал  колкото до рекламите, нали скоро имаше някакви възражения относно силата на звука, накараха ги да изравнят нивото, сега е горе долу поносимо и относно другите неща пак трябва да има възражения по подобаващ начин, иначе докато мълчат хората все повече ще настъпват докато намерят прага на търпимост, кучето скача според тоягата
|
| Вто Май 14, 2013 12:36 pm |
|
 |
|
ike
|
Пак повтарям, ако на някой му пречат рекламите просто да не гледа телевизия.
|
| Вто Май 14, 2013 12:50 pm |
|
|