|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 3:22 pm
Странно твърдение, има ли логика
| Автор |
Съобщение |
|
pipilica
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
 Re: Странно твърдение, има ли логика
Ми заровил съм дебела поцинкована тел около 50 см в пръстта и края е нулата на контакта. Ако имаш трипроводна инсталация свързваш към земното. Тоя лимон е хубаво да го ториш от време на време щото си "изяжда" полезностите от съда в който се намира, може и го подкастриш но трябва да провериш как се прави, нямам опит с лимони.
|
| Нед Май 19, 2013 7:10 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Пробвах 2-3 различни вида торове докато уцеля правилния - в Метро продават едни пръчици - зелени и червени, за зелени разстения и съответно цъвфтящи... Те му подействаха най-добре до момента. Виж с резитбата е болна тема... не го умея това, а лимона си има нужда... Ако някой знае как се прави да казва, макар, че най-добре е да ти покаже някой ама...
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Нед Май 19, 2013 7:26 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Бих те уредил с един малък кошер ама си ми далечко. На автопилот само няма как да ги оставиш ще хванат гората. Но може така да имаш един кошер в двора ако имаш познат да идва от време на време да ги поглежда и да ги възстановява от своя пчелин ако нещо им се случи. Пък може и ти да се понаучиш.  Но мисля че не ти е проблема липсата на пчели. По-скоро това че вероятно не полагаш достатъчно грижи за дръвчетата.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Пон Май 20, 2013 9:41 am |
|
 |
|
741
|
Късно виждам темата, ама да ръсна и аз малко мозък. Баба ми, докато беше жива, бучкаше един ръждясал нож в саксията на някое цвете, като види, че не върви добре. Кажваше, че било за да отделя желязо в почвата. Ама тя от тоци не разбираше и сигурно затова не заземяваше ножа. Вие тук сте по-учени 
|
| Пон Май 20, 2013 10:31 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Zdrav, бе грижите ми че са нулеви нулеви са. Ама то е така от няколко години, баща ми докато беше жив и можеше се грижеше за двора. Де да можех и аз (то си е пълен работен ден та и отгоре) . Преди години от цъфналите дървета се чуваше постоянно бръмчене, сума ти пчели бяха. Сега нищо. И дърветата прецъфтяха, просто не са били опрашени. Дали от нямане на пчели, дали едни силни ветрове отвяха всичко не знам. Как да ги прикътам да дойдат, идея си нямам? Да им сипвам нещо за ядене някъде ли?
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Май 20, 2013 11:34 am |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Абе, tgi, то ако ги няма наблизо - как да дойдат? Все по-малко хора гледат пчели. Из твоя район и не вярвам да могат да виреят добре. На село някога, преди 15 години имаше 4-5 (та и повече са били) кошера в градината - рай! И градината вървеше и мед ядяхме. Добре де, по гроздобер хич не ги обичах заедно с осите, те мен също После незнайно защо пчелите умряха, ние не пръскахме с отрови, синия камък не го броим и в последствие дядо ми се мъчеше пак да закачи някоя пчела там - не ще, кошерите изгниха, но пчела вътре не благоволи да остане... И градината не е наред, не е като преди, но и надали само липсата на пчелите е проблем. Нещо се сбърка природата. Та ако не се помъчиш да завъдиш сам - не мисля, че ще го бъде...
|
| Пон Май 20, 2013 11:41 am |
|
 |
|
Zdrav
|
Абе може и да се намери време знаеш ли. По малко агро-фитнес на ден в градината може да ти увеличи производителността на другата нива дето копаш. Организацията им е такава, че за да има пчелно семейство, трябва да има пчела-майка. Ако им сипваш нещо да идват, най-обичат мед  на сироп 1:1. Обичат също и чиста вода да има и леко солена водица пийват(до към 1% мисля). Но едва ли само с една поилка или хранилка ще ги привлечеш. Те и други насекоми ще дойдат ако има мед.  Вероятността да сложиш сандък и да се засели сам в него пчелен рой е на практика нулева (както и head_up по-горе каза). Трябва ти някой, който има пчели. А (м)истерията около изчезващите пчели виждам, че е почнала да хваща декиш на всякъде. 
|
| Пон Май 20, 2013 12:46 pm |
|
 |
|
head_up
|
Е, разкажи ни за твоята гледна точка? Щото моята е над 30 сандъка за пчели, повечето станали вече на подпалки, от които, както казах аз съм виждал 4-5 живи в градината. И те не оцеляха.
|
| Пон Май 20, 2013 1:54 pm |
|
 |
|
Zdrav
|
30 сандъка или 30 пчелни семейства изчезнали мистериозно? Щото моята гледна точка е че мистерията около изчезването на пчелите се раздухва къде по инерция къде целенасочено. Целенасочено защото наистина има опасни пестициди и е редно да се ограничи употребата им. Отделно в България земеделците не навсякъде се съобразяват с пчелините, когато пръскат. Така че профилактично е добре да има такава "мистерия", но ако трябва да бъдем честни, реално причините, когато умира пчелно семейство са чисто обективни и известни. Няма никаква мистерия.
|
| Пон Май 20, 2013 2:33 pm |
|
 |
|
head_up
|
30 сандъка стояха, 4-5 помня активни. След като тия 4-5 духнаха дядото се опита да засели там други - не щяха да стоят, и те духнаха при възможност. Повече и нищо не дойде да се засели, така си изгни всичко. А за пестицидите са ясни, ама то не е и преди да не са се ползвали. Сега какво е влезнало в употреба, та да има такъв масов мор?
|
| Пон Май 20, 2013 2:54 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Знам само каквото съм слушал в полусън по BBC Worldservice, а то е, че пчелите измират навсякъде и то масово. Никой не знае защо, това със забраната на някакви някакви пестициди дето я въведоха е просто за да покажат някаква активност. Поне това разбрах в полусън де.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Май 20, 2013 3:42 pm |
|
 |
|
rumen65
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Чет Окт 06, 2005 2:06 pm Мнения: 194 Местоположение: Sofia
|
Тъй като сме в този раздел: Ако наистина е така, значи са намерили по добро място (което сигурно е очевидно). И въпроса който произлиза от това е, какво се е променило , та преди години са стояли тук? Дали тук нещата са се влошили, или някъде другаде са се подобрили.
|
| Пон Май 20, 2013 3:51 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Говори се, че и ГСМ-ите им пречели адски много, клетки, апарати.... И те се наслагват нещата.... А остане ли света без пчели, казат, че няма да изкараме много още.....
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Пон Май 20, 2013 4:58 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Няма! Повечето от растенията, които цъфтят, трябва да се опрашат, за да дадат плод. А това го правят пчелите. В Щатите широко е развито подвижното пчеларство. И фермерите плащат на пчеларите да си докарат фургоните с кошери в тяхната ферма, за да има после реколта.
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Пон Май 20, 2013 5:18 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
В Китай плащат на хора да опрашват растенията.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Май 20, 2013 6:33 pm |
|
|