| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
 Re: А бе кой е "магазинът" за NiMH батерии?
абе агент е да знаеш  за печенето, аз при мен на Лозен каквато и печка да сложа все тая, напрежението ако го има мърда като живо ... за такива случаи може би най-добре е да се направи AC/DC 
|
| Чет Юни 06, 2013 10:02 pm |
|
 |
|
dtmf
Ранг: Ориентиран
|
Такива не искам, ако пуснат нещо с нисък саморазряд може да споделите )))
|
| Пет Юни 07, 2013 12:38 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Бе дори и с висок саморазряд да са ако са дори само 2Ah за 6 лева 4 бройки сделката е повече от добра. Няма да хукна да купувам щото имам достатъчно ама на такава цена такъв капацитет не бях виждал. Е може и да са от тия китайските дето в dealextrme ги пишат "2Ah" (в кавички) ако това е лъжа от производителя и 2Ah без кавички ако е по-реална спецификация де  . Ако са такива може реалността да е и 1Ah спокойно (има такива стари и те са със *много* бърз саморазряд, тоя от 2Ah нагоре които съм виждал са били все порядъци по-бавни по тоя параметър). Та ако са такива не си струва.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Юни 08, 2013 2:36 am |
|
 |
|
Roumen
Регистриран на: Нед Фев 05, 2012 7:31 am Мнения: 209 Местоположение: гр.София
|
Има един "нов" за мен магазин за акумулаторни батерии "VALBIS". На визитната му картичка пише: Акумулаторен център. София, ул. Будапеща 25. www.batterycenter.bgТова, което виждаш в сайта, не е съвсем актуално що се отнася до избор...
|
| Съб Юни 08, 2013 6:18 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Лидъл, NiMH батерии с нисък саморазряд 4 броя 7 лева. http://www.lidl.bg/cps/rde/SID-EB70C053 ... ail&id=628
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Окт 28, 2013 12:44 pm |
|
 |
|
dtmf
|
Пишете пак като има нови доставки в Lidl. Всеки път като пишете че има , купувам няколко пакета и все не стигат.
|
| Чет Фев 27, 2014 9:30 pm |
|
 |
|
ike
|
Лидъл, NiMH батерии с висок саморазряд(по-добре потърсете с нисък саморазряд) 4 броя 7 лева. http://www.lidl.bg/cps/rde/SID-B9A0A8E3 ... il&id=7636
|
| Пон Юни 16, 2014 9:32 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Случайно се натъкнах на статията, нали и аз съм фен на Lidl, или поне бях. Това с големия саморазряд е няк'ва тъпня при превода, естествено. Акумулаторчета от Lidl си купувам от доооста години, но почти не съм ги ползвал заради стандартния корпус пък ниските 1.2В - то за всички е така. В едни безжични слушалки наистина удвоиха времето: стандартните бяха 200мАч а лидълските 450мАч. Обаче с алкални батерии (пак лидълски) - забравяш за сменяне, а са евтини. За алкалните батерии от Lidl и друг път съм писал суперлативи: евтини, с голям капацитет и нямат навика да текат дори забравени на включено с години. А няколкото протекли почти не бяха увредили устройството. Моднах едно китайско винтовертче от 2 x NiCd на 3 x NiMh тип AAA от Lidl и мощността падна повече отколкото очаквах, т.е. вътрешното съпротивление, оборотите са си според очакваното.
Преди около 16 месеца заредих всичките акумулатори. По-старите лидълски (над 5 годишни, друга марка и капацитет) дадоха почти 50% фира, имаше и неизвадени от опаковката. По-новите се заредиха като по учебник. Измерих ги сега и дават около 0.9В. Иначе, пише си: достигат пълен капацитет след 5 цикъла заряд/разряд. Тип АА са 2.5Ач, тип ААА са 900мАч, от другите нямам подръка.
На местния Lidl и тези дни ги гледах, и винтоверти имаше. Последните са със сменяема глава, не знам дали са яки като предшествениците си които от години тормозим в сервиза, но си струват заради литиевият акумулатор - миниатюрен, без саморазряд, бързо и по всяко време зареждащ се. Заради литиевият акумулатор (и нелошото качество) постепенно всички зарязаха скъпите инструменти със смарангясани батерии и минаха на лидълски.
И това ми е мисълта: ако ще сменяш акумулатор - литиев да е. Аз например насъбрах стари лаптопски (джамба) и поне изтърбушените си бачкат перфектно. Напрежението се нагажда, а от зарядни би трябвало да разбирате.
|
| Пон Юни 30, 2014 1:00 am |
|
 |
|
ike
|
Виждам, че тревата е много хубава. Скъпа ли беше?
|
| Пон Юни 30, 2014 4:33 am |
|
 |
|
bobihot
|
Вече има презареждаеми на 1.6В и ни се решиха някои проблеми, за които преди трябваше да ползваме алкални и разходваше доста.. http://www.conrad.com/ce/en/product/252000/Conrad-energy-Rechargeable-AA-Battery-x4-pcs-NiZn-16V?queryFromSuggest=true
|
| Пет Юли 04, 2014 6:56 pm |
|
 |
|
dtmf
|
За батерии които се използват в рамките на месец два след зареждането, си е по-далавера да са с ВИСОК саморазряд, понеже тези с висок саморазряд обикновенно имат 25% повече капацитет.
|
| Съб Авг 16, 2014 4:41 pm |
|
 |
|
ike
|
Ми не. Според тази тема http://www.candlepowerforums.com/vb/sho ... ttery-test тези с нисък саморазряд са 2100mAh, а тези с висок са 2500mAh и като знам, как са ги изстискали тези 2500 значи, че на втория ден ще са с еднакъв капацитет, а след една година тези с висок саморазряд, ще са 0 волта а тези които са LSD ще са с 80% заряд. Единственото приложение на тези с висок саморазряд е за слънчева батерия, която зарежда батерията и през ноща свети лампа и се разрежда до край.
|
| Нед Авг 17, 2014 11:03 am |
|
 |
|
dtmf
|
Значи след 2 дена капацитета на мощните ще падне с 500 мА/ч от нищото? Не ми се вярва. Видях че там пишат за лидълски батерии и не четох. За такъв тест - висок срещу нисък саморазряд мисля че първо трябва да се вземат доказани батерии. Примерно Sanyo 2700 mA/h срещу Sanyo Eneloop 2000 mA/h , и да се види след колко дни неизползване капацитетите им ще са равни. Tronic не са много стабилни за тестове. Веднъж показват 300 mA/h в повече, друг път 300 по-малко. Sanyo са много по прецизни- малки разлики с това на етикета.
|
| Нед Авг 17, 2014 1:59 pm |
|
 |
|
ike
|
Лидъл. NiMH LSD 4 броя за 7 лева. Акумулаторни батерии: https://www.lidl.bg/bg/Offers.htm?articleId=8410
|
| Пет Мар 02, 2018 12:04 pm |
|
 |
|
velio
|
|
| Пет Мар 02, 2018 2:14 pm |
|
|