| Автор |
Съобщение |
|
luiji1990
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пон Апр 29, 2013 12:44 am Мнения: 68 Местоположение: гр.Перник
|
 Почистване на компютър
Може ли някои който е отварял и почиствал лаптопи да ми даде малко акъл.Освен да смажа винтелаторите и да изчистя прахта какво още трябва да направя(и за какво да внимавам).
|
| Пет Юни 28, 2013 1:43 pm |
|
 |
|
Wise
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
 Re: Почистване на компютър
Ами трябва да се отлепят радиаторите и да се смени пастата - вероятно е клеясала. И прахта не се чисти лесно - става като шаяк! И си трябва компресор за издухването... Сака си пръчо демек.....
|
| Пет Юни 28, 2013 1:59 pm |
|
 |
|
luiji1990
Регистриран на: Пон Апр 29, 2013 12:44 am Мнения: 68 Местоположение: гр.Перник
|
хахаха пръчо  ))) Пастата я имам...ама компресор сега от къде да търся  пък и от друга страна не ми се дават 20лева за едно почистване  . Няма ли да стане с четката отгоре отгоре(няма да е идеално),но дали ще свърши работа.
|
| Пет Юни 28, 2013 2:04 pm |
|
 |
|
syscop
|
Намираш най-близкия автогумаджия и си готов...
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Пет Юни 28, 2013 2:19 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Само ако се пуши в помещението. То същото става и в белите дробове. Ако не е пушено, тогава може с дървена четка с естесвен косъм(продават такива в китайските магазини за лефче) и прахусмукачка, внимателно само с прахусмукачката, че по нея лесно се натрупва статично електричество.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пет Юни 28, 2013 2:36 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Тука категорично не съм съгласен. Вентилатора набива всякакъв прах върху ребрата на heat pipe-а, които за беля в повечето случаи са доста на гъсто и рано или късно се образува едно дебело кече, което блокира въздуха дори и да не се пуши около машината. Това кече с прахосмукачка не може да се изсмуче от външната страна - трябва да се махне перката и да се извади било то с пинсети било то с въздух (компресор, флакон каквото има под ръка). Пастата се сменя задължително също и термо подложките от индуктори, чипсети или памети които имат контакт с охладителния елемент. Задължително спазвай реда на затягане на винтовете при сглабяне - написан е с цифрички до тях...
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Пет Юни 28, 2013 4:23 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
И все пак ако намериш компресор много внимавай какво духаш по платката да не отлети и някой елемент с праха. Един приятел си духа GSM-а от прах с моя компресор и после не тръгна явно нещо е заминало. Перката на вентилатора лесно се чисти с четка за зъби или дуга подобна с къс косъм и по-твърда и спирт.
|
| Съб Юни 29, 2013 12:42 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Добре де, тоя мой телевизор дето ти го ремонтира май вече два пъти съм го отварял да го чистя и само съм му махал кечето, малко полепнал прах голяма работа, и да го изчистя след седмица пак ще е там. Паста не съм сменял (ама не съм и свалял нещо дето е с паста май, това дето се чисти се отделя лесно). И файдата е видима, веднага падат температурите (инак беше почнал да се защитава като го оставя за часове да копае 100% двете ядра (прекодиране на филми или spice зорове понякога)). На жената радиото е още по-стар модел, него *едвам* го разглобих да стигна до духалката дето се чисти, отне ми над час, ама и него просто като му махнах кечетата си миряса (да си гледа видеата/сериалите). Та не е ли достатъчно това, в смисъл чак с компресори и разтворители не е ли безполезно упражнение?
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Юни 29, 2013 2:15 am |
|
 |
|
pipilica
|
Зависи в каква среда се ползва компа колко често се почиства. Единя комп дето го разнасяме навсякъде едвам остъргах налепа от перката и около нея.
|
| Съб Юни 29, 2013 2:43 am |
|
 |
|
evrokoma
Регистриран на: Съб Ное 13, 2010 11:29 am Мнения: 48 Местоположение: добрич
|
А не е ли по лесно просто периодично да издухвате през изхода на вентилатора (аз го правя веднъж на месеца) и вече 7 години не съм отварял машината за почистване.Обаче това упражнение го правете на балкона и по възможност на пусната машина ,че такава пушилка се вдига ум да ти зайде
|
| Съб Юни 29, 2013 7:04 am |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Е то е по-лесно и по-здравословно за телевизорите ама нали знаеш кви сме... Сещаме се чак като опре ножа до кокала...
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Съб Юни 29, 2013 9:37 am |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Къв е тоя компресор, бре!?! Аз използвам моя (компресор) за почистване на стационарните компове. Нямате си идея какъв прах излиза от видимо "чисто" дъно. За захранването няма да говоря. Пресостата е настроен някъде на 6 атмосфери, използвам пистолет за продухване с накрайник 6 мм и фърчащи компоненти няма. Но лаптопите без разглобяване не се чистят. Компресорът само ще набута праха по дупките и така докато се задръсти всичко.
|
| Пон Юли 01, 2013 8:13 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Много са ти тесни дупките бре! Сигурно ако в някоя от тях попадне карфица, после вадиш няколко метра никелирана тел! 
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Пон Юли 01, 2013 10:21 pm |
|
 |
|
pipilica
|
Е моя е на 10 атм. и дупката на пистолета е 3.5 мм. Много е яко като отвориш захранване на стационарен дето е стоял една година на пода.
|
| Пон Юли 01, 2013 11:42 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Те дупките не са тесни, но пространството през което минава въздуха е криво.
|
| Вто Юли 02, 2013 7:16 am |
|
|