Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
LC метър с PIC18f2525+ FT232RL 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение LC метър с PIC18f2525+ FT232RL
Здравейте на всички искам да попитам за някакви насоки към този проект, който съм започнал, тъй като не сам много навътре в нещата.Искам да направя въпросния LC метър като приставка за компютъра като използвам FT232RL и външна измервателна схема с помощта на компаратор, който се използва като генератор. Всичко с хардуера е добре измерванията ми показаха грешки от 0,8 % до 1,1 % което е най -добре като максималната честота ми е 561КHz. Разполагам с готовата приставка плюс хардуера и софтуер за процесора за да мога да го програмирам с някой от hyperteminal -те.Външната измервателна верига сам я направил като LC метъра с Pic16f628a и компаратора LM311 ето и линка към схемата ( http://1.bp.blogspot.com/-dS2vN09rk6k/T ... meter0.png ) .Като може и да използвам и вградения ,но може и без него.Резултатите искам да се виждат в терминала.Въпроса е че не знам от къде да започна, трябва да направя честотен брояч, тъй като измервам честота създадена от компаратора като генератор и тази получена при измерването на Lx и Cx и от честотата да получа съответно стойностите за Lx и Cx. Който може да помага, благодаря предварително.

Пет Юни 28, 2013 2:49 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: LC метър с PIC18f2525+ FT232RL
Или го направи, както трябва с PIC18F4550 или просто си харесай готов проект от интернет и го копирай.

Пет Юни 28, 2013 4:05 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2 мнения ]