| Автор |
Съобщение |
|
tgi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
 Re: Development Kit на silicon labs
Бе оставете го да си троши тиквата, или знае какво иска и няма нужда от тая тема въобще или ще се удари веднъж-дваж и ще се откаже (т.е. пак няма нужда от темата ама пък ние можем да си почешем езиците по неин повод  ).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Юли 04, 2013 7:10 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Юли 04, 2013 8:00 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Уж сте братя (дивелопъри), а за салама се карате - единият бил за опитване, втория за наяждане, а третия (с чесънче) да държи злите духове (и тъщата) на разстояние... Споменах 24-ката, заради ремапването на периферията, което е като крос-бара на Силабсите. Отделен въпрос е дали на младежа това му е най-важно (едва ли). А козата си сака пръч...
|
| Чет Юли 04, 2013 8:29 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Хмм и за да направя дин делей по тия два входа М0 .... не знам, това на С се пише за 30-40 сек, на asm за 2-3 мин .... за какъв чеп ми е да се мъча с това LPC, нещо не вдявам ... то по скоро бих рещил проблема с логика.
|
| Чет Юли 04, 2013 10:33 pm |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1753 Местоположение: Варна
|
Моите занимавки са предимно самоделни контролерчета по машини. Почнал съм с 6800 после 6805P3 , пробвах AVR , PIC e накрая се кротнах с 8051. Ми туй си е моя проц  . Пиша си на ASM , не ща да управлявам совалки. Силаб ги почнах преди няколко години, ми супер са си . Ако мога да помагам на човека отворил темата , да пита. Хайде със здраве !
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Пет Юли 12, 2013 3:20 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Демек асемблерът на 8051 е по-човешки от тоя на 6800? (и аз съм почнал от него, 6809 680x0 -> vpa). Той Емо на времето като го хвалеше както обикновено е знаел какво говори, един от хората, които ми липсват (отиде си преди 10-ина години, връстник ми беше). Особено на контролер писането на асемблер може да е само предимство - ако човек го умее достатъчно добре, разбира се, та совалките може и да спечелят от това  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Юли 12, 2013 5:17 pm |
|
 |
|
ToHu
|
но не и тези които ги произвеждат  .. но то совалки вече само в музея 
|
| Съб Юли 13, 2013 9:12 am |
|
 |
|
relsys
|
Совалките, поне до преди няколко години ги правеха върху 8086 и само на асемблер. Сега незнам....
|
| Нед Юли 14, 2013 11:36 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе и 386 май имат... иначе като нищо да е само асемблер, все пак са правени доста отдавна, може би С все още не се е смятало за достатъчно надеждно че да се пише код за совалката, а и тези които са го писали сигурно са от времето на перфокартите и за тях асемблера си е бил напълно достатъчен, което всъщност и сега е в сила. По интеренсо ми е дали има някой който в омента би могъл да се заровичка в тоя код без да го счупи.
|
| Пон Юли 15, 2013 12:18 am |
|
 |
|
relsys
|
Ами то вероятно тогава е започнато и се доразвива, иначе, говоря за период от преди 10 години, за човек (при това жена!) 10+ от нас (значи в момента 46-7), колежка на колега от университета в Петербург, работеща в НАСА по тея неща. От гледна точка на сигурност било, и процесорите и езика.
|
| Пон Юли 15, 2013 12:26 am |
|
 |
|
ToHu
|
А за процесорите то трябва да отговарят на един куп MIL стандарти за да ги лепнат на совалката, по това време може да е нямало нещо по-сериозно което да е отговаряло. Иначе за сигурността да, и това го има, не че и иначе не може да прегледаш листинга, ама къде по лесно е ако е писано на асемблер а не компилирано. Все пак ми е интересно защо са забегнали към х86 а не към 68k, дали е било "политическо" решение или продиктувано от чисто технически съображения. Иначе за ровичкането по кода, то според мен зора не е в самия асемблер като такъв, а по скоро в алгоритмите които го крепят. .. както и да е де, оспамихме темата на човека, въпреки че с тия хатмели дето ги мисли .....
|
| Пон Юли 15, 2013 12:52 am |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
|
| Пон Юли 15, 2013 10:26 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
|
| Пон Юли 15, 2013 11:01 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
много интересна страница. мерси дедо боре вижда се, че това дето средностатистическите тинейджъри с мощни компютри да си пуцат игричките, мислят че става само да кара микровълнова печка, хората с читав софтуер още го ползват в космоса аз не забелязах нито един арм също така 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пон Юли 15, 2013 12:04 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е аз не знам арм там ще стигне ли скоро, някой първо трябва да направи читав продукт с арма и да гарантира работоспособност в условията на космоса. Аз не знам дори дали армове има във авиацията, ако изключим мултимедийните системи по пътническите хвърчила, то дорине знам дали в автомобилите има арм на отговорно място, навигация и борк компютър е едно, но еку, абс и др. подобни .... каквото съм отварял няма нищо общо с арма, но пък и не съм отварял нищо след 2008.
|
| Пон Юли 15, 2013 3:04 pm |
|
|