|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:08 am
Виваком са станали същите лайна като Глобул и Мобилтел
| Автор |
Съобщение |
|
3aek
Ранг: Форумен бог
|
 Виваком са станали същите лайна като Глобул и Мобилтел
по едно време наистина бяха най-добрите когато се бореха за пазаред дял, сега едни девойчета ми ходят по нервите от няколко месеца ме разиграват и не искат да ми закрият един умрял бтк интернет и няколко стационарни телефона измислят си какви ли не глупости и накрая ще спра да им плащам всичките телефони да видим какво ще правят
честно казано държат се все едно са монополист и клиента им е крепостен селянин
|
| Пон Юли 22, 2013 4:55 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
 Re: Виваком са станали същите лайна като Глобул и Мобилтел
Ще те изчакат да се понатрупат задължения и ще ти пратят съдия изпълнител, запор на заплатата и всякакви такива екстри... Бих те посъветвал да събереш някакви документи за техните откази и да заведеш жалба до комисията за защита на потребителя с входящ номер и да им цъфнеш при тях с нея... Всички са станали нагли до безобразие.... 
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Пон Юли 22, 2013 6:16 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Първата стъпка е да пуснеш жалба в самия оператор и задължително си пазиш входящия номер. Преди време ми бяха пратили съдия изпълнител, който излезе познат от спортните години и след като се заговорихме ми каза "ако искаш да ми вържеш ръцете дай ми входящ номер на жалба та дори да е с утрешна дата". Те обикновено не отговарят на жалби срещу тях самите, но липсата на отговор се тълкува като липса на претенции от тяхна страна. Ако имаш договор с кофти клаузи работата е друга вече
|
| Пон Юли 22, 2013 7:14 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
вземането на входящ номер се оказа изключително трудно. адреса им за кореспонденция е пощенска кутия, от нея няма как да вземеш входящ номер. по "офисите" не приемат документи, казват да им напишеш мейл. което не е лоша идея за начало, понякога отговарят и/или предприемат мерки. макар че у нас мейла не е удостоверен документ.
за да вземеш входящ номер, трябва да им цъфнеш в офиса с софия на цариградско шосе. само от там съм успявал. което за хора от провинцията е безумно решение. долу на вратата те посреща мутра в униформа (гавазин) и след половин час разправии идва някой от горните етажи и троснато ти взема документите. след още половин час ти ги носят с входящ номер. процедурата умишлено е сложна, за да откажат 99.9% от доволните клиенти. все пак за тях работят седем етажа юристи, битката е много неравна. юристите са млади, некомпетентни, безочливи, нагли и нахални, като всичките тези характеристики клонят към безкрайност.
друг вариант е да пробваш с еконт. те имат услуга "доставка с входящ номер", беше нещо от порядъка на 7-10 кинта. поне техния човек ще виси и ще се бори с охранителите.
имах 3 градски телефона, за които ме доиха по 70 кинта на месец. почнах да ги прехвърлям по коледа, за великден успях. почти 3 месеца телефоните нямаха сигнал - не бяха нито в БТК, нито в новия оператор. не знам колко обаждания правих - пълен непукизъм и кретенизъм. накрая написах 5 страници жалба с копие до КРС, взех входящи номера и от двете места. за 3 дена решиха проблема (БТК). от КРС още няма отговор, били претоварени с жалби...
|
| Пон Юли 22, 2013 8:40 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Къв съдия изпълнител къв запор без съд бе, дело водиха ли?
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Юли 22, 2013 8:48 pm |
|
 |
|
jig.tak
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Чет Яну 20, 2005 1:44 am Мнения: 616 Местоположение: Варна
|
2010 аз не им платих сметка от 140лв, след което си прехвърлих номера на друг оператор и досега не са ме търсили. Единственото неудобство е че не искат повече да си имат работа с мен и да сключваме нови договори докато не си платя онези 140лв 
|
| Пон Юли 22, 2013 9:04 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Е па те усурнаиси пъти си смениха собствеността, какво искаш.
|
| Пон Юли 22, 2013 9:20 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
ОООООО чакай чакай да видиш... Съдят те без твое присъствие - има процедура за такива неща дето уж те уведомяват, но се води, че не са те намерили да ти връчат призовката (не че някой се е опитвал да те търси). Съдията приема, че си уведомен и не си се явил и прас - получаваш присъда... Един познат го изяде дебелия по тоя параграф... На времето станал поръчител на едно говедо... и забравил и един ден хоп - отива на работа - запор на заплатата (щото оня съвестно спрял да си обслужва кредита и вместо да гонят него - понеже бил безработен, подгонили поръчителя)... и като тръгна назад....се оказа че са го осъдили без нищо да подозира... Тъй че не се чуди - тия номера са ги овладели... 
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Пон Юли 22, 2013 10:03 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Заемите са друга бира. Там по принцип е нужно съдебно производство, освен ако не си подписал запис на заповед и още едно-две изключения. Присъствието на солидарно отговорните лица обаче не винаги е задължително. Честа практика на банките е да подписват нотариално договорите си и тогава твоя човек може изобщо да не са го търсили. И няма нужда, той пред нотариус е гарантирал... Въпросът беше, че за разлика от заемите, за периодичните сметки няма нужда от съдебно производство, демек няма нужда от съдебно решение. Има само едно изискване да те поканят за доброволно изплащане, след което ако ти не го оспориш и не предприемеш нищо, отиват при съдия изпълнител и ако той прецени се почва със запорите и глупостите. Значи ако сте в такава ситуация мен ако питате най-добре адвокат и то добър и то ВЕДНАГА понеже сроковете са важни. Примерно при покана за доброволното им платите 1 лев ставате "добросъвестен" и не може автоматично да се пристъпи към изпълнително дело. Но пак адвокат трябва да погледне договора и условията... има доста вратички, те и затова гледат много-много да не ви оставят време за реакция 
|
| Пон Юли 22, 2013 10:50 pm |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Vivacom никога не са били по-малки лайна от другите, за да станат чак сега същите.  Отърването е едно - четеш си договора, пращаш им предизвестие с обратна разписка според клаузите в него, и спираш да плащаш и да им ползваш услугите. Мен ме омайват от години да си преподпиша безсрочния договор. Последни път им казах да бъдат така добри да си отбележат в системата че не искам преподписване и да не ме търсят повече за същото, защото при следващо позвъняване ще престана да съм им клиент. Сега жената е на един опреатор, аз на друг, домашния телефон на трети, кабелната на четвърти. Само за кабелната преподписах. От всичко друго мога да се откажа в рамките на месец. Всички до един стават говна в момента в който им станеш неудобен с нещо.
|
| Пон Юли 22, 2013 11:01 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Не знам дали тоя номер върви в БГ, но тук примерно с АТ&Т като им се обадиш в рамките на един месец над 40 пъти да се оплакваш и сами ти прекратяват договора, т.е. даже и неустойките не им плащаш, защото е по тяхно желание. Понеже всеки такъв разговор им струва пари и явно предпочитат да не си им клиент, вместо да ги занимаваш постоянно с глупости  . Незнам дали е още така, но преди няколко години тук нашенците го ползваха тоя номер редовно, за да се измъкнат от неустойките на договора  .
|
| Пон Юли 22, 2013 11:11 pm |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Тук толкова лесно няма да те пуснат.  Стандарта е друг.
|
| Пон Юли 22, 2013 11:45 pm |
|
 |
|
zaphod
|
че кога пък виваком са били добре. мене ми откраднаха телефона точно малко преди да стартират виваком, и си викам чакай да си пусна новия направо на тях, сигурно ще ударят в земята с дъмпингови оферти. да ама кур, пуснаха същите оферти като другите, а покритието им го нямаше никакво. викам що не си ебете майката и си зех на глобул. аз съм принципно против всички договори и ала бала, те са точно ЗА ТОВА, за да се откачиш трудно. докато сам си плащах телефона бях на биконект, нищо че било "дебело". за телефон човек ще не ще трябва да полазва мазна корпорация, но не мога да се начудя на акъла на тия дето и интернет си вземат от такива. иначе както жигтак каза, спираш да плащаш като се правят на важни, да видим какво ще направят. както миро каза, това не е като да са ти дали пари, тогава ще те осъдят много бързо, но само един гол договор да размахват никой няма да им обърне внимание.
|
| Вто Юли 23, 2013 6:41 am |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
Операторът прехвърля дългът ти на специализирана агенция и не се занимава повече с теб. ---------------------- - В нашия вход има длъжници за ежемесечните такси с по 200-300 лева, заради които в момента нямаме асансьор. Касата е празна и ако случайно се наложи спешен ремонт също няма пари... Как можем да накараме законово длъжниците да си уредят сметките... - Има много по-лесен начин от това да завеждате дело. Свържи се с Кредитреформ или с някой друг легален събирач на задължения. При тях всичко е отработено. Дават ти примерен протокол за събрание, който попълвате и им го носите. Те започват да тормозят с писма и телефонни обаждания длъжниците. Ако това не помогне, завеждат дело и ги осъждат. Домсъветът не се занимава с нищо, освен с попълването и подписването на протокола, с който ги ангажира. Недостатъкът за касата е, че от 10 до 30% ще е комисионната за събирача. Недостатъкът за длъжника е, че ще влезе в черните списъци и от този момент нататък няма да може и яйцеварка да си купи на лизинг. Всъщност, фирмите събирачи на задължения не се издържат основно от комисионни, а от продажба на черни списъци. В нашия блок беше достатъчно да спомена името на Кредитреформ и да обясня начина, по който работят, за да събера задълженията за година назад. От тук
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Вто Юли 23, 2013 8:35 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Точно обратното казах... периодичните сметки за обществени услуги, както и дългове към държава и общини по дефаулт имат силата на правен факт. Демек няма нужда да те съдят, директно съдия изпълнител! Във всички останали случаи е нужно съдебно решение, преди да отидеш на изпълнително дело. Смисълът е, че индивидуалните договори може и да не са перфектни от правна гледна точка. Или поне обикновено няма точна инструкция за съдия изпълнителя колко да ти смъкне от кожата. Та затова е нужно съда да разгледа фактите и да ги потвърди с решение.
|
| Вто Юли 23, 2013 9:46 am |
|
|